Trumpas, bet įspūdingas Avicii gyvenimas: talentas, turtai ir kova su sunkia liga

Penktadienio vakarą muzikos pasaulį sukrėtė netikėta žinia – atostogų Omano sostinėje Maskate metu mirė vienas garsiausių planetos didžėjų ir muzikos prodiuserių 28-erių Avicii, kurio tikrasis vardas Timas Berglingas. Per trumpą savo gyvenimą didžėjus spėjo pakilti į savo šlovės Olimpą, tačiau labai greitai iš jo pasitraukė.

 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> Scanpix nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
 Avicii.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 21, 2018, 11:44 AM, atnaujinta Apr 21, 2018, 2:16 PM

Timas Berglingas (Avicii) gimė Stokholme. Jo mama – aktorė, "Oskarui" nominuoto filmo „My life as a dog“ (liet. „Mano šuniškas gyvenimas“) žvaigždė Anki Liden.

Timas kartą buvo prisipažinęs, kad jį kurti įkvėpė Švedijos popmuzika: „Mes užaugome dainuodami puikias folk dainas, taigi nuo vaikystės turėjau muzikos pajautimą“.

„Tačiau taip pat užaugau žinodamas tokius atlikėjus, kaip Ericas Prydzas, o „Swedish House Mafia“ gyveno mano kaimynystėje“, – pasakojo jis.

Pastebima, kad didžiausiems didžėjaus hitams yra būdingi tie patys elementai – kviestinių svečių vokalai, dainoms suteikiantys prieinamumą bei gylį ir neįprastos melodijos.

Avicii išskirtinumas buvo pastebėtas talentų konkurse, tačiau šlovės jaunas vyras pradėjo susilaukti prieš septynerius metus – 2011 – aisiais.

Kartą paklaustas apie savo muzikinį kelią Avicii pasakė: „Mozartas viską parašė ant popieriaus lapo. Didžėjai viską rašo kompiuteriu. Aš iš tiesų nematau didelio skirtumo“, – pasitikėjimo savimi neslėpė Timas.

Avicii yra laikomas pirmuoju elektroninės šokių muzikos didžėjumi, populiarumu sugebėjusiu savo gerbėjus paskviesti į pasaulinį muzikos turą.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 2015 m. Timas uždirbo 19 mln. dolerių (daugiau nei 15 mln. eurų).

Tačiau turtais Timas nebuvo linkęs girtis. „Pradėdamas uždirbti daug pinigų aš supratau, kad man jų iš tiesų nereikia“, – yra sakęs jis.

Šokių muzikos žvaigždė dirbo su tokiomis garsenybėmis kaip Lenny Kravitzas, grupė "Coldplay", Rita Ora, Sia, Leona Lewis ir kt.

Į renginių, kuriuose dalyvavo Avicii, sąrašą pateko 2014 m. Pasaulio futbolo čempionatas bei Švedijos princo Karlo Philipo vestuvės.

Su rimtomis sveikatos bėdomis didžėjus susidūrė dar 2012 – aisiais. Tuomet, dėl per didelio alkoholio vartojimo elektroninės muzikos garsenybei išsivystė pankreatitas (kasos uždegimas), dėl kurio jis ne kartą gydėsi ligoninėje.

„Gėrimas tapo mano rutina“, – tuomet teigė Timas.

Vis dėlto, po šio incidento vaikino sveikata pradėjo rimtai šlubuoti ir 2016 metais jis sustabdė koncertinę veiklą. Paskutinį pasirodymą Avicii surengė 2017 m. rugpjūtį. 

Po garsiojo Avicii mirties socialiniuose tinkluose pasipylė jo draugų ir kolegų užuojautos kupinos žinutės.

„Visada ir amžinai. Ilsėkis ramybėje“, – rašė "Swedish House Mafia".

Žodžiais negaliu apsakyti, kaip dabar jaučiuosi. Pasiilgsiu tavęs, broli“, – nuoskauda dalijosi DJ Tiesto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.