Festivalio „Alfavilnius“ dalyviams – turas po istorines Vilniaus naktinio gyvenimo vietas

Savaitgalį klubo „Opium“ komanda vilniečius kvies į antrąjį elektroninės muzikos festivalį „Alfavilnius“.

„Alfavilnius“ vyks jau šį savaitgalį.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
„Alfavilnius“ vyks jau šį savaitgalį.<br> Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 12:35 PM, atnaujinta Apr 24, 2018, 12:37 PM

Šiais metais jis prasidės ketvirtadienį ir truks net keturias dienas, o jo organizatoriai ragins išeiti už Islandijos gatvės ribų bei vilios renginiais netikėtose sostinės vietose bei turtinga klubinei kultūrai dedikuota programa. Šalia koncertų, parodos, net kelių premjerų festivalio dalyviams paruoštas dar vienas netikėtumas – ekskursija autobusu po istorines sostinės naktinio gyvenimo vietas. 

Reivo turo keleivių lauks dešimt stotelių, vienaip ar kitaip palikusių savo pėdsaką Vilniaus naktinio gyvenime. Tarp jų – 80-ųjų pabaigoje pirmuoju klubu sostinėje vadinta „Bičiulių“ diskoteka, ne kelias šokių aikšteles po savo stogais glaudę Sporto ar Spaudos rūmai, prieš gerų dešimtmetį mieste sau lygių neturėjęs klubas „Gravity“.

Beveik visoses lokacijose šokiai jau senokai nebevyksta, bet priminti, kiek ilgai ir kaip garsiai jose naktimis skambėjo muzika, yra pasirengusi ekskursijos gidė, muzikos tinklaraštininkė Daina Dubauskaitė. 

„Šokiai, į kuriuos vežė autobusai nuo Lukiškių, šokiai už grotų, šokiai Velykų išvakarėse, šokiai su nulūžusiais batų kulnais, šokiai su neatvykusiomis žvaigždėmis, šokiai su cigaretėmis ir daug kitų klaidų padaryta per Vilniaus reivo istoriją.

Klaidos tampa legendomis, o legendas kuriame tik mes patys. Apie tai, ko niekada nerašys dienraščiai ir vadovėliai, pasikalbėsime autobuse, kaip tikri turistai. Jais pabūti savo mieste kartais net labai sveika“, – taip pirmąjį tokį turą pristato ilgametė Vilniaus klubinės scenos stebėtoja ir dalyvė. 

Priekinėse autobuso eilėse šalia jos įsitaisys ir gyvi įvykių liudininkai: prieš daugiau nei du dešimtečius savo klubinę karjerą pradėję ir ją vis dar tęsiantys arba nebūtinai renginių organizatoriai, didžėjai, tiesiog šokėjai. Autentiški jų pasakojimai papildys išskirtinę „Alfavilnius“ programos dalį. 

Sudalyvauti unikaliame naktiniame žygyje galės visam savaitgaliui bilietus įsigiję  „Alfavilnius“ dalyviai. Šie bilietai suteiks galimybę apsilankyti visuose festivalio renginiuose, kurių programoje – net septyni. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.