Vilniuje koncertuosiantis žymus islandų atlikėjas Ó. Arnaldsas išleidžia naują albumą

Vasario 20 d. išskirtinį koncertą mūsų šalyje surengsiantis Islandijos muzikos alchemikas Ólafuras Arnalds išleidžia naują studijinį albumą „re:member“.

 O.Arnaldsas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 O.Arnaldsas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 1:43 PM, atnaujinta Aug 23, 2018, 1:52 PM

Nors albumas oficialiai pasirodys tik penktadienį (rugpjūčio 24 d.), ištikimiausi atlikėjo gerbėjai jau ketvirtadienio vakarą kviečiami jį išgirsti pirmieji.

Šįvakar (rugpjūčio 23 d.), 20 val. Lietuvos laiku, Ó.Arnaldso albumo „re:member“ bus galima klausytis oficialioje atlikėjo interneto svetainėje: www.remember.is

Kultinis „BAFTA“ apdovanojimų laureatas, kompozitorius, muzikantas ir prodiuseris, kuris žiemą surengs ilgai lauktą solo pasirodymą sostinės „Compensa“ koncertų salėje, kviečia gerbėjus pasidalinti savo nuomone apie albumą komentarus žymint grotažyme: #listentoremember.

Albumo „re:member“ ištrauka:

Po anšlaginių gastrolių Europoje pavasarį ir nepakartojamo pasirodymo prestižinėje „Royal Albert Hall“ salėje Londone O.ArnaldsAS paskelbė, kad rugpjūčio 24 d. išleis albumą „re:member“.

Naująjį įrašą, kurį reklamuoja muzikos kritikų ir melomanų puikiai įvertinti pirmieji du singlai „re:member“ ir „unfold“, muzikantas pristatys Lietuvoje. 

O.ArnaldsAS oficialiai patvirtino, kad pasaulinėse gastrolėse surengs papildomus 20 koncertų. Kitų metų vasario mėnesį atlikėjas, kartu su styginių kvartetu ir būgnininku-perkusininku, koncertuos ne tik Danijoje, Švedijoje, Suomijoje, Estijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje, bet ir Lietuvoje.

Šie koncertai bus ypatingi, nes jų metu O.Arnaldsas gros iškart dviem „Stratus“ pianinais.

Instrumentai, kurie naujausių technologijų dėka gali realiu laiku savarankiškai kurti ir atlikti muziką, buvo tobulinami dvejus metus. Jų dėka kiekvienas O.Arnaldso koncertas tampa nepakartojamu ir unikaliu.

Ó.Arnaldso ketvirtasis solinis albumas „re:member“ yra vienas iš labiausiai laukiamų šių metų įrašų muzikos pasaulyje. Naujausią kūrybą atlikėjas jau spėjo pristatyti išleisdamas du singlus: titulinę dainą ir kartu su anglų dainininku, dainų autoriumi ir prodiuseriu Sohn įrašytą „untold“.

„Tai mano išsilaisvinimo albumas“, – sako Ó.Arnaldsas. „Čia išgirsite mano kūrybą, kuriai idėjų sėmiausi iš labai įvairių muzikos žanrų, kuriuos atskleidžiu be jokių filtrų. Vienu metu dalyvauju pačiuose įvairiausiuose projektuose, todėl manau, kad šis albumas tą įvairovę atspindi geriausiai“.

Prieš 15 metų pradėjęs kurti muziką, O. Arnalds nesitikėjo, kad įsivaizduojamiems filmams kuriami garso takeliai kam nors bus įdomūs. Karjeros pradžioje būgnais grojęs metalo grupėse „Fighting Shit“ ir „Celestine“, šiandien jis yra vienas populiariausių šiuolaikinės muzikos kompozitorių pasaulyje.

2009 m. jis sukūrė elektroninės muzikos duetą „Kiasmos“, kuriame muzikuoja kartu su islandų grupės „Bloodgroup“ muzikantu Janusu Rasmussenu. Beje, šio mėnesio pradžioje duetas koncertavo Vilniuje - menų fabrike "Loftas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.