„Galapagai“ pristato: į Lietuvą grįžta drum‘n‘bass karaliai „Pendulum“

Australų drum‘n‘bass legendos „Pendulum“ birželį pasauliui pasiūlė savo hitų remiksų rinkinį „The Reworks“, prie kurio pirštus prikišo tokie didžėjai kaip Noisia, Skrillex, Dj Fresh, Attlas ir kiti. Dabar netyla kalbos, kad greitai pasirodys „Pendulum“ naujas, pilnas, studijinis albumas.

„Pendulum“.<br> Š. Katinaitės nuotr. 
„Pendulum“.<br> Š. Katinaitės nuotr. 
„Pendulum“.<br> Š. Katinaitės nuotr. 
„Pendulum“.<br> Š. Katinaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 11:25 AM

Yra vilčių šviežiausius jų kūrinius netrukus išgirsti gyvai: festivalio „Galapagai“ organizatoriai oficialiai skelbia, kad žiemos tarpušvenčiu australai „Pendulum“ surengs pasirodymą Vilniuje.

Lietuvius į savo beprotiškos energijos setą „Pendulum“ įsiurbs gruodžio 28 dieną. Tokio lygio d‘n‘b renginio Vilniuje senai nebuvo ir klubinėtojai to stipriai išsiilgę. Savo muzikinį alkį jie galės numalšinti tobulai tam tinkančioje vietoje – „Kablys + Kultūra“.

Tai – turtingos praeities kultūrinė erdvė, kurioje vykdavo stogą raunantys metalo ir alternatyviosios scenos grupių pasirodymai. Istorijomis apipinta pagrindinė buvusių Geležinkeliečių rūmų salė neseniai buvo visiškai restauruota ir dabar vėl atveria didžiosios salės duris kultūros ir muzikos renginiams bei alternatyvios dvasios lankytojams.

„Pendulum“ pasirodymas – gera proga iš naujo pripumpuoti gyvasties į rūmus su kabliu fasade. O grupės siela DJ Paul Harding, dažniau vadinamas El Hornet, tikrai žinos, kaip tokią erdvę pripildyti elektroninio parako.

Dar 2002-aisiais jis stojo po „Pendulum“ vėliava. Vonią prakaito išliejantis didžėjus su savo brolija į publiką kaskart išridena toną gerų dalykų, šaknimis suaugusių su drum‘n‘bass ir susipynusių su break beat ar net hardcore metalu ir punk.

Reikia turėti sveikatos, kad pajėgtum išgyventi visą tą elektroninio garsų pasaulio gaivalą, ateinantį spiginančiai balta šviesa ir supurtantį taip, lyg būtum iššautas į kosmosą ir skrietum apsikabinęs nesuvokiamo dažnio ritmu pulsuojančią garso kolonėlę.

Tai bus 100 procentų moshpit‘inis šokių vakarėlis, kuriame „Pendulum“ dar kartą patvirtins: jų talentas yra ištaškantis, o užkariauto drum‘n‘bass pasaulio vienvaldystė nepajudinama.

Pastarąjį kartą Lietuvoje jie lankėsi 2015-aisiais: festivalio „Galapagai“ organizatoriai jiems skyrė didžiąją sceną ir pirmojo vakaro headliner‘ių valandą.

Šis sprendimas buvo puikus. Daugiatūkstantinė minia šėlo kartu su nesustabdomais australais, norėdama, kad ta naktis niekada nesibaigtų.

Jau netrukus visa tai bus galima išgyventi iš naujo, – į Lietuvą „Pendulum“ grįžta „Galapagų“ kvietimu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.