Albumo apžvalga. „Fall Out Boy“ „Mania“

Groti jau 17 metų (kad ir su pertraukomis) ir vis dar leisti albumus, kurie kyla į JAV „topų“ viršūnes - pasiekimas, kurio ignoruoti negalima.

„Fall Out Boy“.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
„Fall Out Boy“.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 6:10 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 6:18 PM

Ir vis dėlto JAV grupė „Fall Out Boy“, kurios septintasis albumas „Mania“ tapo labai populiariu už Atlanto, kritikų dažniausiai yra vertinama su humoru.

Priežastis – didelis šios grupės noras įtikti klausytojams. Gal net per didelis. Kai praėjusio dešimtmečio pradžioje „Fall Out Boy“ išpopuliarėjo, grupė grojo poproką su pankiškos muzikos elementais – nes tai tuo metu buvo labai madinga ir į koncertus ateidavo minios vaikėzų, kurie jautėsi „kieti“.

Tada migravo nuo vieno žanro prie kito – vis reaguodami į muzikos madas. Dabar jie vėl elgiasi panašiai. Kaip ir daug kitų roko grupių (nuo „Imagine Dragons“ iki „Linkin Park“), „Fall Out Boy“ atrado elektroninę šokių muziką ir nusprendė, kad reikia eiti į šitą pusę.

Nepasakysi, kad rezultatas visiškai nevykęs. Kai pirmoje dainoje „Young And Menace“ išgirsti elektroninius ritmus ir kompiuteriniais efektais iškraipytą balsą, iš pradžių net sunku patikėti, kad tai – ta pati grupė, kurios klauseisi prieš 15 metų.

Reikalai pasitaiso – kūrinys „Stay Frosty Royal Milk Tea“ jau primena senuosius, energingus „Fall Out Boy“ hitus. O tada pasigirsta „Hold Me Tight Or Don't“ – daina su pirštų spragsėjimais ir pašvilpavimais, kuri tiktų Justinui Bieberiui, grupei „Maroon 5“ ar net rusiškos popmuzikos diskotekai.

Kas čia darosi? Viskas paprasta. Grupės, kurių nariai jau turi raukšlių, iš paskutiniųjų stengiasi įtikti paaugliams, kurie dabar yra aktyviausi muzikos klausytojai.

Žaidimas suprantamas, tik dažnai tai vis tiek atrodo kiek juokingai. Energijos ir polėkio grupė vis dar turi per akis, tik eina labai jau keistu keliu.

Įvertinimas – 7 iš 10.

„Fall Out Boy“ vaizdo klipas „Church“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.