„Guns N‘ Roses“ muzika atgims naujame projekte

Maištas, rokas ir aistra gyvenimui – regis, šie keli žodžiai geriausiai atspindi grupės „Guns N‘ Roses“ muziką. Nevaldoma jėga, žvėriška energija, mažas skandalas lietuviškoje scenoje atgims kovo 15 d. Kaune, „Punto Jazz palėpėje“, projekte „Guns In Roses“!Legendinės grupės dainas gyvam skambesiui prikels pašėlęs Lietuvos rokerių sekstetas: Andrius Vaičiulaitis (vokalas), Viktoras Jonušis-Hugis (gitara), Mindaugas Stundžia (būgnai), Tomas Viskontas (klavišiniai), Daniel Sinkevič (gitara), Gediminas Andriškevičius (bosinė gitara). Kodėl muzikantai ryžosi atlikti roko klasika tapusios grupės kūrinius? Ar rokerių gyvenimas tikrai yra pašėlęs ir kupinas klystkelių? Ir kodėl verta apsilankyti šiame pasirodyme? Atsakymai į šiuos ir daugiau klausimų interviu su projekto lyderiu Hugiu.

Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
 Julijos Kalinauskytės nuotr.
 Julijos Kalinauskytės nuotr.
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Dovaldės Gaidelionytės nuotr.
Dovaldės Gaidelionytės nuotr.
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Julijos Kalinauskytės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 9:43 AM

– Kaip gimė idėja sukurti projektą iš legendinės roko grupės „Guns N‘ Roses“ dainų? Kodėl pasirinkote būtent ją, o ne, tarkim, „Aerosmith“ ar „Def Leppard“? Galbūt, su šia grupe turite ypatingą santykį ar sentimentų?

– „Guns N‘ Roses” yra roko grupė, kurios muzika talpina daugybę spalvų, emocijų, energijos. Ji taip pat yra viena tų grupių, kurią pamatyti gyvai yra labai sudėtinga, o išgirsti jų muziką gyvai yra kažkas nuostabaus. Prieš porą metų jau buvom surengę koncertą, kuris sulaukė daug pagyrų ir komplimentų iš klausytojų, taipogi kolegų muzikantų. Manau, kad padovanoti tokią muzikinę šventę tiek klausytojams, tiek sau yra tiesiog būtina.

– Regis, visi priklausote grupėms, kuriose atliekate savo autorinę muziką. Kodėl ėmėtės vadinamosios „coverinės“ programos? Ir kuri, autorinė ar „coverių“, programa reikalauja daugiau pasiruošimo, atsakomybės? Galbūt jos abi kelia savitų iššūkių?

– Autorinė kūryba, be abejo, yra išskirtinė patirtis ir sritis. Ten tu esi tu, kiekvienas savo grupėse esame savimi ir mūsų muzika ten yra savita kaip ir mes patys. Na, o ši programa yra tokia pati tartum užduotis simfoniniam orkestrui atlikti Verdi, Čaikovskio muziką. Taip ir mums reikia įsijausti į šios super grupės muziką, suprasti, kas po ja slypi ir ją perteikti taip, kaip tai daro mūsų dievaičiai.

– Iš tokio pobūdžio projektų dažniausiai tikimasi dviejų dalykų: arba tai bus labai panašu į originalą, arba visos dainos bus perleistos per savitą suvokimo prizmę. Kurį variantą atspindėsite jūs?

– Šiuo atveju tiesiog būtų nusikaltimas bandyti perdarinėti muziką, su kuria užaugo ištisa roko muzikos mylėtojų karta. Mes stengiamės viską atlikti kuo panašiau į originalų variantą ir tai mums puikiai sekasi.

– Ar nebijote būti akylai lyginami su pačiais „gunsais“? Ar negąsdinai tai, kad klausytojai greičiausiai kels išskirtinai aukštus standartus?

– Baimei čia ne vieta. Mes nesigviešiame būti tikraisiais „Gunsais“, mes norime klausytojams padovanoti gyvai, kokybiškai skambančius, iki skausmo žinomus hitus. Mes neiname į kovos ringą pliektis su nuomonėmis ir kritika. Mūsų pasirodymai skirti žmonėms, kurie nori ateiti ir pasimėgauti puikia „Guns N‘ Roses“ muzika. Žinoma, atsiras vertintojų, bet kol ta kritika konstruktyvi ir pelnyta, tai labai gerai.

