„Du balsai – viena širdis“ laimėtojų tėvas: „Tikiuosi, jos dar padainuos kartu“

Savaitgalį pasibaigęs muzikinis šeimų televizijos konkursas „Du balsai – viena širdis“ pergalę lėmė moksleivėms – seserims Sofijai ir Kleopatrai Vasilevskytėms iš Vilniaus.

Sofijai (kairėje) ir Kleopatrai Vasilevskytėms kovoti padėjo ir sesuo Julija.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Sofijai (kairėje) ir Kleopatrai Vasilevskytėms kovoti padėjo ir sesuo Julija.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kleopatra ir Sofija TV šou finale laimėjo kelionę į Niujorką.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kleopatra ir Sofija TV šou finale laimėjo kelionę į Niujorką.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 10:02 AM, atnaujinta Jun 14, 2018, 10:30 AM

Du su puse mėnesio vykusio LRT televizijos projekto finale 10 metų Sofija ir 15 metų Kleopatra savo konkurentus nurungė dideliu balsų skirtumu.

Nugalėtojoms TV žiūrovai skyrė 8252 balsus. Antroje vietoje liko žinoma gospelų ir kitų muzikinių žanrų atlikėja Kristina Žaldokaitė su broliu Rimantu – jie pelnė 2847 balsus.

Trečioje vietoje – popmuzikos atlikėja Eglė Jakštytė su broliu Linu, surinkę 1232 balsus.

Finale taip pat dalyvavo vyras ir žmona – aktoriai Gytis ir Evelina Šimelioniai. Jie iš kovos pasitraukė jau po pirmojo finalo etapo, surinkę mažiausiai studijoje susirinkusių žiūrovų ir komisijos narių balsų.

Keliolikoje šio konkurso laidų dalyvavo poros, susijusios kraujo ryšiais, – sutuoktiniai, broliai, seserys, tėvai su vaikais.

Dėl pagrindinio prizo – kelionės į Niujorką – grūmėsi ir nemažai žinomų Lietuvos atlikėjų su savo giminaičiais.

Prisidėjo ir jaunesnė sesuo

Viena iš laimėtojų yra neblogai pažįstama atidesniems TV laidų žiūrovams. Dešimtmetė Sofija yra dalyvavusi TV šou „Lietuvos talentai“, Rusijos TV prodiuserių Baltijos šalims nufilmuotame muzikiniame vaikų konkurse „Detskij golos Baltiji“, atstovavusi mūsų šaliai festivalyje „Slavianskij bazar“ Baltarusijoje.

Įvairiuose muzikiniuose konkursuose yra dalyvavusi ir jos vyresnė sesuo Kleopatra, muzikos mokykloje baigusi fortepijono specialybę. Jos mokytis neseniai pradėjo ir Sofija.

„Kai atėjome į projektą, prieš filmavimą galvodavome apie vieną pasirodymą, manėme, kad po jo iškrisime.

Bet paskui atsirado azartas. Ypač tada, kai viename etape teko užduotis padainuoti su dar vienu giminaičiu. Mūsų aštuonerių metų dukra Julija visas dainas mokėsi kartu ir vis klausinėjo, kada jai bus eilė dainuoti.

Kai visos trys seserys padainavo kartu, tai mums buvo pati didžiausia laimė“, – šypsojosi laimėtojų tėvas Aleksandras Vasilevskis.

Į laidą pateko per plauką

Finale Sofija ir Kleopatra žiūrovus sužavėjo numeriu, kuriame ne tik kartu sudainavo Michaelo Jacksono hitą „Black Or White“, bet ir atliko jo klipus primenančius šokio judesius.

Būtent kruopščiai paruoštais pasirodymais ir gražiai derančiais balsais seserys prasiskynė kelią į finalą, o tada ir pelnė pagrindinį prizą.

Numeris pagal M.Jacksono dainą buvo paruoštas ankstesniam šou etapui, kurio tema – spalvos.

Mergaičių tėvai iš keliolikos dainų joms padėjo išsirinkti kūrinį apie juoda ir balta, sukurtą popmuzikos karaliaus.

