„Galapagai“ pristato dar daugiau atlikėjų: ateities žvaigždės, kurias verta išgirsti

Festivalis visada yra įdomus tiems, kurie ne tik nori gyvai pamatyti šių dienų scenos dievukus, bet ir atrasti ką nors naujo, įdomaus. „Galapagai“ pasiruošę pradžiuginti gaiviu muzikos gūsiu, kurį galima bus pajusti liepos 27-28 dienomis unikalioje Zaraso ežero saloje. 

 Meandi.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Meandi.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Gonsofus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Gonsofus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Ialaz.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Ialaz.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Tavo tėvas“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Tavo tėvas“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Berta Timinskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Berta Timinskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 4:27 PM, atnaujinta Jun 19, 2018, 4:41 PM

Festivalio „Galapagai“ publikai jau pažįstama kompanija „Tavo Tėvas“ šiemet vėl sugrįžta! Dar nemačiusiems „tėviškojo“ pasirodymo, verta paminėti, kad tai yra grupė, kurios kelias prasidėjo nuo dviejų MC – Chekos ir Skello pamąstymų kurti po bendra vėliava. Bėgant laikui tai išaugo į 11 žmonių gyvo garso chebrą.

„Mūsų grupės sudėtis yra tokia didelė, kad galėtume žaisti krepšinį vieni prieš kitus 5 x 5 ir dar vieną  keitimui turėtume“, – sako „Tavo Tėvas“. 

Lietuvos hiphopo apdovanojimuose jie buvo minimi net 4-iose kategorijose, o namo parsivežė Metų debiuto statulėlę. 

Judesys, energija, išsilaisvinimas – visa tai tinka apibūdinti ir „SillyCut“. Po jų pasirodymo vos atgauni kvapą ir nebesuskaičiuoji, kiek kartų ranka braukei prakaitą nuo veido. 

Hauso, pop, drum‘n‘bass muzika, atliekama Bertos Timinskaitės ir Artiomo Penkevičiaus, kitaip – „SillyCut“, žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir tolimojoje Kinijoje. Koncertavę populiariausiuose Lietuvos festivaliuose, pernai jie savo debiutinį albumą „The First Cut“ pristatė surengdami koncertinį turą šešiuose didžiausiuose Kinijos miestuose.

„Šis albumas yra nuoširdžiai hiperbolizuota jauno žmogaus gyvenimo išraiška, kaip amerikietiškuose kalneliuose judant aukštyn-žemyn, nuo perdėtos meilės iki perdėtos moteriškos neapykantos, – pasakoja vokalistė Berta. –  Tai nėra mano „gražioji pusė“. Tai – tikroji, neužslopinta aš. Tiesiog mėgaujuosi savo muzika ir jos atlikimu scenoje su „SillyCut“. Ir labai džiaugiuosi, kad paskutinį liepos savaitgalį tai galėsime padaryti festivalyje „Galapagai“.“

Ten bus galima sutikti ir Saulių Šemiotą, pažįstamą Meandi pseudonimu. 22-ejų vilnietis kuria hiphopo ir R‘n‘B muziką. Viskas prasidėjo, kai paauglys atsidūrė roko grupėje „Rubber Bullets“. Tada kūrė muziką, įkvėptą tokių grupių kaip „AC/DC“, „Led Zeppelin“, „Black Sabbath“.

Po poros metų nusprendė keisti savo muzikos stilių, tuo metu stipriai susižavėjęs „loopstation“ atlikėju Jarle Bernhoftu. Palikęs grupę, Saulius ėmė kurti savo „one man-band“, naudodamasis loopstation pedalu. Gyvos aranžuotės gimdavo pasirodymų metu. Tačiau norėjosi tobulėti, ir 19-metis atlikėjas jau sėdo prie įrašų studijos pulto. 

Naujasis kūrybinis pseudonimas Meandi – „Me and I“ – simbolizuoja jo vidinį dvilypiškumą. O o debiutinis albumas gavo geltoną kaip Niujorko taksi pavadinimą „Yellow“. Amerika jaunąjį kūrėją stipriai traukė. Prieš metus jis užmezgė ryšius su Kalifornijos prodiuseriu Eatvictor, kuris ėmėsi prodiusuoti didžiają albumo dalį.

Saulius taip pat pradėjo kurti viuzalines iliustracijas sau ir kitiems. Be to, Meandi nutarė dirbti su muzikantais, kad pakeltų gyvų pasirodymų kokybę į dar aukštesnį lygį.

Festivalyje „Galapagai“ savo lygį parodys ir tarptautinis muzikinis projektas „Gonsofus“ – multi-instrumentalistai Sašą Mamajevas ir Gábor Tokár, aibe instrumentų, gyvu looping’u ir nuostabiu vokalu kuriantys galingą muzikinį grūvą

Jie aktyviai koncertuoja Europoje ir JAV, nuo 2012-ųjų 18-oje šalių sugrojo maždaug 350 koncertų. Tai užaugino didelį būrį jų gerbėjų abiejose Atlanto pusėse. Kiekvienas jų turi dueto albumą „Taking Shape“. 

Viename vengrų tinklaraštyje jis vadinamas vaivorykšte gamtoje, kurią sukuria visa paletė nuostabios muzikos. Vengrai nuoširdžiais aplodismentais įvertino ir jo pirmąjį vaizdo klipą, pasirodžiusį su albumu „Go With The Flow“. 

Maltoje jis grojo prestižinėje koncertų vietoje „A38 Ship“, apšildydamas amerikietį Emancipator. 2017-aisiais Ialaz koncertavo festivalyje „Galapagai“ ir sulaukė milžiniškos auditorijos dėmesio, kadangi pasirodė pokalbių šou „Kitokie pasikalbėjimai“ muzikiniuose intarpuose. Publika jį šauniai priėmė, atlikėjas sugrįžta nusilenkti jai dar kartą. 

Dabar Ialaz – dar daugiau matęs gyvenimo. Po festivalio jis mėnesį praleido Valstijose, pristatė antrąjį savo vaizdo klipą, vizualizuojantį jo dainą „Speed of Light“ ir visą amerikietiškąjį nuotykį. Didžiausios Vengrijos radijo stotys vėl negailėjo jam liaupsių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.