Penktadienį Kauną šokdins techno žvaigždė Marcas Houle'as

Ką tik trečiąjį gimtadienį atšventęs Kauno naktinis klubas „Lizdas“ nenuleidžia rankų: šį penktadienį, vasario 23 d., čia pasirodys techno muzikos žvaigždė Marcas Houle'as.

 M.Houle'as.<br> Y.Baraki nuotr.
 M.Houle'as.<br> Y.Baraki nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-20 10:52, atnaujinta 2018-02-20 10:56

Po trejų metų į Lietuvą grįžtantis, bet pirmą sykį į Kauną užsukantis prodiuseris pristatys pasaulinio pripažinimo sulaukusią gyvo garso programą.

Iš techno mekos Detroito scenos kilęs Marcas Houle'as išgarsėjo 2000-ųjų pradžioje, kai jo talentas buvo pastebėtas šio žanro pionieriaus Richie Hawtino. Itin sėkmingoje pastarojo leidykloje „Minus“ išleisti Marco Houle'o albumai įtvirtino kūrėją tuometinės klubinės kultūros priešakyje, o prodiuserio kūriniai greitai pasklido tarp didžėjų viso pasaulio šokių aikštelėse.

„Serijos „Jägermeister Invites“ metu užsiimame neįtikėtinais dalykais: kviečiame pasaulinio lygio festivalių didžėjus į nedidelį, ir net ne sostinės klubą Baltijos šalyje. Tai leidžia tik trejų metų įdirbis, kuomet jau groję muzikantai rekomenduoja kitiems kūrėjams mūsų klubą kaip puikią vietą pajausti regiono scenos dvasią“, - pasakoja vienas iš „Lizdo“ įkūrėjų Žilvinas Širka, geriau žinomas sceniniu pseudinomu Roads.

Richie Hawtino leidykloje prasidėjusi Marco karjera toliau tęsėsi po leidyklos „Items & Things“ stogu, kurią  prieš keletą metų kartu su bendraminčiais Magda ir Troy Pierce jis pats ir įkūrė.

Paradoksalu tai, kad Marco kūrinius groja didžėjai visame pasaulyje, tačiau pats kūrėjas įrašų grotuvais nesinaudoja. Kiekvieno pasirodymo metu prodiuseris savo kūrybą atlieka tik gyvai, laisvai interpretuodamas išleistus ir neišleistus kūrinius iš bene du dešimtmečius trunkančios sceninės karjeros. 

Pasirodymas klube „Lizdas“ – ne išimtis. Kaune Marcas Houle'as pristatys 90 minučių programą iš įvairiausių savo diskografijoje sukauptų kūrinių.

Renginio metu šokių aikštelę šildys ir vietiniai didžėjai: už pulto stos vienas žinomiausių Kauno selektorių - Kastis Torrau. Lietuvos klubinės kultūros legenda, buvęs kultinio klubo „Exit“ rezidentas, žada atlikti net poros valandų pasirodymą.

Grotuvus taip pat suks dažnai Vilniaus klubuose „Kablys ir „Opium“ sutinkamas, horror disco ir techno skambesiams neabejingas duetas - Johnas Patteris ir Tadas Kani, dar žinomi kaip Calli ir Pupa.

Per pastaruosius tris metus populiariame Kauno klube grojo tokios užsienio žvaigždės kaip "I Hate Models", "Zenker Brothers", Bjarki ar Sebastianas Mullaertas ir žymiausi Lietuvos didžėjai, elektroninės muzikos kūrėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga