Sena meilė nerūdija: legendinė scenos pora Al Bano ir Romina Power tuoksis antrą sykį?

Ar Italijos muzikos auksinė pora – vėl kartu? Šios šalies žiniasklaidą drebina pranešimai, kad dainininkai Al Bano (75 m.) ir Romina Power (66 m.) ketina susituokti antrą sykį.

Po beveik dvidešimties metų pertraukos Al Bano ir R.Power vėl koncertuoja kartu – kurstydami gandus, kad jų jausmai vėl įsiliepsnojo.<br>„Mega“ / „Scanpix“ nuotr.
Po beveik dvidešimties metų pertraukos Al Bano ir R.Power vėl koncertuoja kartu – kurstydami gandus, kad jų jausmai vėl įsiliepsnojo.<br>„Mega“ / „Scanpix“ nuotr.
Al Bano ir R.Power praėjusio amžiaus aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje buvo viena garsiausių Italijos porų.<br>„Imago“ / „Scanpix“ nuotr.
Al Bano ir R.Power praėjusio amžiaus aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje buvo viena garsiausių Italijos porų.<br>„Imago“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2018, 6:17 PM

Tai istorija, primenanti kino filmą, – su liepsnojančia aistra, tragedija, atsisveikinimu ir, panašu, laimingu tęsiniu. Prieš 43 metus debiutavęs Italijos sutuoktinių duetas buvo šios šalies popscenos simbolis. Albano Carrisi (tikrasis Al Bano vardas) ir R.Power įrašytos dainos „Felicita“, „Che angelo sei“ „Ci sara“, „Sharazan“ skambėjo visoje Europoje, o pagal kūrinį „Il ballo del qua qua“ pastatyto „ančiukų šokio“ judesius mokėjo vaikai nuo Madrido iki Maskvos.

Duetas du sykius atstovavo Italijai „Eurovizijoje“ (abukart užėmė septintą vietą), penkis kartus dalyvavo žymiajame San Remo festivalyje, nusifilmavo keliuose filmuose, susilaukė keturių vaikų ir buvo viena ryškiausių Italijos pramogų pasaulio porų.

Prieš porą dešimtmečių Al Bano ir Romina pasuko savais keliais, tačiau prieš kelerius metus vėl pradėjo kartu koncertuoti, o dabar, kaip rašo keliolika Italijos leidinių, patyliukais planuoja antras vestuves.

Įsimylėjėlių istorija buvo puikiai žinoma ir sovietmečio Lietuvoje: Rytų Europoje duetas sulaukė didelio populiarumo, čia buvo perleistos jo plokštelės, o populiariausios savo dainos „Felicita“ klipą Al Bano ir Romina filmavo tuomečiame Leningrade.

Tuo metu dainininkų šeima čia net buvo pateikiama kaip jokių socialinių skirtumų nepripažįstančios, įkvepiančios meilės pavyzdys.

Sovietų Sąjungoje sklido legenda, kad Al Bano buvo neturtingas vyras, dainavęs kavinėse ir sugebėjęs užkariauti pasiturinčios amerikietės Rominos širdį.

Iš tiesų viskas buvo kiek kitaip. Kai 1970-aisiais 19-metė aktorė R.Power ištekėjo už 9 metais vyresnio dainininko, jos pavardė išties buvo kiek geriau žinoma nei jo.

Jos tėvas Tyrone’as Poweris, miręs, kai būsimai žvaigždei buvo septyneri, buvo garsus JAV kino, televizijos ir radijo spektaklių aktorius.

1956-aisiais tėvams išsiskyrus, Romina lankė koledžą Didžiojoje Britanijoje, su motina meksikiečių aktore Linda Christian daug laiko praleisdavo Italijoje, kur patraukė kino režisierių dėmesį.

Kai filmuodamasi susipažino su Al Bano, Romina jau buvo suvaidinusi dvylikoje filmų, tarp jų – ir gana provokuojančioje erotinėje juostoje „Justina“ apie markizo de Sade’o nuotykius (kartu su Klausu Kinski).

Kita vertus, Al Bano irgi jau buvo išgarsėjęs – kelios įrašytos dainos skambėjo Italijos radijo eteryje, jų įrašai buvo apdovanoti auksiniais diskais.

Paaugliško veido merginos ir ugningo akiniuočio meilė įsiliepsnojo akimirksniu – 1970-aisiais pora susilaukė pirmagimės Ylenios Marios Sole, vėliau – sūnaus Yari (1973 m.), dukterų Cristel Chiaros (g. 1985 m.) ir Rominos Iolandos (g. 1987 m.).

„Mano paauglystė buvo bohemiška. Būdama trylikos susisukau pirmą marihuanos suktinę.

Kai man buvo penkiolika, linksminausi Paulo McCartney namuose. Aš buvau daug mačiusi. Viskas, ko norėjau, – ištekėti ir nurimti“, – vėliau pasakojo R.Power.

Gerbėjų minios, per televiziją rodomi koncertai ir klipai, vienas hitas po kito – iki praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžios poros gyvenimas atrodė tobulas.

Tačiau, keičiantis muzikos madoms, populiarumas pradėjo blėsti, o 1994-aisiais šeimos gyvenimą sukrėtė tragedija.

