Albumo apžvalga. Lilas ir Innomine „Leisk man šlykštėtis“

Vasarį Vilniaus knygų mugės Muzikos salėje savo įrašais ir suvenyrais prekiavęs hiphopo duetas Lilas ir Innomine per kelias dienas tikriausiai pozavo bent keliems tūkstančiams asmenukių su gerbėjais.

Lilas Ir Innomine.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilas Ir Innomine.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 5:57 PM, atnaujinta Apr 23, 2018, 6:03 PM

Jie - šių dienų jaunimo dievukai, pernai surengę jau antrą turą didžiausiose šalies arenose. Naujasis jų albumas „Leisk man šlykštėtis“ - ir toks pats, ir kitoks nei ankstesni.

Toks pats, nes reperis Konstantinas Kiveris-Lilas ir muzikos prodiuseris Rolandas Venckys-Innomine neketina mokytis šypsotis. Bent jau scenoje. Lilo ir Innomine hiphopas – kupinas melancholijos ir depresyvios nuotaikos.

„Kartą pabandėme įrašyti linksmą dainą. Įrašėme, įkėlėme į internetą, bet po valandos ištrynėme, nes supratome, kokia tai nesąmonė“, – pasakojo Lilas. Ir tai yra vienas svarbiausių dalykų, kurį jums reikia žinoti apie šią muziką.

„Tyliai mirsiu šiam madingam vakarėly“, „Ji taip pavargo“, „Nežinau, ko dar paprašyt“ – dainų pavadinimai daug ką pasako. Liūdesio juose - beveik tiek, kiek Beatos Tiškevič knygoje (nors ne, knygoje vis dėlto daugiau).

Lilas neatsitiktinai dudena nė gramo džiaugsmo nerodančiu balsu, o grupės koncertų scenografijoje neatsitiktinai dominuoja juoda spalva. Nebūti linksmiems – šios grupės esmė ir prasmė.

Ir šie kūriniai apie miesto šurmulį, nusivylimą, tuštybę ir nuovargį, kaip rodo didžiulės į koncertus ateinančios minios ir jau išgraibstytas pirmasis albumo tiražas, daug kam labai patinka.

Kitoks šis albumas, nes iš grupės kūrybos palaipsniui traukiasi formulė „liūdnas repas ir jausmingas priedainis moterišku balsu, kurį kartu spiegs pilnos arenos“. Visame albume yra tik vienas toks kūrinys – „Kai tu žengi gūžiasi Vilnius“.

Užtat padaugėjo Innomine muzikinių eksperimentų – nuo kone bliuzu kvepiančių gitaros garsų (dainoje „Dar sugulsim“) iki nuo tradicinio hiphopo per šviesmečius nutolusių garsų piešinių, į kuriuos norisi gilintis, užsidėjus geras ausines.

“Aš nesibaigiantis pirmadienis“, – viename kūrinyje repuoja Lilas, apibrėždamas visą savo muzikos nuotaiką. Nors už scenos ribų atrodo gana linksmas žmogus.

Net jei visa tai tėra vaidmuo, „Leisk man šlykštėtis“ – tamsesnis ir nuo popmuzikos labiau nutolęs albumas nei ankstesni dueto darbai. Gal net geriausias ir įdomiausias, kokį Lilas ir Innomine yra kartu sukūrę. 

Įvertinimas – 8 iš 10.

Daina „Noriu grot“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.