Dailės galerija Kaune vienai dienai taps šokių oaze su palmėmis ir paplūdimiu

Naktinis klubas „Lizdas“, bendradarbiaudamas su M.Žilinsko dailės galerija, organizuoja unikalų renginį: greta klubo stūksantis vienas ryškiausių postmodernistinės architektūros pavyzdžių Lietuvoje vienai dienai taps gamtos ir šokių muzikos oaze mieste.

 M.Žilinsko dailės galerija.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 M.Žilinsko dailės galerija.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-17 16:53, atnaujinta 2018-05-17 16:57

Paskutiniais sovietmečio metais iškilusi M.Žilinsko dailės galerija, įsikurūsi greta Įgulos bažnyčios (geriau žinomos soboro vardu), prisimenama kaip vienas įsimintiniausių Kauno akcentų. Praeivių akis traukia ne tik išskirtinė, griežtų formų architektūra, bet ir įspūdingo dydžio P.Mazūro skulptūra „Žmogus“. 

„Esminis renginio iššūkis – pakeisti atšiauriai ir grubiai atrodančią urbanistinę erdvę į miestietišką pikniko aikštelę. Klosime dirbtinę veją, kursime stilizuotą paplūdimį, leisime net ir pasideginti šezlonguose po palmėmis“, – pasakoja vienas renginio sumanytojų Žilvinas Širka.

Išskirtinis dėmesys bus teikiamas ir šokių aikštelės bei scenos apipavidalinimui. Renginio organizatoriai žada, kad muzikinė erdvė bus apipavidalinta specialiomis burių dekoracijomis, kurios užtikrins tiek jaukumą netoli vienos pagrindinių miesto aikščių, tiek pavėsį šokėjams.

Iškylos metu taip pat planuojamas megėjiško badmintono turnyras „Lizdo“ taurei laimėti, bus galima pažaisti stalo tenisą, minigolfą ar dartus, veiks keletas maisto gamybos furgonėlių.

„Didžiausias dėmesys skiriamas dieninei programai. Norime parodyti, kad šokiai gali vykti ir dienos metu, kaip tai vyksta užsienio festivaliuose. Lietuviai pripratę, kad pagrindiniai renginių vinys kalami tik vėlai vakare, tačiau tik taip tikrai neturėtų būti“, - prideda „Lizdo“ įkūrėjas Žilvinas Širka.

Dienos metu pasirodys ir pagrindinis renginio svečias, itin populiarus Norvegijos didžėjus Skatebård. Žinomas vardas atgimstančioje italo-disco scenoje jau svečiavosi Kaune šio sezono pradžioje ir sulaukė itin didelio publikos susidomėjimo.

Saulės atokaitoje taip pat šokdins „Lizdo“ lankytojų palaikymą užsitarnavę didžėjai, kuruojantys renginių serijas „Palmių Diskoteka“, „Tarp Dviejų Aušrų“ ir „VHS Library“.

„O jau sutemus ir atėjus dar šaltai birželio nakčiai galėsime persikelti į klubo erdves. Čia muzikinė programa bus tamsesnė ir klampesnė, o ištvermingiausius, neskaitant lietuvių, taip pat šokdins Amsterdamo radijo stoties „Red Light Radio“ vedėjai bei įkūrėjai“, - tęsia Žilvinas.

Beveik dešimtmetį Amsterdame veikianti „Red Light Radio“ yra bene populiariausia internetinė radijo stotis pasaulyje, organizuojanti gyvas įvairiausių pasaulio didžėjų ir prodiuserių transliacijas iš nedidelio kambariuko buvusiame viešnamyje.

Renginys „Lizdo Iškyla“ įvyks birželio 16 d., M. Žilinsko dailės galerijos erdvėse ir klube „Lizdas“, Nepriklausomybės a., Kaune. Renginio organizatoriai pasilieka teisę neįleisti nepageidaujamų asmenų ir nepilnamečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.