Albumo apžvalga. „Fire It Up“ „Electric Confessions“

Yra muzikos žanrų, kuriuose niekas nesikeičia kelis dešimtmečius. Sunkusis rokas turi savo klišes ir taisykles - greitas ritmas, trankios gitaros, plėšyti džinsai, tatuiruotės, motociklai ir gražios merginos vaizdo klipuose.

 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
 „Fire It Up“.<br> J.Kalinauskytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 6:46 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:57 PM

Lietuvių grupė „Fire It Up“ yra pardavusi sielą būtent tokiam, amerikietiško atspalvio rokui - groja aistringai, visiškai nusispjaudama į tai, kad šiuo metu tai nėra pats madingiausias skambesys. Tiesą sakant, jis net labai nemadingas - ir apskritai, sprendžiant iš praėjusių metų populiariausių pasaulio įrašų statistikos, rokas dabar išgyvena populiarumo nuosmukį.

Grupės lyderis - vienas ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos gitaristų Viktoras Jonušis, anksčiau muzikavęs grupėje „My Favourite Gun“, tačiau prie šio albumo prisidėjo ir daugiau žinomų šalies scenos veikėjų. Jo dainas prodiusavo „Biplan“ narys Seržas Grėjus, o prie poros kūrinių prisidėjo ir garsūs gitaristai Romas Rainys ir Martynas Kuliavas.

Kaip ir galima nuspėti, albumas - koncentruota 35 minučių energijos bomba su gitarų fejerverkais, dainų tekstais apie pasilinksminimus, viskį, tekilą („Friday Knight“) ir romantiška svajone apie rokenrolo sostinę Los Andželą („Going To L.A.“).

Skambesys - efektingas ir gerai „nušlifuotas“, dainininko Karolio Mačėno balsas - spalvingas ir puikiai tinkamas šiam žanrui. Muzika - kažkas per vidurį tarp to, ką prieš 20 metų darė „Rebelheart“ ir Marijonas Mikutavičius su grupe „Bovy“, bet vėlgi - toks jau šis žanras, įkvėptas kelių dešimtmečių roko paveldo, nuo AC/DC iki „Guns N'Roses“.

Lyrikos čia beveik nėra - išskyrus paskutinę dainą „Kiek“, vienintelę albume įrašytą lietuvių kalba. Ji, likimo ironija, kol kas yra bene daugiausiai dėmesio sulaukęs grupės kūrinys, kuriam jau nufilmuotas ir vaizdo klipas.

Gali iki uždusimo stengtis būti amerikiečiu, bet lietuviams visada arčiau širdies bus tai, kas dvelkia savo krašto reikalais. Bet šiaip - stiprus Lietuvos roko scenos debiutas.

„Kol bus tokių grupių, rokas gyvuos Lietuvoje“, -- sakė Česlovas Gabalis, pats jaučiantis didelę meilę tokiai muzikai. Ir jis visiškai teisus.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Grupės klipas „Kiek“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją