„Midsummer Vilnius“ festivalyje „Freaks on Floor“ stebins paslaptingais svečiais

Mažiau nei už mėnesio prasidėsiančiame „Midsummer Vilnius“ festivalyje grupė „Freaks on Floor“ surengs išskirtinį koncertą „Roko mišios“. Atlikėjams liepos 18 d. vakaras bus ypatingas ne tik tuo, jog grupė pirmą kartą kartu su styginiais koncertuos Valdovų rūmų kieme, bet ir tuo, jog festivalio klausytojai pirmieji išgirs singlus iš rudenį pasirodysiančio grupės albumo.

 Grupė „Freaks on Floor“.<br> M.Penkutės nuotr.
 Grupė „Freaks on Floor“.<br> M.Penkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 11:10 AM

Nauja koncerto erdvė

„Labai laukiame koncerto ir dėliojame planus, taip pat ruošiame staigmenas festivalio klausytojams. Su styginių instrumentų grupe jau kelis kartus koncertavome Šv. Kotrynos bažnyčioje, tačiau, be abejonės, pasirodymas Valdovų rūmuose bus nauja patirtis. Šios vietos atmosfera mūsų muzikai turėtų suteikti visiškai kitokį skambesį“, – apie pasiruošimą festivaliui pasakojo grupės vokalistas ir gitaristas Justinas Jarutis.

„Roko mišiose“ grupės „Freaks on Floor“ muzika suskambės kitaip nei jų gerbėjai yra įpratę. Prie atlikėjų prisijungs styginių instrumentų grupė bei muzikantai Tadas Žukauskas (bosinė gitara), Gintas Bagdonas (akustinė gitara). Taip pat atlikėjai užsiminė, jog scenoje bus ir visiems puikiai žinomų svečių, tačiau kas jie – muzikantai kol kas laiko paslaptyje.

Atlikėjai atskleidžia, kad koncertuoti su visai kitokio stiliaus muziką atliekančiais muzikantais ir išeiti iš savo komforto zonos visada intriguoja, nes kiekvieną kartą sužinai ir atrandi kažką naujo. Pasiruošimas koncertui su styginių kolektyvu yra labai įdomus, tačiau tuo pačiu ir sunkus darbas, juk kiekvienam kūriniui reikia atrasti geriausiai skambančią aranžuotę, suderinti grupės atliekamą roką su klasikinės muzikos skambesiu.

Vidurvasarį sostinės širdyje vykstančiame koncerte naujai suskambės puikiai žinomi „Freaks on Floor“ kūriniai, tarp kurių „Evil Twin“, „Body & Soul“, „Freedom Peace & Me“ bei naujausia grupės kūryba.

Festivalio lankytojams – negirdėti grupės kūriniai

Daugiau nei dešimtmetį kartu muzikuojantys muzikantais Justinas Jarutis ir Rokas Beliukevičius jau tris kartus yra pripažinti geriausia šalies roko grupe, surengė daugybę koncertų Lietuvoje bei užsienyje. „Freaks on Floor“ savo diskografijoje turi keturis albumus, o jau šį rudenį pasirodys ir penktasis jų darbas.

„Baigėme įrašinėti naująjį savo albumą, pradėsime gaminti vinilines plokšteles. Jį kurdami nusprendėme nesustoti prie paskutinio albumo „Waves“ (2016 m.) stilistikos ir skambesio. Kaip ir anksčiau, norime keistis, ieškoti, sukurti kažką kitokio ir naujo. Šio albumo dainos yra daug įvairesnės, klausytojai išgirs daug sintezatorių, įvairių efektų. Visada turime ką pasakyti savo dainomis – mūsų kūryboje, šalia energingos muzikos, galima išgirsti paslėptą prasmingą žinutę“,– apie naują albumą pasakojo J. Jarutis.

Nauji kūriniai suskambės ir „Midsummer Vilnius“ festivalio koncerte „Roko mišios“. „Paskutines albumo dainas su Roku kūrėme tiesiog prisėdę prie pianino ir akustinės gitaros, tad būsimam koncertui jų daug keisti nereikės – tik pridėsime styginius instrumentus – viskas turėtų suskambėti labai labai gerai“, – sakė grupės vokalistas.

Kvies sustoti ir įsiklausyti

„Freaks on Floor“ savo muzika festivalio lankytojus kvies sustoti bei sutelkti dėmesį. „Tikimės, kad žmonės ateis nusiteikę klausyti, įsijausti ir dainuoti kartu su mumis. Sukurti ypatingai emocijai neužtenka vien mūsų ir mūsų dainų, svarbu, kad atviromis širdimis į koncertą ateitų ir klausytojai. Kursime pozityvią nuotaiką, norime, kad klausydami mūsų dainų žmonės šypsotųsi“, – savo lūkesčiais dalinosi J. Jarutis.

Sustoti „Freaks on Floor“ pakvies ir birželio 27 d., trečiadienį, 18:00 val., renginyje „Caffeine Unplugged: Midsummer Vilnius'18“, (Vilniaus g. 17, Vilnius). Čia atlikėjai padės iš anksto pajusti artėjančio „Midsummer Vilnius“ festivalio nuotaiką, pasidalins užuominomis, ko galima laukti jų koncerte, bei susirinkusiems dovanos savo muziką.

Grupės nariai Justinas ir Rokas pasinėrę į savo koncerto kūrybinius darbus, tačiau taip pat planuoja apsilankyti ir kituose festivalio pasirodymuose. Jų favoritai – vienas įspūdingiausių vasaros koncertų – Andrius Mamontovas su orkestru „Šiaurės Naktis. Pusė penkių.“, taip pat švedų grupės „Little Dragon“ pasirodymas bei „G&G Sindikatas“ su projektu „Unplugged“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.