Antanas Zakarauskas jausmingais koncertais virpina Australijos lietuvių širdis

Žinomas tenoras, televizijos projekto „Auksinis balsas“ dalyvis Antanas Zakarauskas, filmavęsis Holivudo juostoje „Didysis Getsbis“ šiuo metu rengia koncertinį turą Australijoje, kur yra gyvenęs trylika metų.

 Antanas Zakarauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
 Antanas Zakarauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Antanas Zakarauskas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 17, 2018, 7:55 PM

Jis – bene vienintelis lietuvis istorijoje, gavęs nuolatinio gyvenimo  Australijoje statusą būtent išskirtinio talento teisėmis. Jau kurį  laiką daugiausia laiko Lietuvoje leidžiantis vyras į Australiją vyksta kelis kartus per metus. 

„Šie metai – Lietuvos šimtmečio metai, todėl Australijos lietuvius nutariau pasveikinti su mūsų valstybingumui svarbiomis datomis ir  pakviesti juos į savo koncertus“, – iš karto po pasirodymo Sidnėjuje portalui lrytas.lt kalbėjo A.Zakarauskas.

Tenoras A.Zakarauskas Sidnėjaus lietuviams pristatė koncertinę programą „Dainuoju Lietuvą“ kurioje skambėjo mūsų šalies ir kitų pasaulio kompozitorių kūriniai.

Atlikėjas programą pradėjo, puikiai žinoma draminio tenoro arija –  Calafo arija „Nessun Dorma“ iš Džiakomo Pučinio operos „Turandot“,  kurią publika palydėjo audringais aplodismentais. Antanui akomponavo  Australijos latvė Ingrid Sakurovs.

 Publika taip pat išgirdo A.Zakarausko atliekamą Kavaradosio ariją iš  Džiakomo Pučinio operos „Tosca“. Ne ką prastčiau nuskambėjo kiek mažiau  žinomas kūrinys – grafo Loriso Ipanovo arija „Amor ti vieta“ iš  Umberto Giordano operos „Fedora“.

A.Zakarauskas Australijos lietuvių širdis virpino lietuviškais kūriniais:  Stasio Šimkaus daina „Mergužėle brangi“, Aleksandro Kačanausko daina „Pradalgiuos“, Rymanto Mikelsko daina „Tu erškėtį many palytėk“. 

Koncerte skambėjo Naglio arija iš Vytauto Klovos operos „Vaiva“,  Vytauto Kairiūkščio „Etiudas“ ir Konrado arija iš italų  kompozitoriaus Amilkarės Ponkielio operos „Lietuviai“ pagal Adomo Mickevičiaus poemą „Konradas Valenrodas. Klausytojai išgirdo ir vieną  žinomiausių lietuvių muzikos arijų – „Skudučio baladę“ iš Balio Dvariono operos „Dalia“, kurioje raginama prisiminti mūsų valstybės  didvyrius.

Algimanto Raudonikio dainą „Švelnumas“ tenoras skyrė skyrė Rymantės Gell, buvusios SBS radijo lietuvių programos vedėjos ir artimos  bičiulės atminimui.

Pasirodymą A.Zakarauskas baigė atlikęs kelias neapolietiškas dainas.

Netrukus po pasirodymo vietos lietuviai kalbėjo, jog didžiuojasi, kad  jie turi išskirtinio tembro tenorą, gyvenantį Lietuvoje, bet  nepamirštantį tėvynainių tolimoje Australijoje.

Jie taip pat neslėpė džiaugsmo, kad kad į Lietuvių bendruomenės  renginį atvyko žinomas solistas.

Kovo 18 dieną dieną A.Zakarauskas koncertuos Melburno lietuviams.

Baigęs klasikinio dainavimo studijas Lietuvos muzikos ir teatro  akademijoje A.Zakarauskas persikėlė gyventi į Australiją, kur netrukus  dainavo ir perklausoje į Sidnėjaus operą „Opera Australia“. Po jos  vyras gavo galimybę tobulinti savo vokalinio meistriškumo įgūdžius pas geriausius vietos operos mokytojus.

Kai baigėsi stažuotė, įsibėgėjo jo, kaip dainininko, karjera. Po kurio  laiko jis sulaukė siūlymų dirbti reklamose, o vėliau net vaidinti  keliuose Holivudo filmuose.

Viename interviu lietuvių žiniasklaidai Antanas taip save apibūdino: „Muzika nėra mano gyvenime – ji ir yra mano gyvenimas. Muzika yra priežastis ir tikslas! Tai yra pati svarbiausia mano saviraiškos forma – mano minčių, filosofijos išraiška. Muzika yra tai, dėl ko aš esu, dėl ko aš gyvenu“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.