Grupė „Žalvarinis“ – šmaikščiame vaizdo klipe

Grupė „Žalvarinis“ savo gerbėjams pristato nuotaikingą vaizdo klipą dainai „Šių naktelį per naktelį“ iš 2018 metų naujojo albumo „Einam tolyn“.

Grupė Žalvarinis. <br>J.Šeiboko nuotr. 
Grupė Žalvarinis. <br>J.Šeiboko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 9:30 AM

Folk roko kolektyvas šią dainą įrašė kartu su bliuzo atstovu, lūpinės armonikėlės virtuozu – Aleksandru Belkinu. Šį kartą pasirinkta vėlyvesnių laikų (20 a.), daugeliui puikiai žinoma lietuvių liaudies daina.

Grupės lyderis, kompozitorius bei prodiuseris Robertas Semeniukas, aranžuodamas šią dainą, pasuko country stiliaus link, ir sukūrė naują, netikėtą šios dainos interpretaciją.

Jos skambesys ir sitlistika žymiai skiriasi nuo daugumos grupės dainų. Pasirinktas neįprastas, kiek ironiškas, grupės įvaizdis – šiaudinės skrybėlės, austos juostos, lininiai, balti marškiniai, ilgaauliai batai, vilnonės liemenės, o tai tikrai nėra kasdienis muzikantų įvaizdis.

Klipą prie Pilaitės malūno, Vilniuje, nufilmavo grupės bičiulis, operatorius – Justinas Šeibokas.

„Idėja gimė labai paprastai. Kartą apsilankiau mamos choro koncerte M.Mažvydo bibliotekoje Vilniuje ir išgirdau šią dainą, man ji labai patiko ir iškart užsimaniau ją aranžuoti. Mintyse jau įsivaizdavau instrumentus ir atlikėjus.

Man artimas vakarietiškas bliuzas bei country stilius, o ir ši melodija puikiai „nugula“ ant kelių akordų harmonijos. Papildžius dainą slaid gitara ir armonikėle, daina skamba gaivališkai ir jaukiai. Netrukus gimė ir visa klipo idėja“, – prisimena Robertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.