– Hugi, kai kurios Tavo grojimo manieros alsuoja legendinio Slasho stilistika. Ar galima sakyti, kad kažkuriuo laikotarpiu jis, jo asmuo darė tau įtaką, o galbūt jį net laikei ar tebelaikai savo autoritetu? Kas apskritai yra didžiausi Tavo muzikos korifėjai?

– Mano grojimas alsuoja Angus Young, Jimmy Page, Zakk Wylde, John Mayer, Hendrix, Frusciante, Slash ir daugeliu kitų gitaristų. Kiekvienas muzikantas yra kaip didžėjus, kuris miksuoja savo mėgstamiausius atlikėjus savaip, įdėdamas ir dalelę savęs, o būtent tai ir daro kiekvieną muzikantą savitu. Tai tiesiog yra roko vėliavos nešimas tolyn, išlaikant gražiausias roko gitaros tradicijas. Slash'ą labai mėgstu dėl jo bliuzroko grojimo ir melodikos. Gitaristai sportininkai, kurie stengiasi išgroti kuo daugiau natų, neleisdami muzikai kvėpuoti, yra ne mano kavos puodelis. Man muzika yra kur kas daugiau nei siekis parodyti savo ego.

– Tipiška manyti, kad rokerių gyvenimas itin pašėlęs ir bohemiškas. Tai atspindi ir „Guns N‘ Roses“ elgesys scenoje, grupę ne kartą lydėję skandalai. Tavo atveju tai mitas ar tiesa? Ar esi, anksčiau buvai maištininkas ? Jei taip, ką Tau reiškia tokiu būti?

– Daugelis to meto grupių iš tikro vaikščiojo ašmenimis, ne vienas, leidęs sau per daug, mirė. Visa tai buvo tikra ir nesuvaidinta. Šiais laikais labai madinga demonstruoti blaivybę, šaunuoliškumą, vertybių puoselėjimą, bet dažniausiai tai tėra pigi rekalma, populizmas. Galiu pasakyti tik tiek, kad roko muzikantai yra labai linksmos, išprususios, mandagios, bet ir pasiutusios sielos.

– Hugi, buvęs „Guns N‘ Roses“ gitaristas Slashas, jau išleidęs ir keletą solinių albumų, žinomas dėl savo legendinės aukštos kepurės, kurią 1985-aisiais, būdamas baisiai neturtingas, pavogė iš parduotuvės. Ar ir Tu turi kokį nors savo skiriamąjį bruožą?

– Tikrai turiu. Dvi platinos plokšteles, sutvirtinusias skruostikaulį ir žandikaulį ir dar platininį riešą. Esu labiau metalistas, nei rokeris. Manau, tai tikrai išskirtinis bruožas, ir nieko vogti nereikėjo, visur viską sudėjo ir dar davė morfijaus kaip bonusą (juokiasi).

– Koks „gunsų“ kūrinys ar kūriniai artimiausi Tau pačiam ir kodėl?

– Labai daug jų patinka, bet jei reikia išskirti kelis, tai tikrai „Estranged“, „You could Be Mine“, „Nightrain“.

– Ar žadate plėtoti šią programą ir parengti daugiau pasirodymų?

– Surinkta tikrai nereali komanda ir mes nusiteikę puoselėti šį projektą, nes jį darome ne komerciniais tikslais, o iš malonumo. Visad laukiu repeticijų su vaikinais. Tai tik pradžia.

– Kuo šis koncertas bus ypatingas ir kodėl klausytojai turėtų susigundyti apsilankyti?

– Jis ypatingas tuo, kad jame „gunsų“ muzika bus atliekama gyvai, su visomis spalvomis ir energija! Mindaugo Stundžios ir Gedimino Andriškevičiaus nepajudinama ritmo sekcija yra kaip pamatas, ant kurio mes statome tvirtą namą kartu su dvyniu gitaristu Daniel Sinkevič bei pianistu žemaičiu Tomu Viskontu. O Andriaus Vaičiulio vokalas viską iki galo papuošia kaip vyšnia ant torto. Jei mums tai labai patinka, manau, klausytojui tai patiks dar labiau. Kviečiu ateiti pasimėgauti puikia muzika, kurią pasauliui padovanojo super grupė „Guns N‘ Roses“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.