Albanija pirmoji išsirinko atstovę „Eurovizijos“ konkursui

Iki „Eurovizijos“ likus penkiems mėnesiams, Albanija pirmoji iš visų dalyvių išsirinko šaliai atstovausiančią dainą.

 Albanija pirmoji išsirinko atstovę „Eurovizijos“ konkursui.
 Albanija pirmoji išsirinko atstovę „Eurovizijos“ konkursui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 1:29 PM, atnaujinta Dec 27, 2018, 1:39 PM

Po praėjusią savaitę pasibaigusio atrankos konkurso „Festivali i Këngës“ paaiškėjo, kad gegužę Tel Avive su jausminga balade „Ktheju tokes“ pasirodys populiari albanų atlikėja Jonida Maliqi – dainuos apie šalies skauduliu laikomą migraciją ir namų ilgesį, rašoma tinklaraštyje „Wiwibloggs“.

Dvasinga baladė „Ktheju tokes“ pasižymi paslaptingumu, kurį spinduliuoja ir pati atlikėja. Dainos pavadinimą galima išversti kaip „grąžinkite žemes“ arba „sugrįžimas į žemes“ ir joje J. Maliqi dainuoja apie migracijos sunkumus ir skausmą, kurį žmonės patiria turėdami palikti gimtuosius namus – tai temos, itin aktualios albanų tautai.

„Jaučiu šią dainą, ji man labai svarbi. Jos tekstas skirtas albanams, imigrantams, visiems pasaulio žmonėms“, – sakė J. Maliqi.

Atlikėjos šeima taip pat patyrė skaudžių išsiskyrimų – jos sesuo per Albaniją sukrėtusius pilietinius neramumus emigravo į Kiprą, kur gyvena iki šiol. „Viduje verkiu, tai buvo labai sunku, mano sesuo yra tarsi mano antra pusė.

Manau, kad dabar kiekviena albanų šeima turi narių, gyvenančių užsienyje. Šioje dainoje – mano emocijos“, – sakė dainininkė.

2018 metų „Eurovizijoje“ taip pat dalyvavo du atlikėjai, gimę Albanijoje ir emigravę svetur – Italijai atstovavęs Ermalis Meta ir Kipro atstovė Eleni Foureira.

Kalbėdama su žiniasklaidos atstovais po laimėjimo J. Maliqi teigė, kad didžiojoje „Eurovizijoje“ atliks tokią pačią – albanišką – dainos versiją.

Įvertinkite Albanijos dainą „Eurovizijai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.