Pamatykite: Alice Way pristato su Leonu Somovu sukurtą dainą ir jaudinantį klipą

Dainininkė Alice Way, dažnai pristatoma kaip gaivus oro gūsis Lietuvos muzikos scenoje, pagaliau uždainavo lietuviškai.

 Alice Way.<br> I.Milerienės nuotr.
 Alice Way.<br> I.Milerienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 11:10 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:15 AM

Šiandien ji pristato dainą „Namai“, sukurtą su bene garsiausiu Lietuvos muzikos prodiuseriu - Leonu Somovu. Taip pat - jautrų jos vaizdo klipą, kuris net pačių skeptiškiausių širdžių nepaliks abejingų. 

Paklausta, apie ką yra naujoji jos daina, Alice Way atviravo: „Namai“ – kūrinys apie meilę, kuri formuoja gyvenimą. Apie tikrą jausmą, kuris tampa pamatais, ant kurių statomi tikslai, svajonės, kelionės, siekiai ir, be abejo, namai.

Nėra būdo nupasakoti tą tuštumą ir skausmą, kuris užplūsta praradus žmogų, į kurį dėjai visas viltis ir neturėjai nė vienos abejonės, net nepamanei, kad jis galėtų kada nors pasitraukti. Daina, kaip ir dauguma mano kūrinių, yra autobiografinė.

Būtent todėl pasirinkau ir atitinkamą klipo formatą. Buvo laikas išsakyti tai, kas buvo viduj, ir garsiai ir aiškiai ištarti „niekada“. Ir nors viskas skamba labai tragiškai, bet išties dainoje slypi ir džiaugsmas dėl to, kas buvo ir ko jau niekas negali atimti. Tai žmogiška.

Už šypsenos, Facebook‘o ir Instagram‘o profilių, kurie sako, kad viskas gerai ir esi stipresnis nei bet kada anksčiau ir viskas, kas sugriuvo, pamiršta ir palaidota, slypi nuoga tiesa ir būtent tą tiesą ir sudėjau į dainą ir jos vaizdo klipą. Tikiuosi, kad žmones pasieks visos emocijos, gyvenančios tame kūrinyje, ir leis pajausti jas labai giliai ir galbūt kažkam įsikvėpti. Toks mano tikslas.“

Paklausta, kodėl taip ilgai nedainavo lietuviškai, dainininkė atsakė: „kurdamas gimtąja kalba netenki bet kokių „šarvų“. Nėra būdo pasislėpti po žodžiais, esi visiškai nuogas. Bet atėjo laikas išdrįsti ir jau dabar jaučiu, kad buvo verta. Ateityje planuoju išleisti ir daugiau lietuviškų dainų. Nebėra ko slapstytis.“

Alice Way vaizdo klipas „Namai“:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.