Paskelbta dar daugiau „Galapagų“ grupių: „Vilniaus energija“, „Timid Kooky“ ir kiti

Festivalis „Galapagai“, kasmet galintis pasigirti turtingiausia muzikos ir pramogų palete, pristato dar daugiau grupių, kurios liepos 27-28 dienomis gros Zaraso ežero saloje.

„Timid Kooky“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Timid Kooky“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Cheri.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Cheri.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Free Finga &amp; Keanu Blunt“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Free Finga &amp; Keanu Blunt“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Pai X“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Pai X“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„The Station“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„The Station“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Vilniaus energija“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Vilniaus energija“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 2:17 PM, atnaujinta Jun 11, 2018, 2:35 PM

Elektronika, psichodelinis rokas, repas, pop, drum’n’bass, house, – visa tai pinsis į vieną beprotišką gaivalą, kuris kilnos Cirko palapinės ir Slėnio scenos stogus.

Kai atlikėjas Vidas Bareikis, žymintis festivalį „Galapagai“ pirmuoju numeriu, pasakoja apie tai, kas jam paliko didžiausią įspūdį praėjusiais metais, tai būna avangardinio repo ir elektroninės muzikos maestro Žygimantas Kudirka-Mesijus. Jam „Galapagai“ taip pat yra labai arti širdies, – kasmet iš anksto rezervuoja festivalio datas. 

„Praėjusiais metais Mesijus atvažiavo diena anksčiau, patikimai pasidėjo kompiuterį ir išėjo statyti palapinės, kaip tikras festivaliautojas“, – prisimena organizatoriai. 

Šiais metais V.Bareikis ir Mesijus vėl turės progą linksmintis iki permirkimo. Pastarasis Cirko palapinėje diriguos veiksmui, bendradarbiaudamas su eksperimentinio džiazo ir elektroninės muzikos kūrėju Adu Gecevičiumi bei išraiškingo vizualaus meno kūrėja Asta Ostrovskaja. Tai yra projektas „Vilniaus energija“. Kaip pats Mesijus sako, – „įtakos grupė, kuri administruoja elektroninę muziką Vilniaus mieste“. 

Pasinaudoję teisinėmis spragomis, kūrėjai oficialiai užsiregistravo žymios Lietuvos energetikos korporacijos pavadinimu ir dabar jį naudoja savo grupės kūrybiniams tikslams, transliuodami naujos bangos elektroninę muziką su specialiais efektais deformuotu vokalu lietuvių, anglų ir dirbtinėmis kalbomis. 

„Vilniaus Energija“ išleido dvigubą albumą „Ddvviigguubbaass“ ir du vaizdo klipus – „Van dance“ ir „IQ daktaras“. 2017 metais kompanija buvo dukart nominuota M.A.M.A apdovanojimuose, taip pat – Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose, pelnė prizą „Kino pavasario“ muzikinių klipų konkurse. 

Kitas įdomus festivalio duetas – „Free Finga & Keanu Blunt“ – naujosios mokyklos reperiai, miksuojantys naktinių pasivažinėjimų romantiką ir motokroso lenktynių veržlumą. „Max Pain“ – pirmasis bendras albumas, kuriame lietuviškų dainų atgarsiai virsta ugnimi, o balsai slysta lediniu auto-tune.

Free Finga yra gerai žinomas muzikos kūrėjas Tomas Narkevičius, su kolega ir senu draugu Vaiperiu daug gero laiko praleidęs Berlyne. Vasarai grįžęs į Lietuvą jis keliauja po festivalius. „Galapaguose“ bus gera proga išvysti, ką naujo jis slepia savo muzikos dėžutėje. 

Vaiperis nemažai prisidėjęs ir prie jaunos atlikėjos, žinomos pseudonimu Cheri, kūrybos. Ji šiemet taip pat pasirodys festivalyje „Galapagai“. Šią dainininkę sunku apibūdinti keliais žodžiais ar „įpaišyti“ į tam tikrą kategoriją. Skambesys varijuoja nuo hiphopo iki R‘n‘B, soulo ir vis nepaliaujamai kinta. 

