M.A.M.A. apdovanojimų favoritai – didžiojoje muzikos festivalio „Granatos Live“ scenoje

Penktadienį vykusiuose M.A.M.A. apdovanojimuose buvo paskelbti trylikos nominacijų laimėtojai.

 Atlikėjai.<br> Organizatorių nuotr.
 Atlikėjai.<br> Organizatorių nuotr.
 Dynoro.<br> Organizatorių nuotr.
 Dynoro.<br> Organizatorių nuotr.
 J. Jarutis.<br> Organizatorių nuotr.
 J. Jarutis.<br> Organizatorių nuotr.
 Jazzu.<br> Organizatorių nuotr.
 Jazzu.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-01-28 14:46, atnaujinta 2019-01-29 10:37

Daugiausiai jų, po tris, pelnė praėjusią vasarą žaibiškai išgarsėjęs elektroninės muzikos kūrėjas Dynoro ir hiphopo grupė „G&G Sindikatas“. Abu favoritai rugpjūčio pirmą savaitgalį pasirodys muzikos festivalyje „Granatos Live“. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje vyksiančiame festivalyje pasirodymus surengs ir M.A.M.A. statulėlėmis apdovanoti Justinas Jarutis, Jazzu bei grupė „Golden Parazyth“.

Jaunasis Lietuvos didžėjus ir muzikos prodiuseris Dynoro savo superhitą „In My Mind“ į skaitmeninį pasaulį paleido 2017 metais į vieną kompoziciją sumiksavęs Ivan Gough, Feenixpawl ir Georgi Kay tokio paties pavadinimo dainą ir GiGi D‘Agostino hitą „L'amour toujours“.

Labai greitai kūrinys pasirodė klausomiausių dainų topuose Europoje, o Dynoro pastebėjo Vokietijos prodiuserinė kompanija. „In My Mind“ buvo oficialiai perleista singlo pavidalu 2018 metų viduryje ir iškart tapo vasaros hitu – užkopė į Vokietijos, Austrijos, Suomijos, Švedijos ir kitų šalių topų viršūnes.

„Spotify“ platformoje ši daina perklausyta daugiau nei 450 mln. kartų. Šiuo metu Dynoro daug koncertuoja užsienyje, dirba ties nauju singlu ir nekantrauja pirmą kartą pasirodyti prieš Lietuvos publiką festivalyje „Granatos Live“:

„Man smagu, kad šiais metais, po metų koncertavimo visame pasaulyje, pagaliau turėsiu pasirodymą savo gimtoje šalyje. Svarbiausia, kad pirmą kartą grosiu prieš artimiausius man žmones ir draugus!“

Metų grupė, metų hiphopo grupė, išleidusi ir geriausią albumą, „G&G Sindikatas“ po trumpos pertraukos grįžta į didžiąją festivalio sceną. Per du gyvavimo dešimtmečius grupė buvo įvertinta visuose lietuviškos muzikos apdovanojimuose, surengė ne vieną areninį koncertą ir išleido 8 studijinius albumus, kurių paskutinis „99“ ir tapo geriausiu 2018 m. albumu. „G&G Sindikato“ gerbėjai – kelios kartos klausytojų, vertinančių grupės muziką, tekstų kokybę ir taiklumą.

Praėjusiais metais solinę karjerą pradėjusi Jazzu šiuos metus pradeda nusiteikusi itin rimtai: išleido visiškai kitokią save atskleidžiančią dainą „Wild“, ruošiasi turui per penkias didžiausias Lietuvos arenas, repetuoja su dviem grupėmis, įrašinėja du albumus vienu metu nuolat keliaudama tarp Vilniaus ir Londono, o penktadienį pelnė ir metų atlikėjos titulą. Viena profesionaliausių ir talentingiausių šalies dainininkių ruošia daugybę naujų dainų, kuriose atsispindės moteriškas manifestas, visapusiška laisvė, žavesys ir laimė. Tokia – nauja, laisva ir laiminga – Jazzu žengs ir į festivalio „Granatos Live“ sceną.

Metų atlikėjas Justinas Jarutis puikiai pažįstamas festivalio „Granatos Live“ publikai: čia jis koncertavo ir su grupe „Freaks on Floor“ ir kaip solo atlikėjas. Savo solinę karjerą atlikėjas pradėjo 2018 m. ir per šiuos metus spėjo nuveikti nemažai: du singlai su prodiuseriu Leonu Somovu „Before You“ ir „Talk To Me“, solinis singlas „Tell Me Your Story“ ir kartu su Moniqué perdainuota superhito „Shallow“ versija. Visi kūriniai platformoje „Youtube“ peržiūrėti daugiau nei po pusantro milijono kartų.

Metų alternatyvos kategorijoje laimėjusi grupė „Golden Parazyth“ jau daugiau nei 13 metų džiugina įvairaus skonio melomanus. Gyvą ir elektroninę muziką apjungianti 8 muzikantų grupė pernai išleido ketvirtą pilną studijinį albumą „Sad Human“. Jame – 9 istorijos, tinkančios visiems gyvenimo atvejams ir įvairiems žmonėms, o albumo viršelį sukūrė pasaulyje pripažintas lietuvių dailininkas Stasys Eidrigevičius.

Muzikos festivalis „Granatos Live“ vyks rugpjūčio 2–4 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse. Jau žinoma, kad be minėtų Lietuvos atlikėjų festivalyje pasirodys britų synthpop grupė „Years & Years“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.