Po pasaulį sukrėtusios Avicii mirties prabilo jo šeima

Balandžio 20-ąją netikėtai mirė vienas populiariausių planetos didžėjų Avicii. Švedų prodiuseris, kurio tikrasis vardas Timas Berglingas, daug prisidėjo prie elektroninės muzikos populiarinimo pasaulyje.

Avicii.<br>Scanpix nuotr.
Avicii.<br>Scanpix nuotr.
Avicii.<br>AP nuotr.
Avicii.<br>AP nuotr.
Avicii.<br>AP nuotr.
Avicii.<br>AP nuotr.
Avicii.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Avicii.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Avicii.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Avicii.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Avicii.<br>Scanpix nuotr.
Avicii.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-04-24 10:18, atnaujinta 2018-04-24 10:57

Jaunas, vos 28-erių sulaukęs, hitų „Waiting For Love“, „Wake me up“ ir „Hey brother“ kūrėjas, rastas negyvas Omano karalystės sostinėje Maskate. Tą patį vakarą didžėjaus šeima pasidalijo trumpa žinute. Sakė, kad yra palūžę ir paprašė gerbti jų privatumą. Tvirtino, kad daugiau komentarų šia tema neteiks.

Tačiau praėjus kelioms dienoms visgi ryžosi prabilti. Gerbėjams iš viso pasaulio šeima padėkojo už užuojautą.

„Norėtume padėkoti už palaikymą ir mielus žodžius apie mūsų sūnų ir brolį. Esame be galo dėkingi visiems, mylintiems Timo muziką ir tiems, kuriems ji teikia gražių prisiminimų.

Dėkojame už iniciatyvą pagerbti Timo atminimą. Vieši susibūrimai, bažnyčios varpais skambanti jo muzika, pagerbimas „Coachella“ festivalyje ir tylos minutės visame pasaulyje. Dėkojame už privatumą, kurį mums suteikėte sunkiu metu. Tikimės, kad viskas taip ir baigsis. Su meile, Timo Berglingo šeima“, – skelbė didžėjaus artimieji.

Apie Didžėjų

Avicii yra bendradarbiavęs su tokiais garsiais atlikėjais kaip Madonna ir grupė „Coldplay“.

Aktyvios koncertinės veiklos Avicii nebevykdė nuo 2016 metų. Buvo skelbiama, kad karjerą jis sustabdė dėl sveikatos problemų – pankreatito.

2012-aisiais dėl ligos priepuolio Niujorke jis 11 dienų praleido ligoninėje. Kai po metų priepuoliai pasikartojo gastrolių Australijoje metu, medikai rekomendavo didžėjui pašalinti tulžies pūslę, tačiau jis atsisakė.

Operacija jam buvo atlikta 2014-aisiais – po to, kai dėl pilvo skausmų didžėjus buvo priverstas atšaukti savo pasirodymą festivalyje „Ultra Music Festival“.

2015 metais dėl sveikatos problemų didžėjui vėl teko atšaukti eilę pasirodymų, o 2016-aisiais jis paskelbė, kad daugiau neberengs gastrolių, ir surengė paskutinį pasirodymą – jis tų metų rugpjūtį įvyko Ibisoje.

2013 metais, duodamas interviu žurnalui „Time“, didžėjus prisipažino, kad turėjo problemų su alkoholiu, rašo CNN.

„Taip, aš per daug gėriau ir per daug linksminausi vakarėliuose. Tuomet man būnant 21 metų ištiko pankreatito priepuolis, kuris yra labai retas. Jis mane ir privertė mesti gerti“, – sakė Avicii.

Didžėjaus mirties priežastis kol kas neskelbiama. Kai 2016 metais didžėjus paskelbė baigiantis savo aktyvią karjerą, milijonams gerbėjų buvo šokas.

Tuo metu pats Avicii savo sprendimą aiškino taip: „Aš subrendau, kol augau kaip atlikėjas. Aš pradėjau pažinti save geriau ir supratau, kad yra tiek daug dalykų, ką aš noriu veikti su savo gyvenimu.

Aš taip noriu pažinti įvairias vietoves, bet tam yra labai mažai laiko. Prieš dvi savaites važiavau per Jungtines Valstijas su savo draugais ir komanda. Norėjau pažvelgti į įvairius dalykus kitu kampu. Tai man tikrai padėjo susiprasti, kad reikia permainų, apie kurias galvojau jau kurį laiką“, – prieš dvejus metus teigė atlikėjas.

Avicii yra pardavęs milijonus įrašų, jo muzika „Spotify“ sistemoje buvo ištransliuota daugiau nei 3 milijardus kartų. Jis turėjo daugiau nei 3 milijonus sekėjų „Instagram“ ir daugiau nei 20 milijonų sekėjų feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.