Į Vilnių atvyksta švedų elektroninės muzikos žvaigždė Jonatanas Bäckelie

Gegužės 11-ąją, penktadienį, menų fabriko „Loftas“ scenoje pasirodys elektroninės muzikos žvaigždė iš Švedijos Jonatanas Bäckelie, dar žinomas kaip Ernesto.

 Jonatanas Bäckelie - Lietuvos klausytojams jau gerai žinomas atlikėjas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Jonatanas Bäckelie - Lietuvos klausytojams jau gerai žinomas atlikėjas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 1:57 PM, atnaujinta Apr 24, 2018, 2:04 PM

Vilniuje garsus atlikėjas taps pagrindine reivo vakarėlio „Bliztrave“ žvaigžde.

J.Bäckelie šį mėnesį pristatys naujausią savo projektą „Teologen“, kurį lydės ir debiutinis minialbumas „Tenacios Dao“. Jame bus galima rasti du kūrinius bei Mario Basanovo remiksą.

Nauju vardu elektroninės muzikos scenoje debiutuosiantis „Teologen“ lietuviams geriausiai pažįstamas pseudonimu Ernesto. Garsus švedų vokalistas 2010-ųjų pabaigoje drauge su lietuvių elektroninės muzikos kūrėjais Vidžiu ir Mario Basanov išleido itin populiariu tapusį kūrinį „Changed“. Šis kūrinys sėkmės sulaukė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Mario & Vidis su Ernesto - „Changed“: 

Ir nors J.Bäckelie Ernesto pseudonimu jau yra lankęsis Vilniuje, tai bus pirmasis jo pasirodymas Lietuvoje su naujuoju „Teologen“ amplua. Daugelis kūrinių, kuriuos lietuviai išgirs „BlitzRave“ metu, bus būtent iš naujojo jo projekto, tad tai bus unikali galimybė vieniems pirmųjų pasaulyje gyvai išgirsti tai, kas dar net neišleista.
 
Populiarus ne tik Europoje, bet ir kituose žemynuose – nuo JAV iki Japonijos, J.Bäckelie šiuo metu priklauso legendinei muzikos leidybos kompanijai „Sonar Kollektiv“, kuriai taip pat priklauso tokie atlikėjai kaip Fat Freddy's Drop, Fetsum ir kiti.

Taip pat jam atstovauja ir leidybinė kompanija „Runemark“. Nuolat didžiausiuose pasaulio festivalio grojantis švedas dažnai bendradarbiauja su kitais elektroninės muzikos prodiuseriais, pavyzdžiui, Rafaeliu Cerato, Jori Hulkonnenu, Blu Mar Ten ir Alexu Barcku. Lietuviai tikrai yra girdėję ir jo koloboraciją su lietuviu Ten Walls – kūrinį „Age Well“. 

Ten Walls su Jonatanu Bäckelie - „Age Well“: 

Pastarąjį dešimtmetį itin besidomintis teologija ir todėl pasirinkęs naująjį „Teologen“ pseudonimą, J.Bäckelie į muzikalų kokteilį suplaka ir teologijos meną (nuo šamanų būgnų iki bažnytinių chorų), ir elektroninę muziką.

Pasak Jonatano, geriausiai jo muzikinį stilių apibūdintų ne techno ar hauso etikėtės, o SDM – „spritual dance music“. J.Bäckelie nėra tik elektroninės muzikos kūrėjas, jis garsėja išskirtiniu ir užburiančiu vokalu, kuriuo pagardina visus savo kūrinius.

„Blitzrave“ – tai menų fabrike „Loftas“ kas mėnesį vykstantis reiverių vakarėlis, į vieną vietą suburiantis ne tik elektroninės ir techno muzikos atlikėjus, bet ir didžiulę minią šokių muzikos gerbėjų.

„Blitzrave“ su J.Bäckelie vyks gegužės 11 d. Vakarėlyje reiverių lauks ne tik J.Bäckelie, bet ir lietuvių didžėjai bei elektroninės muzikos kūrėjai. Visi jie paskelbti bus netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.