Teises studijas metęs svajoklis kaunietis šou versle susidūrė su įvykiu, privertusiu raudonuoti

Jaunas kaunietis Nerijus Liubertas (22 m.) galėjo tapti teisininku ir gyventi ramų gyvenimą. Tačiau šias studijas metė ir ryžosi avantiūrai, galėjusiai sužlugdyti perspektyvią savo ateitį.

 Nerijus Liubertas.<br> Vaivos Gervės nuotr.
 Nerijus Liubertas.<br> Vaivos Gervės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 9:29 AM, atnaujinta Aug 9, 2018, 9:38 AM

„Dabar gyvenu taip, kad pavydžiu pats sau, o gerbėjai mane persekioja“, – juokais ištarė jaunasis dainininkas.

Portalo lrytas.lt žurnalistui vaikinas papasakojo, kaip paniro į legendomis apie narkotikus ir tamsius užkulisius apipintą Lietuvos šuo verslą, kuriame sukasi dideli pinigai, šlovė, skurdas ir neapykanta.

Tiesa, ne visada viskas taip sudėtinga. „Vieno pasirodymo metu man plyšo kelnės“, – apie paprastą, bet tuo pat metu ir už pilvo susiimti verčiantį įvykį pasakojo atlikėjas.

Tėvai palaikė

Neretai mano pašnekovai, tarp kurių – ir ne viena įžymybė, ryžęsi gyventi menu, pasakoja vis tą pačią istoriją – jų niekas nepalaikė, net tėvai, nes juk koks čia darbas būti menininku.

„Eik geriau gydytoju būk. Arba kokiu teisėju. Žmonės mylės. Arba bent gerbs, jei ir nekęs“, – sako jiems tėvai.

Tad mano likimo nuskriausti pašnekovai, per jautrūs būti stiprių nervų gydytojais arba teisingais teisėjais, vis pabrėžia, kad viską turėjo pasiekti savo nuogomis ir pūslėtomis (nuo darbo) rankomis, todėl ėjo Kryžiaus kelius, kone perėjo dilgėlynus nuogais keliais, kol tapo žinomi ir sulaukė pripažinimo iš svarbiausiųjų – savo šeimos.

N.Liubertas, kalbėdamas, kaip nužygiavo į šou verslą, tokios istorijos nepapasakojo. Jaunas vaikinas teigė ir pats nežinojęs, ko nori iš gyvenimo, tad plaukė pasroviui.

Jis pasirinko teisės studijas Vytauto Didžiojo universitete, tačiau po metų, supratęs, kad įsėdo į ne savo roges, jas metė.

„Tėvai mane visada palaikė“, – apie tokius, iš pirmo žvilgsnio, neatsakingus sprendimus ir tėvų reakciją į juos kalbėjo N.Liubertas, netrukus ėmęs kopti į šlovės viršūnę.

Tai, kas kitiems pasirodytų kaip neįveikiama svajonė ir neatsakingumas, N.Liubertui atvėrė kelią į tikrąjį pašaukimą – sceną.

Projektas išgarsino

Vienas įsimintiniausių vaikino įvykių gyvenime – realybės šou „Aš – Superhitas“, kuris jį išgarsino visoje Lietuvoje. Tiesa, dar prieš tai N.Liubertas jau buvo užmezgęs pažintis su šalies įžymybėmis, vienas jų – atlikėjas Sasha Songas.

„Šou truko labai ilgai. Išbuvau iki pat finalo. Kai pagaliau viskas baigėsi ir man vėl leido naudotis mobiliuoju telefonu, įsijungiau socialinius tinklus, o juose – tūkstančiai pakvietimų draugauti ir sekėjų“, – apie vieną labiausiai jį nustebinusių akimirkų pasakojo pašnekovas.

Taip jis suprato, kad dainuoti turi ir toliau, nes džiugina minią savo sekėjų.

Tiesa, ne visi gerbėjai gali jam dovanoti laimę. Tuo vaikinas netruko įsitikinti.

