Lietuvių sėkmė: grupės „Erdve“ albumą išleido viena didžiausių pasaulio metalo leidyklų

Metalo grupės „Erdve“ nariai džiaugiasi netikėta sėkme: jų albumą išleis viena stipriausių pasaulyje metalo muzikos leidybinių kompanijų „Season of Mist“.

Grupė „Erdve“.<br> R.Miliaus nuotr.
Grupė „Erdve“.<br> R.Miliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 6:56 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 7:02 PM

Vilniečių vardas leidyklos kataloge atsidūrė šalia tokių pasaulyje pripažintų metalo grupių kaip „Shining“, „Saint Vitus“, „Rotting Christ“, „Mayhem“, „Solstafir“ ir kt. Tai – bene ryškiausias lietuviškos kūrybos eksporto pavyzdys Lietuvos metalo muzikos istorijoje.

„Ši netikėtai atsivėrusi galimybė mums parodė, kad tokie muzikos aspektai kaip kūrybiškumas, pateikimas, įprasminimas, išraiška visdar yra kažkam svarbūs visame šiuolaikiniame komunikacijos manipuliacijų ir viešojo įvaizdžio kūrimo kontekste.

Niekad nesitikėjau, kad albumas sulauks kokio nors pripažinimo, ką jau bekalbėti apie pasaulinę leidybą. Tai, kas mums yra labai artima ir svarbu, neliko nepastebėta žmonių, kuriuos mes gerbiame ir kurie mums atveria kelią kūrybiniam potencialui įgyvendinti“, – sako Vaidotas Darulis, grupės įkūrėjas.

Debiutinis grupės albumas „Vaitojimas“, kuriame, pasak grupės narių, nagrinėjamos sunkios religinės ir moralinės temos, pasirodė prekyboje vasario pradžioje kompaktinio disko (CD) ir keturiais skirtingais vinilinės plokštelės (LP) formatais.

Albumą anksčiau 50 vnt. simboliniu tiražu kasetėse (MC) taip pat išleido lietuviška leidykla „Ghia“.

„Albumo kūrybinis pamatas yra eksperimentavimas ekstremaliosios muzikos plotmėje, siekiantis sukurti slegiantį arba kitas aštrias emocijas sužadinantį pojūtį. Kūrinių seka stengiamasi perteikti tai, kaip mes suvokiame ir suprantame sąvoką „sunki muzika“ – kokia ji mums yra ir ką ji mums reiškia kūryboje“,  – prideda gitaros ir vokalo partijas atliekantis Vaidotas Darulis.

Grupės nariai – gerai žinomi Vilniaus pogrindinės muzikos scenos veikėjai. Daugiau nei dešimt metų aktyviai grojantis ir vietinėje scenoje dalyvaujantis Vaidotas anksčiau grojo grupėse „Dereliction“ ir „Nyksta“, kuriose tai darė kartu ir su „Erdve“ būgnininku Valdu Voveraičiu.

Antrasis gitaristas Kristijonas Nenartavičius kartu su Vaidotu taip pat groja kitame eksperimentinės muzikos projekte „Sraigės Efektas“, o bosistas Karolis Urbanavičius anksčiau dalyvavo grupės „Spirale“ veikloje.

Erdve albumą „Vaitojimas“ sudaro 6 kūriniai. Sunkią ir agresyvią muziką papildo skaudžios šių laikų sociopolitinės temos tekstuose: ekstremizmas, buitinis smurtas, religiniai įsitikinimai, nusikaltimai prieš žmogiškumą ir žmogaus moralė.

Albumo naratyvas siekia reflektuoti į tam tikras jautrias temas ir pažvelgti kaip tai mums vienaip ar kitaip paliečia, padeda suvokti gyvenimo trapumą ar suteikti įkvėpimo ieškoti savyje tikrojo savęs. Įrašo trukmė – 37 minutės.

Vilniečių grupės albumas visame pasaulyje prekyboje pasirodė vasario 9 d. Jį įsigyti galima oficialioje „Season of Mist“ interneto parduotuvėje arba per tarptautinį platintojų tinklą.

Lietuvoje „Vaitojimą“ galima įsigyti tiesiogiai iš grupės narių. Albumo pristatymas planuojamas Vilniuje, klube „Pelėda“, kovo 29 d. kartu su žymiais prancūzais, muzikinio žanro bendraminčiais „Celeste“.

Diena vėliau, kovo 30 d., grupė albumą taip pat pristatys Klaipėdoje, tradiciniame pajūrio sunkiosios muzkos festivalyje „Duženos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų