Albumo apžvalga. Įvairūs atlikėjai „Kaštono garsai 3“

Klaipėdoje šešerius metus veikęs baras „Kaštonas“ duris užvėrė praėjusią vasarą. Nemažas nuostolis uostamiesčio kultūriniam gyvenimui, nes po savo stogu jis dažnai priglausdavo įdomiausių Lietuvos alternatyvios muzikos atlikėjų koncertus.

 Plokštelė „Kaštono garsai 3“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Plokštelė „Kaštono garsai 3“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 7:13 PM, atnaujinta Feb 28, 2018, 7:20 PM

Tačiau „Kaštono“ istorija nesibaigia. Dar 2014-aisiais vinilo plokštelėje išleistas pirmasis jo sudėliotas muzikos rinkinys „Kaštono garsai“, jau tapęs kolekcine retenybe.

Dabar išleista jau trečioji šios serijos plokštelė. Kaip ir ankstesnės, skirta Lietuvos atlikėjams, dažniausiai liekantiems už populiarių radijo stočių eterio borto.

Aštuonios čia įspaustos dainos - skirtingų, bet be išimties įdomių ir savitai mąstančių atlikėjų. Albumą pradedanti grupė „Umiko“(daina „Need“), kaip ir čia esančios grupės „ba.“ („Kūną palikai / Atsibudai“) ir „Garbanotas bosistas“ („Grįžkit iš toli“) - Lietuvos alternatyvaus roko scenos veikėjai, jau gerai žinomi melomanų aplinkoje.

Kaip ir „Without Letters“ (čia įdėtas kūrinys „Cold Frame“) - roką ir elektroniką derinantys eksperimentuotojai, daug sykių koncertavę užsienyje ir nuolat keičiantys savo skambesį.

Užpernai žaibiškai išpopuliarėjusi „liūdnų šokių“ grupė „Solo Ansamblis“ čia įdėjo savo hipnotizuojantį hitą „Juoda juoda juoda juoda naktis“, bet yra ir mažiau girdėtų kūrinių - pavyzdžiui, Klaipėdos elektroninės muzikos scenos senbuvio IJO „Garden Of You“, kuris šioje plokštelėje yra vienas ryškiausių ir įdomiausių.

Visą paradą vainikuoja dozė absurdo - komiko „Šventinio bankucheno“ iki ašarų kvaila ir juokinga daina „Paris Taxi Restaurant“ (lyg senos prancūziškos dainos parodija su atsitiktiniais žodžiais) ir reperio Mesijaus pasąmonės srautas „Jie išskrido į kosmosą“, įrašytas su elektroninės muzikos kūrėju Munpauzn.

Rezultatas - labai eklektiškas rinkinys, aprėpiantis dalelę Lietuvos alternatyvios muzikos scenos, kuri per pastaruosius kelerius metus tapo dar spalvingesnė.

Laikmečio dokumentas, kurio (kartu su kitomis serijos plokštelėmis) bus įdomu klausytis ir po dešimtmečio.

„Kaštono garsai“ daro svarbų darbą - kuria savotišką Lietuvos keistos ir nekasdienės muzikos metraštį. Reikia tikėtis, tai - dar ne pabaiga.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Plokštelėje skambančių kūrinių ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.