Gerbėjos provokacija subliuško

Vieną dieną Lietuvos naujienų portalų pramogų skiltis apskriejo žinia – pavogtas atlikėjo N.Liuberto nešiojamasis kompiuteris.

„Priėjau prie automobilio ir jame neberadau kompiuterio. Mėginau jo ieškoti, nes „laptope“ buvo daug man svarbios informacijos. Sulaukiau žinutės ir vienos merginos. Ji pasakojo, kad lyg ir matė mano kompiuterį, net vagį.

Paklausiau, o kur. Ir ji ėmė mėtytis. Paaiškėjo, kad matė neva kitame Vilniaus gale, kaip kažkas tariamai vagia kompiuterį. Pradėjau nuodugniau su ja kalbėtis, bet ji nuolat maišėsi, ėmė mėtytis, galiausiai pasakė, kad mums reikia susitikti, tada ji tikrai viską papasakos. Ta mergina ėmė kone reikalauti su manimi susitikti. Supratau, kad provokuoja mane“, – apie nepavykusį merginos bandymą užmegzti pažintį su jaunu ir vis labiau garsėjančiu Lietuvos atlikėju pasakojo N.Liubertas.

Jis apgailestavo, kad tąkart kompiuterio surasti taip ir nepavyko. Tačiau gerbėjų dėmesys nenyko. O vaikinas išmoko svarbią pamoką – nepasiduoti gerbėjų provokacijoms.

„Būna, parašo, ir jau tą pačią dieną nori draugauti“, – juokėsi jis.

Plyšo kelnės, o su jomis – ir orumas

Tačiau meilė ateina ir praeina, o artistai linksminti žmones turi visada. Taip sako patyrę šou rykliai.

Nenumatyti nuotykiai ant scenos kartais taip ir lieka nepastebėti (nors dalis jų prasprūsta ir į eterį), bet jie visi ilgam įsirėžia į pačių atlikėjų atmintį.

N.Liubertas pasakojo, kad vieno pasirodymo šou įvykęs incidentas kaip reikiant kilstelėjo jo spaudimą į viršų ir atėmė tiek garbę, tiek orumą.

„Užlipau ant scenos. Šokau, dainavau. Pasirodymo metu reikėjo pritūpti. O kelnės, greičiausiai, jau buvo gerokai nudėvėtos. Aš tūpčiojau ir staiga išgirdau, kaip subraškėjo kelnių siūlės ties viduriu iš galo. Supratau, kad suplyšo kelnės. Ir yra gana plati skylė. Tą akimirką, kai vėl reikėjo atsukti nugarą žiūrovams, to nepadariau. Suprantama, kodėl (juokiasi, – aut. past.). Mane išgelbėjo tai, kad renginys nebuvo filmuojamas. Niekas to beveik nematė. Gal tik tie, kurie stovėjo scenos šone. Bet žiūrovai buvo gana santūrūs ir tolerantiški“, – šypsodamasis neįprastą kuriozą pasakojo N.Liubertas.

Koks tas šou verslas?

Bet linksmybės kartais tampa ir ne tokios nekaltos. Šou verslas – purvinas, pilnas narkotikų ir kitų svaigalų. Tokios legendos skrajoja virš paprastų mirtingųjų galvų.

O ką pasakoja žvaigždės?

„Tam, kad čia išlikti, reikia daug darbo. Ilgai ir sunkiai dirbant, nėra laiko nei nusigerti, nei pradėti vartoti narkotikus. Jei žmonės į tai įlenda, viskas netrukus dingsta. Taip, žinau apie tokias kalbas, kad čia sukasi narkotikai, alkoholis, bet man susidurti neteko, o juk esu ir neretas vakarėlių lankytojas. Tiesa, šiuo metu klubuose vis dažniau lankausi ne laisvalaikiu, o darbo reikalais.

Be to, kalbant apie meną, iš jo galima pragyventi. Ačiū Dievui, bent man taip pavyksta, nors gaila, kad tokia sėkmė aplanko ne visus. Nuo didelių pinigų ir šlovės iki skurdo ir pasmerkimo – vos vienas žingsnis“, – teigė N.Liubertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.