Albumo apžvalga. „Garbanotas Bosistas“ „Room For You“

Viena ryškiausių šių dienų jaunų Lietuvos grupių šiame, antrame savo pilnos trukmės albume žengė didelį žingsnį į priekį.

„Garbanoto Bosisto“ vokalistas Š.Joneikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Garbanoto Bosisto“ vokalistas Š.Joneikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 9:00 PM, atnaujinta Jun 5, 2018, 9:05 PM

„Room For You“, išleistas vinilo ir kompaktinėje plokštelėje, yra vienas geriausiai skambančių Lietuvos roko albumų per pastarąjį dešimtmetį. Pavasarį viešėjęs žinomas britų atlikėjas Ghostpoet užsiminė, kad dažniausiai klausosi senos, prieš kelis dešimtmečius sukurtos bliuzo ir roko muzikos, nes ji įdomesnė, joje galima rasti daugiausia įkvėpimo.

Gali būti, kad panašiai masto ir „Garbanotas Bosistas“ - naujos jų dainos skamba taip, kad nejučia pradedi galvoti apie septintąjį dešimtmetį, hipius ir saulėtą Kaliforniją.

Jau pirmoji albumo daina, smagaus tempo „Long Ago Far Away“, skamba taip, lyg būtų nužengusi iš grupės „The Beatles“ psichodelinio laikotarpio - beje, kitoje dainoje „Blue Sun“ yra cituojamas „bitlų“ kūrinio „Dear Prudence“ tekstas, tad įtaka - akivaizdi.

Svajinga „Wonderland“, ritminga „Delfinas“, bliuzu padvelkianti „Should Your Name Be Love“ - beveik apie visas šio albumo dainas galima pasakyti, jog tokio roko Lietuvoje yra gerokai per mažai.

Aukštas, specifinis dainininko Šarūno Joneikio balsas, geriausias psichodelinio roko tradicijas atitinkantis jo brolio Manto Joneikio gitaros skambesys, kalnas šviesios melancholijos - tai albumas, kurio labiausiai tinka klausytis vasarą, prisėdus ant pievos festivalyje arba įsitaisius hamake su arbatos puodeliu.

Albumas, kurio muzikoje nėra beveik nieko lietuviško - visi tekstai anglų kalba, net albumo skambesiu rūpinosi norvegų prodiuseris Snorre Bergerudas (beje, sugebėjęs „išgryninti“ grupės skambesį ir išryškinti geriausias jo puses).

Apsirengę rūbais iš savo tėvų spintų, „Garbanotas Bosistas“ kuria svaigią muzikinę pasaką, kurioje lengva paskęsti ir paskui kelias dienas vaikščioti, niūniuojant šias dainas. Prieš porą metų grupė pelnė Metų alternatyvos statulėlę M.A.M.A. ceremonijoje. Sprendžiant iš šio albumo, apdovanojimų dar bus - ir kur kas daugiau.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Klipas "Keep Me There":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.