Keliaudama po Ameriką, Naujajame Orleane be žinios dingo Al Bano ir Rominos pirmagimė Ylenia Maria Sole. Policija buvo sulaikiusi kartu su ja viešbutyje gyvenusį gatvės muzikantą Alexanderį Masakelą, tačiau nerado jokių įrodymų, kad jis kaip nors prisidėjęs prie jos dingimo.

Apie rašytoja tapti ketinusią, Italijos televizijoje karjerą pradėjusią moterį jokių žinių nėra iki šiol.

Vienas vyras paliudijo, kad matė panašiai atrodančią merginą, nušokusią į Misisipės upę, tačiau jos kūnas nebuvo rastas.

2011-aisiais vienas JAV leidinys paskelbė, kad moteris daug metų gyvena vienuolyne Arizonoje. Įdomus sutapimas: į šią valstiją 2007-aisiais gyventi persikraustė R.Power. Tačiau Al Bano griežtai paneigė šias kalbas, o 2013-aisiais oficialiai paprašė paskelbti dukterį mirusia.

Kalbama, kad dukters dingimas sudavė smūgį Al Bano ir Rominos santykiams. 1999-aisiais pora nustojo gyventi kartu (nors teigiama, kad skyrybų dokumentus pasirašė tik 2012-aisiais).

Al Bano ilgai vienišas nebuvo – pradėjo draugauti su 29 metais jaunesne šokėja ir TV laidų dalyve Loredana Lecciso. Pora 2001-aisiais susilaukė dukters Jasmine, o 2002-aisiais – sūnaus Albano.

Vyras tęsė muzikinę karjerą, o štai Romina nuėjo kitu keliu. Dainininkė tapė, rengė paveikslų parodas, rašė knygas, režisavo filmą, o 2007-aisiais persikraustė į JAV. Kaip pati pasakojo, suvokusi, kad Italijoje jos žinomumas per didelis, jog galėtų ramiai gyventi ir dėlioti kūrybinius planus.

Todėl daug kas nustebo, kai 2013-aisiais pora vėl kartu žengė į sceną – užkulisiuose kalbama, kad neatsispyrė dosniam pasiūlymui padainuoti Maskvoje.

2015-aisiais Al Bano ir Romina kartu pasirodė San Remo festivalyje ir Jungtinėse Valstijose.

Nuo tada jie vis dažniau dainuoja kartu, o šią vasarą, po sėkmingų pasirodymų Vokietijoje, rengia didelį koncertų turą Italijoje.

Tiesa, Al Bano dažnai koncertuoja ir atskirai – pavyzdžiui, šių metų lapkritį Kauno „Žalgirio“ arenoje dainuos be buvusios žmonos, o ir anksčiau vienas yra užsukęs į Lietuvą.

Tačiau dabar, atrodo, bręsta sensacija – vis garsiau sklinda gandas, kad Al Bano ir Romina vėl pora ne tik scenoje, bet ir už jos ribų. Negana to, ketina tuoktis antrą sykį.

Pasakojama, kad juos suartino Al Bano sveikatos problemos – 2016-ųjų gruodį per koncertą jis patyrė infarktą ir buvo skubiai nuvežtas į ligoninę.

Kai pernai gruodį kartu koncertavo Vokietijoje, R.Power internete paskelbė kelias romantika dvelkiančias nuotaikas iš Kalėdų mugės, o komentarų skiltyje pripiešė širdelių.

Italijos spauda greitai pradėjo kažką įtarti, o žibalo į ugnį įpylė Rominos ir Loredanos konfliktas. Kai L.Lecciso internete paskelbė, kad Al Bano ir Rominos dukra Cristel Chiara laukiasi, R.Power tuo viešai pasipiktino.

Al Bano buvo priverstas aiškintis, kokie jo santykiai su buvusia žmona ir dabartine drauge.

Tačiau dar prieš kelis mėnesius tvirtai tikinęs, jog myli Loredaną, dabar dainininkas arba išvis tyli, arba laido užuominas, jog viskas jo gyvenime neaišku.

Prieš porą dienų L.Lecciso į internetą įkėlė žurnalo, kuriame nagrinėjamas jos, Al Bano ir R.Power meilės trikampis, viršelį.

„Viskas, kas buvo gerai, turi būti pamiršta. Tai pamoka, kurią išmokau“, – parašė moteris.

Gandų apie būsimas vestuves Al Bano ir R.Power nekomentuoja, tačiau ir neskuba neigti. Negana to, R.Power sako, kad vėl pradėjusi dainuoti su buvusiu vyru jaučiasi nuostabiai: „Kai mūsų balsai susijungia, tai stebuklinga.“

Kas tai – bandymas paerzinti Al Bano mylimąją? Žaidimas su žiūrovais, žinant, kad skandalai didina populiarumą ir bilietų pardavimo rodiklius? Ar išties atgimusi meilė?

Bet kuriuo atveju – kaip rodo peržiūrų skaičiai internete, italai šią melodramą stebi susidomėję. Prabėgus 48 metams nuo vestuvių, Al Bano ir R.Power – vėl dėmesio centre. Kas būtų patikėjęs?

Parengė Ramūnas ZILNYS

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.