„Sudėtinga daina, nes reikėjo sukurti ir tam tikrą įvaizdį, atmosferą. Bet jos abi norėjo atlikti bent vieną M.Jacksono dainą, juk jis buvo popmuzikos dievas.

Gerai pasisekė, tad norėjosi tai pakartoti ir finale“, – pasakojo dainininkių tėtis.

Įdomu tai, kad į projektą būsimos jo laimėtojos pateko tik paskutinę akimirką.

Atrankoje jos patiko „Du balsai – viena širdis“ režisieriams, tačiau jie kiek dvejojo, ar tokios jaunos dalyvės nesusikrims, jei greitai iškris iš laidos.

„Dukros sakė – leiskite mums pasirodyti bent sykį. Jos labai norėjo vieną kartą padainuoti kartu, nes iki tol dainavo atskirai. Bet pasirodyti teko daugiau“, – juokėsi A.Vasilevskis.

Dėl prizo – galvosūkis

Projekto finale laimėta kelionė į Niujorką skirta dviem. Bet ketvirtą klasę baigusi Sofija ir devintą klasę baigusi Kleopatra, žinoma, vienos į JAV keliauti negali.

Be to, su seserimis labai norėtų vykti ir viename etape joms padėjusi sesuo Julija.

„Bandysime tartis, kad kelionę būtų galima nukelti keliems mėnesiams ar pusmečiui. O tada galbūt išvyksime visa šeima.

Draugai jau siunčia rekomendacijas, ką reikėtų Niujorke pamatyti, – į džiazo klubą ar Brodvėjaus spektaklį nueiti.

Neįsivaizduoju, kaip čia viskas susiklostys, bet kaip nors nuvyksime“, – sakė laimėtojų tėvas.

Dalyvavimą televizijos projekte abi moksleivės vadina svajonės išsipildymu – dirbti su profesionalia komanda joms buvo įspūdinga patirtis.

Abi mergaitės tikisi savo ateitį susieti su muzika. Kleopatra – gana savikritiška, nėra tikra, ar rinksis vokalistės kelią, tačiau norėtų dirbti jei ne scenoje, tai bent jau šalia jos. Sofija svajoja tapti profesionalia dainininke.

„Tačiau prieš metus dar norėjo tapti veterinare ar mokytoja. Tokio amžiaus vaikų norai dažnai keičiasi, tai natūralu.

Šeimoje nėra muzikantų, bet muzika namie skamba nuolat. Žiūrime lietuviškas ir užsienio muzikines laidas, mergaitėms labai patinka dainininkas Bruno Marsas. Gal dėl tos aplink skambančios muzikos jos ir susidomėjo dainavimu“, – svarstė A.Vasilevskis.

Prisiminė garsią šeimą

Suderinti TV šou repeticijas, pasirodymus ir mokslus nebuvo lengva – bandant viską suspėti pasitaikė ir ašarų.

Tačiau galiausiai Kleopatra ir Sofija mokslo metų pabaigoje neturi didelių bėdų, o dabar gali džiaugtis ir pirmuoju kartu iškovotu titulu.

Pergalė projekte dar labiau paskatino norą dainuoti kartu, o ne atskirai. Juolab kad laimėjusios seserys tikriausiai dar sulauks kvietimų pasirodyti televizijos eteryje.

Be to, laimėtojų tėvas svarstė, kad būtų labai įdomu bent porą kūrinių kartu įrašyti visoms trims seserims.

Vos išgirdęs, kaip jos dainuoja kartu, žinomas kompozitorius ir popmuzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus pasakė, kad šios seserys galėtų būti lyg lietuviška grupė „Jackson 5“ – šeimos kolektyvas, kuriame kadaise karjerą pradėjo M.Jacksonas.

„Tikiuosi, jos dar padainuos kartu. Bet matysime, kaip bus. Vaikai patys renkasi savo kelią, mes jų tikrai nespaudžiame.

Kol mergaitės pačios džiaugiasi dainuodamos, tol viskas gerai. Jeigu nebenorės dainuoti – irgi jokių problemų“, – šypsojosi TV projektą laimėjusių seserų tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.