Atlkėjas Mesijus papasakojo apie savo priklausomybes ir pristatė naujieną

Poetas, kalbos novatorius Žygimantas Kudirka, visuomenei geriau žinomas kaip rafinuoto repo atlikėjas Mesijus, pristato unikalų muzikinį vaizdo klipą apie tai, kokiose bibliotekose šiandien norėtųsi būti. Lietuvos himno autoriaus Vinco Kudirkos palikuonis tikisi sugriauti nusistovėjusius stereotipus apie kultūrines paslaugas.

 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
 Atlkėjas Mesijus.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 9:33 AM

Baltijos Kamerinio Operos teatro inicijuotas socialinis projektas „Visi skirtingi – visi kultūringi“ subūręs gerai žinomus Lietuvos atlikėjus, siekia paskatinti jaunimą suvokti dalyvavimą kultūrinėse veiklose kaip neatsiejamą asmeninio įvaizdžio dalį. Viena iš tokių veiklų – lankymasis bibliotekose. Prie projekto prisijungęs atlikėjas Mesijus dalijasi mintimis apie bibliotekas, skaitymą, muziką ir pristato išskirtinai šiam projektui sukurtą naujausią savo kūrinį.

Kiekvienas iš mūsų dėl įvairiausių priežasčių esame apsilankę bibliotekose. Dar prieš keletą metų įsivaizdavome bibliotekas kaip tamsias, niūrias erdves, kuriose knygas galima pasiimti vos keletui dienų. Ž. Kudirka teigia: „Seniau bibliotekos labiau primindavo knygų išdavimo kioskus. Dabar jose malonu leisti laiką, skaityti vietoje. Juk parsinešus knygą į namus būna labai sudėtinga ją laiku grąžinti“.

Bibliotekos tapo bendruomenės erdvėmis, kuriose apstu renginių bei įvairiausių informacinių prieigų. Ten galime atrasi šiuolaikišką, patrauklų ir malonų interjerą. „Bibliotekos nėra tamsūs ir drėgni senoviniai rūsiai. Šiuolaikinės bibliotekos yra erdvios, šviesios ir modernios, tad jose malonu leisti laiką, skaityti ar dirbti. Taip pat, kaip jau tris butus pakeitęs gyventojas, galiu pasakyti, kad savo sukauptas knygas yra be galo sudėtinga kraustyti“, – juokiasi repo, hip-hopo muzikos, poezijos bei knygų autorius Ž. Kudirka.

Jaunimui vis labiau norint laisvės, keičiantis darbo pobūdžiui reikalingos viešos erdvės, kuriose jauni žmonės galėtų burtis. Atlikėjas Mesijus mano, kad būtent bibliotekų erdvės taps ateities kartų darbo vieta. „Bibliotekose jaunimas gali atrasti freelancerio dvasią. Taip dirbame mes, taip dar dažniau dirbs ateities kartos – gražioje viešoje erdvėje su kompiuteriu ir kavos puodeliu pašonėje.“

Tokios erdvės, kaip modernios bibliotekos, vis labiau tampa asmeninio įvaizdžio dalimi – kultu. Poetas, muzikos autorius Ž. Kudirka savo asmeninį įvaizdį kuriantis per kūrybą, knygų skaitymą bei muziką tai prilygina narkotikams: „Tai yra narkotikas, kurį ne tik vartoju, bet ir gaminu pats“. Taigi kurti patrauklų asmeninį įvaizdį, galime autoriaus pristatomos dainos žodžiais: „Nuo knygų skaitymo gražėja veidas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.