„Balkanaktis“ kviečia šėlti su muzikos gurmanu Ya-Neck

Šiltą metų sezoną „Baltic Balkan“ pradeda karštais "Balkanakčiais" jau tradicinėje, publikos pamėgtoje vietoje.

 Ya-Neck.<br> Vakarėlio rengėjų nuotr.
 Ya-Neck.<br> Vakarėlio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 8:06 PM, atnaujinta Apr 12, 2018, 8:12 PM

Beprotiškas renginio šėlsmas penktadienį džiugins Vilniaus bare „Peronas“, o šeštadienį - Kauno „Jazz Palėpėje“.

Organizatoriai šį kartą pasikvietė ypatingą svečią - muzikos gurmaną ir estetą iš kaimyninės Lenkijos.

„Tai planavome padaryti jau senai, bet vis neatsirasdavo progos. Ya - Neck garsėja visoje Europoje kaip vienas įspūdingiausių world music selektorių“, – džiaugiasi „Baltic Balkan“.

Nuo 1999 ypatingus world muzikos vakarus užkuriantis po Ya-Neck slapyvardžiu besislepiantis profesionalas tikrai nepaliks abejingų. 

Gimęs kaip Janekas Taraszkiewiczius, jau spėjo pašokdinti Brazilijos, JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Airijos, Belgijos, Serbijos, Makedonijos šokių sales. Jo muzikinės kelionės persunktos balkaniškais, Rytų Europos garsais kartais pasibaigia afrikietiškais ir braziliškais ritmais, netikėtai nustebina negirdėtomis gimtosios Lenkijos folkloro pynėmis.

Kaip sako pats ugningų world music vakarų autorius, jis dažnai juos pagardina retais negirdėtais žanrais, ypatingais perdirbiniais ir visa tai pateikia tik jam būdinga atlikimo technika! 

Vilniuje ir Kaune svečio laukti padės vienas iš stipriausių Reggae selektorių Lietuvoje - E-Root. Lietuvis savo pozityvios muzikos jėga yra apdovanojęs gausybę šokio aikštelių, kur pasitelkė neabejotiną skonį ir turtingą plokštelių kolekciją. Nuo 2007m. jo komanda "Groove Tribe" Lietuvos publikai yra pristatę nemažai garsių regio atlikėjų: Jah Free, "Trinity Soundsystem Weeding Dub", MC Oliva.

Taip pat E-Root atstovavo Lietuvos regio scenai "Warsaw Reggae Festival" Lenkijoje, "Zvera Festival" Latvijoje, "Strictly Dub Records" sesijose Estijoje ir viename garsiausių Soundsystem kultūros festivalių "Outlook Festival" Kroatijoje.

„Šiemet po kelių mėnesių mūsų muzikiniam projektui sukaks lygiai dešimt metų. Neįtikėtina! Ta proga turėsime didelius įvykius tiek gimtoje šalyje, tiek užsienyje. Bet kol kas tegul tai lieka paslaptyje“, – intriguoja „Baltic Balkan“.

Ya-Neck pasirodymo ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.