„Eurovizijos“ atranką sudrebinęs duetas „Twosome“: „Mūsų daina – linksmiausia“

Šeštadienį antrajame „Eurovizijos“ atrankos raunde daug kam įsiminė linksmas kūrinys, sudainuotas dueto „Twosome“. Jo narys Paulius Šinkūnas pirmąkart gyvenime dainavo scenoje.

P.Šinkūnas (kairėje) ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Šinkūnas (kairėje) ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Šinkūnas ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Šinkūnas ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Šinkūnas ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Šinkūnas ir J.Stanislovaitis „Eurovizijos“ atranką šturmuoja daina-pokštu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 10:38 PM

Pasakyti „labas“ 35 kalbomis – iš pirmo žvilgsnio visai paprasta idėja, tačiau ji patiko ir atrankos žiūrovams, ir komisijai.

Bendroje vakaro, kuriame rungėsi 12 grupių ir atlikėjų, rezultatų lentelėje duetas užėmė antrąją vietą ir tvirtai žengė į kitą etapą.

Žiūrovus pralinksmino ne tik „Twosome“ pasirodymas, bet ir gana netikėtas sprendimas – uždainavo žinomas choreografas P.Šinkūnas.

„Niekada nesu dainavęs viešai. Galima sakyti, šiam pasirodymui ruošiausi visą gyvenimą.

Nustebino komisijos nario Vaido Baumilos komentaras, kad, pasirodo, turiu klausą. Įdomu, kaip choreografai, ruošiantys pasirodymus muzikantams, gali jos neturėti“, – juokėsi 32-ejų P.Šinkūnas.

Idėją puoselėjo seniai

Eurovizija“ besidomintis vyras dar prieš penkerius metus sugalvojo idėją – būtų smagu pasveikinti tarptautinio konkurso žiūrovus kuo daugiau kalbų.

Šįmet jo sumanytas pokštas virto tikrove – padedant antrajam dueto nariui muziką kūriniui parašiusiam grupės „Justin 3“ dainininkui Justinui Stanislovaičiui.

Beje, jis jau kelis kartus yra bandęs laimę „Eurovizijos“ atrankoje – anksčiau kaip roko grupės „Alive Way“ vokalistas, o šių metų atrankos pirmojoje laidoje dainavo su grupe „Justin 3“. Jai pasisekė prasčiau nei „Twosome“ – iškart iškrito iš kovos.

„Teko su juo dirbti TV projekte. Jis sakė, kad bet ką gali išmokyti dainuoti. O aš sakau, kad bet ką galiu išmokyti šokti.

Taip ir susitarėme. Susėdome, sukūrėme dainą. Atrodo, ji žmonėms patiko“, – sakė P.Šinkūnas.

Sugalvojo juokingą epizodą

Kaip įvairiomis kalbomis tariamas žodis „labas“, choreografas išsiaiškino internete. Tiesa, anot Pauliaus, iš tikrųjų dainoje tariamus žodžius atpažins netgi daugiau nei 35 valstybių gyventojai.

Mat kai kuriomis kalbomis šis žodis tariamas vienodai. Be to, yra kalbų, kuriomis kalbama ne vienoje, o keliose šalyse.

„Twosome“ pasirodymo metu ekrane šmėžavo šalių, kurių kalbomis ištariamas žodis „labas“, vėliavos.

Pasirodymo metu į sceną įbėgo spalvingai apsirengęs šokėjas, užsidėjęs pripučiamąjį vaikišką žaislą – plaukioti baseine skirtą flamingą. Apsidairė ir nuėjo nuo scenos.

„Tai tiesiog juokingas pasirodymo elementas. Dainoje yra kelios visiškai absurdiškos, prasmės neturinčios eilutės.

Pagalvojau, kad tame epizode reikėtų ko nors linksmo, traukiančio akį. Taip tas flamingas ir atsirado. Nesakau, kad būtent taip bus ir toliau, kitame etape gal dar ką nors sugalvosime“, – šypsojosi Paulius.

Tiki humoro galia

„Twosome“ pasirodymą internete komentavę žiūrovai susiskirstė į dvi stovyklas.

Vieni gyrė pasirodymo idėją, kitiems atrodė, kad su pokštu eiti į „Euroviziją“ neverta, nes tokią dainą „nusodins“ penkiasdešimt procentų rezultatų lemianti tarptautinė komisija.

P.Šinkūnas į tokius ginčus žiūri ramiai. Anot jo, „Twosome“ į atranką atėjo smagiai praleisti laiko, o jei bus geresnių dainų, tegul „Eurovizijoje“ jos ir skamba.

„Visų atrankos dainų dar niekas negirdėjo, žiūrėsime.

Neslėpsiu, internete jau pažiūrėjau, kaip atrodo Lisabona, kurioje šįmet vyks „Eurovizija“.

Manau, kad antrajame atrankos koncerte mūsų daina buvo linksmiausia. O „Eurovizija“ yra įspūdžio, geros nuotaikos konkursas, kuriam linksma daina tinka geriau nei koks kūrinys apie sudužusią meilę“, – svarstė „Twosome“ narys.

Tapti dainininku neketina

Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklą lankęs Paulius mokėsi groti įvairiais instrumentais, tačiau bičiulius jau nuramino – dainininko karjeros pradėti tikrai neketina.

„Ne, tokių minčių nėra. Bet šią dainą sudainuoti aš moku.

Kita vertus, jau nutiko labai įdomus dalykas. Vos tik padainavome šią dainą, iškart sulaukėme kvietimo ją atlikti ir LRT apdovanojimų ceremonijoje „Auksinės bitės“.

Ten jai netgi bus sukurta speciali aranžuotė, dainuosime kartu su orkestru. Antras kartas gyvenime – ir jau tokia scena“, – stebėjosi P.Šinkūnas.

Mūšis dar tik prasideda

Antrajame „Eurovizijos“ atrankos koncerte pirmąją vietą užėmė grupė „Saulės kliošas“. Į kitą etapą taip pat pateko atlikėjai Paula, Elizabeth Olshey, Audrius Petrauskas ir Juozas Martin. Už borto šį kartą liko atlikėjai Mia, Rūta Kotryna, Elvina Milkauskaitė, LJ, Justina Žukauskaitė ir Emilija Valiukevičiūtė.

Ankstesniame koncerte į kitą atrankos etapą pateko dainininkai Ieva Zasimauskaitė, Godo, Milda Rasilavičiūtė, Germantė Kinderytė, Lukas Norkūnas ir Benas Malakauskas.

Lietuvos atranka į „Euroviziją“ LRT eteryje šeštadieniais vyks iki kovo 11-osios, kai finale paaiškės, kas mūsų šaliai šių metų gegužę atstovaus didžiausiame Europos dainų konkurse.

„Twosome“ pasirodymas atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.