Šį antradienį – pirmasis muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis

Tarptautinis muzikos inkubatorius „Novus“ pasiekė finišo tiesiąją. Šį antradienį, liepos 17 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks pirmasis konkurso pusfinalis.

Otreya.<br>D.Umbraso nuotr.
Otreya.<br>D.Umbraso nuotr.
„Kedrostubùras“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Kedrostubùras“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Celsijus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Celsijus“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Melvitronica.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Melvitronica.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-07-17 13:43, atnaujinta 2018-07-17 13:55

Jame klausytojų laukia keturios lietuvių grupės, įveikusios ne tik tarptautinius konkurentus iš Latvijos ir Estijos, bet ir sužavėjusios „Novus“ komisijoje sėdėjusią reiklią muzikos profesionalių komisiją. 

Kitą antradienį įvyks antrasis „Novus“ pusfinalis, po kurio, liepos 31-ąją, lauks dydysis konkurso finalas. Jūsų dėmesiui – trumpa pažintis su šio antradienio konkurso dalyviais.

„Kedrostubùras“ (Lietuva)

Grupė „Kedrostubùras“ savo veiklą pradėjo 2017 metų vasarą, grodama mažuose renginiuose. Grupės stuburą sudaro keturi, dar mokykloje kūrybine veikla kartu užsiimdavę vaikinai: Matas Saladžius, Pijus Grudė, Giedrius Paliliūnas ir Maksimas Leontjevas.

Jie savo kūrybą apibūdina kaip nuolatinę kelionę tarp stilių, žanrų, emocijų ir istorijų, todėl jų programoje dažnai pavyksta išgirsti trap ir roko muzikos mišinių.

Otreya (Lietuva)

Poproko muzikos atlikėja ir dainų kūrėja. Mergina keletą kartų dalyvavo „Eurovizijos“ atrankose – pastarąjį kartą joje su grupe pasirodė 2016 m. ir atliko dainą „Last Two Weeks“. Otreya jau yra pasirodžiusi „Galapagų“ muzikos festivalyje, „Baikerių naktyse“, grojo Gatvės muzikos dienose. Šiuo metu ji intensyviai dirba įrašų studijoje, ruošia naujus kūrinius – vienas jų, bendras švedų, graikų ir lietuvių darbas, yra daina „Pretty Little Liar“, pasirodžiusi 2018 m. pradžioje.

„Celsijus“ (Lietuva)

Lietuvių grupė „Celsijus“ susibūrė kiek daugiau nei prieš metus, kai debiutavo „FiDi“ renginio metu. Šiemet jie ne tik dalyvavo, bet ir pelnė publikos simpatijas bei ketvirtąją vietą „Garažo“ konkurse.

Taip pat savo kūrybą jau spėjo pristatyti laisvų žmonių festivalyje „Magic Gathering“. Pasak grupės, „Novus“ jie taip pat tikisi paskleisti alternatyvaus fanko bangas.

Melvitronica (Škotija)

Prieš porą metų save „Novus“ scenoje jau išbandęs elektroninės muzikos kūrėjas Melvitronica grįžta. Škotijoje gimęs ir užaugęs Adamas Melvinas jau kurį laiką gyvena ir kuria Lietuvoje.

Įkvėpimą arkadiniuose žaidimuose, senoviniuose kompiuteriuose, klasikinėje, regio, fanko ir soulo muzikoje randantis vaikinas Škotijos muzikos scenoje debiutavo prieš aštuoniolika metų. Be savo solinio projekto jis priklauso ir Pietų Afrikos grupei „Manje“, su kuria grojo ne viename Škotijos muzikos festivalių: „Eden“, „Knockengorroch“, „Kelburn Garden Party“ ir kituose.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jos lauks pavydėtinas prizų fondas. „Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos vaizdo klipą ir dainos įrašą. Atlikėjų vadybos agentūra „Tilto namai“ vienai grupių suteiks komunikacijos ir vadybos paslaugas pasirinktam projektui ar koncertui, o „Square“ filmavimo komanda padovanos vaizdo klipą.

Konkurso geriausiesiems taip pat atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“, ypatingi rėmėjų prizai. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, trys geriausios pasirodys bendrame koncerte „Vasaros terasoje“ Vilniuje, taip pat visos konkurso grupės turės galimybę groti Palangos „LRT Opus“ scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. 

Konkurse dalyvaujančias grupes jau trečius metus pristato „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius

Muzikinės „Novus“ kovos vyks kiekvieną antradienį iki pat liepos 31 d. menų fabriko „Loftas“ kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“. Koncertai klausytojams yra nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.