Išgirskite: aktorius Marius Repšys pristato vasarišką dainą

NE NAUJIENA

Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 7:42 PM

Kad Marius Repšys gali ne tik vaidinti, bet ir repuoti, ne naujiena. Aktorius jau yra išleidęs autorinių dainų tiek vienas, tiek su reperiu Ironvytu. Atlikėjas neatsisako avantiūrų — šį kartą jis uždainuoja. Be dainos, Mariaus gyvenime dar daug naujienų — turas po arenas su vienu garsiausiu lietuvoje spektakliu „Išvarymas“, filmavimaisi televizijos laidose bei vienas didžiausių gyvenimo įvykių — išleidimo laukianti autobiografinė knyga „Heraklio išpažintis“.

NE VIENAS

Atlikėjas, kitaip dar žinomas kaip Vandalaz (aktoriaus vaidmuo spektaklyje „Išvarymas“), dainą nusprendė įrašyti ne vienas. Į pagalbą Marius pasikvietė atlikėją Valdą Ridikaitę (a.k.a. Snailymood). „Susipažinome su Valda muzikiniame projekte „Aš — Superhitas“, ten dirbau mokytoju, vedėju. Aš visada trokštu, kad kuo daugiau talentingų, kūrybingų žmonių neapleistų savo gabumų, tad sužinojęs, jog ji kiek atitolsta nuo savo svajonių, pasiūliau jai pagelbėti man su nauju gabalu. Ji noriai sutiko, tad darbai neužsistovėjo ir galim pristatyti dainą.“ – mintimis dalijosi aktorius.

APIE DAINĄ

„Kūrybinis procesas klostėsi sklandžiai. Norėjau kažko pozityvaus, kažko linksmo, tad susisiekiau su prodiuseriu Dzouns (a.k.a. Donatas Tamašauskas), parodžiau eiles Valdai, už dienos jau turėjom juodraštį. Po to sekė daug šlifavimo studijoje.“ – teigė Marius. Iššūkis tai buvo ir Valdai: „Aš šiaip lyrikė, dar tik mokausi rašyti linksmas dainas. Juokinga, tačiau, nors esu atvira stiliams, klausau labai nedaug regio ir repo, o ši daina labiausiai ir primena šiuos stilius. Negalėčiau nepadėti Mariui, tai vienas šilčiausių man pažįstamų žmonių, tad nebuvo dvejonių. Man labai patiko dainos idėja, kurią išgvildenom kartu.“ Nors daina lengva, paprasta, tačiau neša labai gražią mintį. Tai apie žmogų, kuris ilgą laiką kankindamasis savyje, galų gale pajunta palengvėjimą ir džiaugiasi gyvenimu tiesiog būdamas savimi. „Juk ko žmogui reikia, kad jis būtų laimingas? O gi nieko, viskas, kas mus stabdo, tėra mūsų galvose. Abu su Valda radome sąsajų šia tema, panašių išgyvenimų, tad ir idėja abiems patiko. O po to jau viskas savaime.“ — šypsojosi Vandalaz.

ŠMAIKŠTUS KLIPAS

Idėjos apipavidalinimui ir išgryninimui atlikėjai nusprendė pasitelkti ir mediją — nauja daina atkeliauja su klipu. „Pradžioj išvis galvojom, pasifilmuosim patys, pajuokausim ir bus gerai, tačiau su laiku turėjom vis aiškesnę vaizdo klipo idėją ir suvokėm, kad patys čia niekaip nesusitvarkysim — į pagalbą pasikvietėm Vytą (Vytautas Trasikis). Klipas vėlgi neša lengvumą, linksmumą, yra paprastas, bet tai neatsiejama nuo pačios dainos, tad daugiau kažkokių imantrybių čia ir nereikėjo. Kai jauti ramybę, gali džiaugtis savo purvina mašina, gali džiaugtis ją plaudamas, gali įjungti vaizduotę ir žvyro krūvą paversti į kopas, viskas priklauso nuo požiūrio. Dėl šios minties vaizdo klipas ir gavosi kažkoks mišinys tarp sarkazmo ir nuoširdumo, bet tai mums tik dar labiau patinka.“

ATEITIES PLANAI

Mariaus ateities planuose turas po Lietuvą su spektakliu „Išvarymas“, šūsnis repo dainų, kurios ateityje išvys dienos šviesą bei vienas svarbiausių — autobiografinės knygos „Heraklio išpažintis“ leidimas. „Įdėjau labai daug darbo, daug sėmiausi iš kitų rašytojų, tad be proto laukiu, kada galų gale galėsiu pristatyti savo knygą.“ Aktorius teigia, kad tai tikrai ne vienkartinis projektas. Atlikėjas planuoja parašyti dar ne vieną knygą. Atlikėja Valda teigia gavusi didelę motyvacijos dozę iš Mariaus. „ Jau superhite Marius buvo vienas žmonių, kuris perlaužė mus visus, suteikė daug pasitikėjimo. Pasidarbavusi „Hot Records“ studijoje vėl grįžau prie savo svajonių, tad greitu metu planuoju išleisti pirmą autorinę dainą. Apskritai, dabar bet kokioj prastoj situacijoj turiu dainą, kurios paklausius, pažiūrėjus, norisi šypsotis“.

Pasiklausykite dainos „Vandalaz ir Valda — Mano respublikoj niekados nesninga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.