Debiutuoja vaikinų grupė „Lietuvaičiai“: tikslas - užminuoti oro uostus

Lietuvos muzikinę padangę ruošiasi šturmuoti jauna vaikinų trijulė. Lėktuvai ir oro uostai tiesiogiai susiję su jų idėjomis: nors nei vienas jų nedirba nei kelionių agentūroje, nei skrydžių palydovais.

 „Lietuvaičiai“.<br> D.Tarėlos nuotr.
 „Lietuvaičiai“.<br> D.Tarėlos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2018, 12:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:26 PM

Tad kodėl jie norėtų užminuoti Vilniaus, o jei reikėtų, ir Kauno bei Palangos oro uostus? Pasirodo, vaikinai alergiški emigracijai.

„Mus jaudina nykstanti Lietuva, kai tiek daug žmonių renkasi ne gyvenimą čia, protėvių žemėje, o  ieško svajonių išsipildymo svetur. Dainuodami susikurkime svajonių gyvenimą čia, Lietuvoje!“ - linksmai nusiteikę kalba grupės nariai Kazimieras, Justinas ir Benas. 

Meilė gimtinei ir patriotizmas užkoduotas ir pačiame grupės pavadinime:  „Lietuvaičiai“. Beje, vaikinai Lietuvos muzikos padangėje nėra naujokai ir scenoje jiems kinkos nedrebės: Kazimieras – Kauno Valstybinio muzikinio teatro aktorius bei VDU Muzikos akademijos studentas.

Justinas baigęs Kauno Juozo Gruodžio konservatoriją ir groja daugybe instrumentų, o Benas ilgą laiką buvo Kauno „Božolė“ choro narys. 

Atvira širdimi ir didele pozityvumo bei optimizmo doze į Lietuvos muzikos rinką atkeliaujantys vaikinai atsineša ir pirmąją solinę dainą: „Lai skamba dainos Lietuvoj“. Ir tai toli gražu ne vienintelė daina, kurią vaikinai jau pasiruošę pateikti klausytojams:

„Grupės startui ruošėmės ne vienerius metus – sukurtas visas repertuaras dainų, kuriose paliestos pačios artimiausios kiekvienam mūsų temos: meilė, draugystė, pagarba gimtinei ir pašėlusios jaunystės prisiminimai. Labai tikime, kad šios dainos išliks kaip paveldas, keliaujantis iš kartos į kartą“, - įsitikinę „Lietuvaičiai“. 

Pirmoji jų daina:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.