Albumo apžvalga. „Abii“ „Vinegar“

Jei norite išgirsti, kuo kvėpuoja jauna Lietuvos roko karta, jums būtina susipažinti su „Abii“.

„Abii“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Abii“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 10:07 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 10:12 PM

Prieš porą metų pogrindyje bangas kelti pradėjusi grupė jau turi nemažą gerbėjų auditoriją, dalyvauja įvairiuose konkursuose ir kartais visai be reikalo yra painiojama su kita jauna grupe „Abudu“.

Tiesa, skirtumų tarp jų – per akis. „Abudu“ lenda į psichodelinius eksperimentus, o „Abii“ groja iš pirmo žvilgsnio paprastesnį, mažiau eksperimentinį, efektingesnį roką.

Debiutinis grupės albumas „Vinegar“ yra trumpas ir konkretus. Tik 7 dainos, 26 minutės muzikos, kai kurie kūriniai (pavyzdžiui, „Playmate“) – jau seniau girdėti grupės gerbėjams.

Idealiame pasaulyje „Abii“ būtų labai populiarūs. Tam yra visos įmanomos priežastys. Vokalistas Andrius Šarka – charizmatiškas, manieringas, dainuojantis dramatišku, aukštu balsu, scenoje – traukiantis žvilgsnį. Žodžiu, turi visa tai, dėl ko per pasaulio roko grandų koncertus merginos į sceną mėto liemenėles. 

Kartu su būgnininku Tautvydu Tomkumi jie kuria kažką per vidurį tarp garsių grupių „Muse“ ir „Queens Of The Stone Age“ muzikos – energingą, už rankų ir ausų griebiančią, rėksmingą roką, kurio klausantis kojos juda pačios. 

Įrašas, tiesa, kartais atrodo kiek „žalias“ – gero prodiuserio ranka nebūtų sutrukdžiusi, bet kaip debiutui – pakankamai įdomus ir nemažas grupės ambicijas atspindintis darbas.

A.Šarka čia kartais dainuoja taip, lyg nuo to priklausytų jo ir visų jam brangių žmonių gyvenimas („Fanatic“), dainos – neperkrautos detalėmis, įsimenančios, kartais – flirtuojančios su elektroniniais garsais („Digitalogy“).

Pripildytos nerimo, minčių apie seksą, pykčio – žodžiu, viso to, be ko dabartinio emocingo roko neįmanoma įsivaizduoti. Lyrikos čia beveik nėra, viskas energinga ir tranku, išskyrus paskutinę (ir vienintelę albume lietuviškai įrašytą) dainą „16.03.23.”.

Tai, kad “Abii” iš esmės vis dar yra Lietuvos scenos pakraščiuose (koncertai vyksta nedažnai, šį albumą irgi kol kas išgirdo mažai kas), liudija mūsų šalies problemą – prasiskinti kelią į didesnes scenas jauniems atlikėjams vis dar yra nelengva. „Abii“ – vieni iš tų, kurie tikrai to nusipelno.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas „16.03.23.”:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.