Albumo apžvalga. Craigas Davidas „The Time Is Now“

Tai viena įdomiausių praėjusių poros dešimtmečių britų popmuzikos istorijų.

 Craigas Davidas.<br>„Scanpix“ nuotr.
 Craigas Davidas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2018, 4:54 PM, atnaujinta Apr 2, 2018, 5:03 PM

Nerašytos taisyklės skelbia, kad atlikėjas, kuris pasiekia didelio populiarumo, o tada krenta ir tampa mažai kam įdomus, 99 iš 100 atvejų nebesugeba atgaivinti savo karjeros. Kodėl? Nes užauga nauja klausytojų karta, susiranda naujus dievukus, o praeities žvaigždei belieka trintis po vis mažesnes sales ir liūdnai žiūrėti, kaip dingsta jos buvusios didybės likučiai.

Dar visai neseniai atrodė, kad taip nutiko britų dainininkui C.Davidui. 2000-aisiais išleidęs debiutinį albumą „Born To Do It“, šis gražaus balso atlikėjas tapo viena ryškiausių pasaulio popžvaigždžių.

Po kelerių metų, pasikeitus muzikos madoms, jo atliekamas ritmenbliuzo ir šokių muzikos derinys tapo beveik niekam nebereikalingas. Craigas išnyko iš žiniasklaidos antraščių, televizijos laidų, buvo atstumtas didelių įrašų leidyklų, tačiau ir toliau kūrė ir dainavo. Dar nesulaukęs trisdešimties, jis atrodė pasmerktas užmarščiai.

Tačiau prieš kelerius metus nutiko kai kas netikėto – pamirštą dainininką prisiminė keli madingi elektroninės muzikos prodiuseriai, jo balsas vėl suskambo radijo eteryje ir staiga šimtai tūkstančių klausytojų suprato, kad arba labai pasiilgo C.Davido, arba išvis nėra apie jį girdėję, bet jis, pasirodo, puikiai dainuoja.

2016-aisiais jo albumas “Follow My Intuition” pakilo į pirmąją populiariausiųjų sąrašo vietą Didžiojoje Britanijoje – keleriais metais anksčiau tai būtų atrodę visiškai nesuvokiama.

Naujas jo albumas „The Time Is Now“ toliau kabinasi į muzikos dabartį – kurti jį padėjo žinomi jaunimo šokių muzikos dievukai (tokie kaip Jonas Blue), kartu su C.Davidu čia dainuoja „Bastille“, JP Cooperis ir kiti jaunesnės kartos atlikėjai.

Klausytis jo gana keista, ypač tiems, kurie prisimena senąjį C.Davidą. Vėl pajutęs sėkmės skonį, jis stengiasi prisitaikyti prie laikmečio – gal net per smarkiai, daug kur primindamas Justiną Bieberį. Balsas išliko švelnus, dainavimo maniera – muzikali ir ryški, tačiau visas fonas yra toks, kokį dabar mėgsta šešiolikmečiai. 

Tiesa, tokios dainos kaip „Heartline“ ir „Magic“ vis tiek yra tūkstantį kartų įspūdingesnės ir labiau įsimenančios už 99 procentus popmuzikos, kuri skamba, pavyzdžiui, „Eurovizijoje“.

Muzika atsipalaidavimui, linksmybėms, romantikai – bet sukurta pagal visus šių dienų sėkmės šablonus. C.Davidas puikiai žino, kokia netikėta yra jam suteikta antroji galimybė, ir darys viską, kad jos nepaleistų. Ir, dievaži, negali jo už tai smerkti. Beje, pamatyti, kaip jam dabar sekasi, bus galima ir Lietuvoje – šią vasarą britas bus pagrindinė Karklės festivalio žvaigždė.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Craigo Davido ir „Bastille“ klipas „I Know You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.