Albumo apžvalga. U2 „Songs Of Experience“

Prieš ketverius metus išleistas airių grupės U2 albumas „Songs Of Innocence“ sulaukė daug kritikos - pirmiausia dėl būdo, kuriuo buvo išplatintas.

 U2 vokalistas Bono.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 U2 vokalistas Bono.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 5:53 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:01 PM

Jo dainas, susitarusi su kompanija „Apple“, grupė internetu įbruko į visus jos pagamintus išmaniuosius įrenginius - neatsiklaususi jų savininkų.

Stambus Utenos investuotojas (gaila, lyg ir apsisprendęs šios investicijos atsisakyti), U2 vokalistas Bono ir jo bendražygiai su nauju albumu tokių triukų nebekrėtė - o ir jame skambanti muzika sulaukė daugiau pagyrų.

Jau yra sakančių, kad tai - geriausias U2 darbas šiame šimtmetyje. Ir visai nenuostabu. Mat prie madų prisitaikyti bandę, naujų skambesio spalvų ieškoję muzikantai čia atrodo įveikę vidutinio amžiaus krizę ir pagaliau sugrįžę prie to, kas jiems išeina geriausiai.

Nuo baladžių („Love Is All We Have Left“) iki energingų roko kūrinių („American Soul“) U2 čia yra tokie, kaip geriausiais savo laikais, kai leido albumus „Achtung Baby“ ar „The Joshua Tree“, - neišsikvėpę, turintys ką pasakyti, net jei ir kiek senamadiški.

Išgirdus, kad albumą kūrė net devyni skirtingi prodiuseriai (nuo Ryano Tedderio iš „OneRepublic“ iki Andy Barlow iš „Lamb“), buvo baisu, kad jis virs netvarkingu chaosu, tačiau taip nenutiko - trylika dainų sukuria gana vientisą, emocingą, kartais - labai subtilų muzikos ir tekstų paveikslą.

Pats Bono pasakoja, kad šis albumas jam yra ypatingas - per pastaruosius kelerius metus nutiko keletas dalykų, privertusių susimąstyti apie gyvenimo trapumą. Pirmiausia jis smarkiai susižeidė, važiuodamas dviračiu - buvo neaišku, ar dar kada nors galės groti gitara.

Tada, prieš metus, buvo arti prie mirties - šio įvykio detalių neatskleidžia. Šios patirtys įkvėpė albumo tekstus - užuot pompastiškai analizavęs pasaulio problemas, dėl ko ne sykį buvo pašieptas, Bono dabar rašo apie praeities šešėlius, laikinumą, meilę ir šviesą, o dainoje „Landlady“ netgi atsiprašo savo žmonos (neaišku, už ką, bet turbūt prisikaupė priežasčių). Gražus, asmeniškas, nuoširdus darbas. 

Įvertinimas - 9 iš 10.

U2 klipas „Get Out Of Your Own Way“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.