Baltijos šalių muzikos grupių konkursas „Novus“ skelbia registracijos pradžią

Tarptautinis muzikos inkubatorius „Novus“ skelbia grupių registracijos pradžią. Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksiantis grupių konkursas, kaip ir pernai, į vieną vietą suburs įdomiausias ir naujas, visų trijų Baltijos šalių grupes, todėl registruotis kviečiami ir lietuviai, ir latviai, ir estai.

 „Novus“ šįkart vyks vasarą.<br> Konkurso rengėjų nuotr.
 „Novus“ šįkart vyks vasarą.<br> Konkurso rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 12:50 PM, atnaujinta Feb 27, 2018, 12:54 PM

Muzikos inkubatorius „Novus“ šiemet vyks vasarą – birželio ir liepos mėnesiais „LRT OPUS terasoje“ įsikūrusioje „Lofto“ kieme.

Muzikos inkubatorius „Novus“ – tai įdomiausių ir talentingiausių grupių konkursas bei nemokamų edukacinių seminarų apie muzikos industriją ciklas. Konkurse kviečiami dalyvauti bet kokio muzikinio stiliaus atlikėjai ir grupės iš Baltijos šalių.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje, iš visų konkurse dalyvavusių grupių, bus išrinkta viena geriausia. Jai „Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos vaizdo klipą ir dainos įrašą, taip pat jai atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“ bei puikūs „Converse“ prizai.

Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip pat turės galimybę groti Palangos LRT Opus scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. O „Scuare“ komandos išsirinkta grupė favoritė, bus apdovanota išskirtiniu, gyvai įrašytos ir nufilmuotos dainos, vaizdo klipu. Prizinis fondas iki šiol pildomas ir bus išties gausus.

Pernai konkurse finalines vietas pasidalino visos trys Baltijos šalys. Lietuvių trijulė „Timid Kooky“ pelnė pirmąją vietą, antrąją užėmė estai „vonKuusk“, o trečioji atiteko latviams „Ezeri“.

„Simboliška, kad pirmas tris vietas pasidalino lietuviai, estai ir latviai. Smagu, kad „Novus“ tapo tarptautiniu projektu ir vis daugiau dėmesio sulaukia kaimyninėse šalyse. Pernai „Novus“ konkurse dalyvavę užsieniečiai buvo ypatingai stiprūs – labai muzikalūs ir charizmatiški.

Tai buvo geras spyris lietuviams – susipažinti su latvių ir estų muzikantais, pasidalinti savo patirtimis ir net išmokti vieni į iš kitų šio to naujo, – apie praėjusių metų konkursą pasakoja vienas menų fabriko „Loftas“ įkūrėjų Viktoras Diawara. – Tikimės, kad šiemet konkursas bus dar stipresnis ir įdomesnis.“

Šiemet konkurso etapuose grupes jau trečius metus pristatys „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. Muzikos inkubatorius „Novus“ šiais metais vyks birželio ir liepos mėnesiais „LRT OPUS terasoje“ įsikūrusioje „Lofto“ kieme. Tai vienas iš renginių, kuriuos rekomenduoja „LRT OPUS“.

Norinčiųjų dalyvauti „Novus“ inkubatoriuje, registracija vyksta iki kovo 31 d. Registruotis galima čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.