Kaip bet kuri kita 20-metė, Cheri išgyvena jauno žmogaus metamorfozę ir nebijo apie tai kalbėti per savo kuriamą muziką. Sausį išleidusi savo debiutinį EP „Britney“ ji skelbia startą naujai R‘n‘B bangai. Cheri energija ant scenos sukuria maištingą, jaudinančią atmosferą. Ambicinga atlikėja yra tikra parako statinė, pasiruošus sprogti bet kurią akimirką.

Festivalio programoje verta pasižymėti ir projektą „Pai X“, sujungusį Asi Yehudą iš Izraelio ir rusę Jevgeniją Redko. Jiedu išgarsėjo, tapę Lilo ir Innomine bendražygiais. Bet jau kurį laiką muzikiniai keliai juos veda skirtingomis kryptimis.

Duetas save vadina pasaulio piliečiais, pastaruosius metus jie praleido kelionėse. Todėl galimybė išgirsti juodu „Galapaguose“ – išties išskirtinė. Organizatoriai teigia, kad tai bus įdomus, nuoširdus, „kitoks” pasirodymas.

Iki šiol publikai „Pai X“ pristatė du vaizdo klipus „Thrive“ ir „Home“. Abu kūriniai „YouTube“ surinko daugiau nei 120 tūkstančių peržiūrų. Dienos šviesą jau išvydo ir pirmasis jų mini albumas „Skin“. 

Kita įsimintina festivalio „nurautųjų“ grupė – protopunk, psychedelic grunge, pankroką grojantis vokalinis instrumentinis ansamblis „Timid Kooky“, kurio istorija prasidėjo 2014-ųjų metų rudenį, kai linksmieji bičiuliai Džiugas, Tomas ir Dovydas nusprendė kolaboruotis.

„Pradėjome groti, vėliau pradėjome dainuoti ir tik tada – groti ir dainuoti. Po ilgo virinimo Sigmutėje pirmą viešą pasirodymą surengėme 2017 vasario 16 dieną. Nuo to laiko „Timid Kooky“ laimėjo pagrindinius Lietuvos muzikos konkursus – klubo „Tamsta“ organizuojamą „Garažas’17“ bei „Loftas“ rengiamą muzikos inkubatorių „Novus“.

Taip pat koncertavome visur, kur atrodė, kad linksma ir jėga. Mūsų muziką įkvepia greiti techno ritmai, Skūteris, nešvarūs akmenys ir gretimame Sigmutės korpuse sėdintis bičas prie kalendoriaus. Bandymuose atrandame naujus būdus ypatingai būsenai aplinkiniams sukelti“, – dėlioja „Timid Kooky“ – vaikinai, ant scenos atrodantys taip, lyg būtų išgėrę 1984-ųjų limonado, nušvilpto iš Davido Bowie ir Micko Jaggerio vakarėlio. 

„Kaip tik tada – konkurse „Garažas“ mes juos apdovanojome ir pakvietėme groti į festivalį. Tai buvo labai geras sprendimas, nes tie, kas matė šitą jauną chebrą ant Slėnio scenos, tikrai labai gerai praleido laiką. Ten vyko fantastiniai dalykai, buvo linksma. Nuoširdus rokenrolas toks, iš širdies. Džiaugiamės, kas šiemet „Timid Kooky“ grįžta“, – kalbėjo organizatoriai.

Pavasarį „Timid Kooky“ išleido savo debiutinį albumą „Tanzen“ bei surengė albumo pristatymo turą. Albumas išleistas skaitmeniniu, kompaktinio disko ir vinilo plokštelės pavidalais.

Savo naujausią albumą rytoj, antradienį, sostinėje, prie muzika trykštančios kavinės Vilniaus gatvėje, pristatys ir didelė, gera roko komanda „The Station“. Bus galima išgirsti akustines užuominas to, ką „The Station“ atsiveš į festivalį „Galapagai“, kuriame jau išbandė savo jėgas pernai ir dabar su malonumu grįžta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.