Albumo apžvalga. GJan „Do It“

Jei būtumėte paklausę prieš kelerius metus, pusė Lietuvos muzikos verslo veikėjų būtų atsakę, kad Greta Jančytė (GJan) 2018-aisiais jau koncertuos pilnose arenose ir gal net bus išgarsėjusi užsienyje.

GJan.<br>M.Patašiaus nuotr.
GJan.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2018, 9:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:05 PM

Talentinga paauglė su specifine dainavimo maniera tada atrodė tiesiog sutverta tapti jaunimo žvaigžde - jos kūryba išties atrodė arčiausiai vakarietiškos popmuzikos iš visko, ką iki tol buvo sukūrusi Lietuvos scena.

Tačiau likimas eina netikėtais keliais. GJan pasinėrė į savęs paieškas, ilgas diskusijas su užsienio įrašų leidėjais. Ir, regis, bent jau Lietuvoje praleido savo akimirką - milijonus dainų peržiūrų pakeitė šimtai tūkstančių (nors, tiesa, į šį albumą neįtraukta lietuviška daina "Paskui tave" vėl šovė į septynženklių skaičių teritoriją), o itin greitai susidomėjimą prarandantys paaugliai susirado naujas popdievaites - Monique, Beatrich ir Iglę.

Tai, žinoma, nėra pasaulio pabaiga - darydama teisingus žingsnius, GJan dar gali atsikovoti prarastą teritoriją. Pagaliau išleistas debiutinis jos albumas „Do It“ (jo reikėjo jau prieš porą metų) tęsia keistą dainininkės tradiciją - jis pasirodė be jokių didelių fanfarų ar bent vieno pristatymo koncerto.

Tačiau jame skambančios dainos-- puikios. Tokios, kad dainininkė net leido sau į albumą neįtraukti kelių jai populiarumą susikrauti padėjusių hitų - čia nerasite dainų „Nobody Around“, „Not Afraid“, „One More Drink“. Užtat yra ilgesingai dramatiška „Do It“, nepamirštamą priedainį turinti „Wild“, roko įtaką primenanti „Monsters“, „r'n'b“ ir hiphopo prieskoniais apšlakstyta „Wasn't Easy“, švelniai svaiginanti baladė „Together“.

Beveik kiekvieną iš šių kūrinių galima paniūniuoti, pasiklausius jo porą minučių - Lietuvoje tai pasakysi toli gražu ne apie kiekvieną muzikos įrašą.

GJan muzika - kažkas per vidurį tarp Sios ir Rihannos. Ne, negali sakyti, kad tai labai originalu, tačiau šio dešimtmečio muzikos pulsą ji jaučia puikiai.

Daina „Love Triangle“ – įrašyta su australų atlikėju Saint, „Mountains“ - su JAV repere Gizzle, o patį albumą išleido rumunų kompanija „Global Records“. Ženklai, kad GJan lyg ir nusitaikiusi toliau nei baigiasi Lietuvos ribos. Bet pradžiai būtų ne pro šalį užsiauginti pastovesnį gerbėjų ratą ir čia.

Įvertinimas - 8 iš 10.

GJan vaizdo klipas „Together“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.