Apparat grįžta į Lietuvą: pavasarį Vilniuje pristatys naują albumą

Panašu, kad koncertų sezonas Lietuvoje kitais metais taip pat bus įstabus. Vokiečių elektroninės muzikos žvaigždė Sascha Ringas pavasarį grįžta į Lietuvą.

 Apparat grįžta į Lietuvą: pavasarį Vilniuje pristatys naują albumą.
 Apparat grįžta į Lietuvą: pavasarį Vilniuje pristatys naują albumą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-02 10:42

Analogų pasaulyje neturintis veikėjas balandį į Vilnių užsuks ne be reikalo – čia jis pristatys naują albumą. Pagaliau ne vienas, o su muzikantų grupe. Naujos idėjos, nauja programa ir visi geriausi dalykai nuo Apparat. Bus muzikalu ir gyva, kaip tik begali būti tokios muzikos koncertuose.

Šįkart Apparat į Vilnių pasikvietė kompanija „8 Days A Week”. Ši naujiena jau apsigyveno visame lietuviškame feisbuke. Stiprus tolyn žvelgiančios muzikos agentūros pareiškimas pirmam kitų metų koncertui.

Lietuvą Sascha Ringas jau gerai pažįsta, bet šįkart pasirodys nauju pavidalu. Šiame koncertų ture jį lydės 10 žmonių komanda. Pats koncertas įvyks balandžio 11-osios vakarą menu fabrike „Loftas”.

Tokio tikro ir gryno Apparat pasirodymo Lietuvoje dar tikrai nebuvo. Tikėtina, kad tai bus bene įdomiausias pavasario koncertas. Susidomėjimas tikrai didelis – pirmieji bilietai į šį koncertą jau išparduoti.

Jei tikėti „Wikipedia“, Sascha Ringas savo karjerą pradėjo prieš daugiau nei 20 metų. Tiesa, Apparat vardas nėra viskas, kas telpa jo įrašų bagaže. Muzikos jis prikūrė tonas. Vien išvardyti gausiems jo įrašams reikėtų daug vietos.

Jo diskografijoje – 6 soliniai albumai, 3 opusai su „Moderat“, daugybė mini albumų, singlų, garso takelių, „DJ-Kicks“ miksas ir įvairios kolaboracijos. Nuopelnų jam tikrai pakanka.

Jis netgi sukūrė išskirtinio grožio garso takelį Levo Tolstojaus istorinio epo „Karo ir taikos“ spektakliui. Saschos talentui nusilenkė visi – Ellen Allien, Richie Hawtinas, Laurent‘as Garnier, Ricardo Villalobos, Miss Kittin, Jonas Hopkinsas, DJ Koze, Benas Clockas, Jamesas Holdenas, „Gus Gus“ ir kiti.

Jis tikras elektroninės muzikos veteranas ir unikalus artistas. Nenusibodęs, šviežias, inovatyvus ir aktualus. Jis iki šiol atvirai kritikuoja šokių muzikos standartus ir laužo jos taisykles. Jo paties muzika vadinama „permatoma“ ir „eterine“.

Apparat užsitikrino vietą elektroninės muzikos šlovės muziejuje. Jo įtaka ypač stipri ir lietuviškoje elektroninėje muzikoje.

Praėjo net 5 metai nuo paskutinio solidaus Apparat turo Europoje. Kitų metų kovą bus išleistas visiškai naujas Apparat albumas. Pasirodys nauja jo plokštelė. Tuo jau dabar rūpinasi legendinė įrašų leidykla „Mute“.

Jie globoja „Depeche Mode“, Nicką Cave‘ą, „Yeasayer“, „New Order“ ir daugelį kitų geriausių. Visa tai reiškia ir garantuoja kokybę. Bus daug turinio iš Saschos stovyklos. Muzikos pasaulis jau dabar plaka liežuviais, kad tai vienas laukiamiausių kitų metų albumų.

Paskelbti net 17 koncertų Europoje. Visiškai gyvas Apparat pasirodymas Vilniuje – vienintelis Baltijos šalyse. Taip pat patvirtinti pasirodymai Italijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Belgijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje.

Tikėtina, kad į koncertą sostinėje atvyks ir melomanai iš kaimyninių šalių. O jų tikrai gausu, nes Apparat įkūnija viską.

Paskutinė Saschos viešnagė Vilniuje buvo net labai sėkminga. Tai buvo jo ir „Modeselektor“ projekto „Moderat“ koncertas. Buvo sausakimša. Tiesa, „Moderat“ istorija jau baigėsi. Apparat ir „Modeselektor“ vėl pasuko skirtingais keliais. Panašu, kad daugiau jų vienoje scenoje nebepamatysite. Dabar visos akys nukreiptos į Apparat. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.