Roko pasaulis ūžia: išmestas legendinių AC/DC vokalistas grįžta į grupę?

Vienos žymiausių roko grupių AC/DC vokalistas Brianas Johnsonas prieš trejus metus iš jos buvo be ceremonijų išmestas. Tačiau dabar, atrodo, ruošiasi grįžti.

B.Johnsonas (kairėje) ir jį iš AC/DC išmetęs A.Youngas, teigiama, vėl dirba kartu.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
B.Johnsonas (kairėje) ir jį iš AC/DC išmetęs A.Youngas, teigiama, vėl dirba kartu.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 1:34 PM

Pasaulio spaudą vakar apskriejo žinia, kad 71-erių dainininkas vėl prisijungė prie australų grupės ir kartu įrašo naują jos albumą.

Kol kas informacija oficialiai nepatvirtinta, bet per šiuos kelis mėnesius dainininkas nesyk pastebėtas prie įrašų studijos Vankuveryje, kur paprastai dirba grupė, o žinią apie sugrįžimą esą patvirtino ir oro uoste sutiktos roko grupės „Terrorizer“ nariams.

Kaip rašo britų žurnalas NME, į grupę esą sugrįžta dar vienas prieš kelerius metus išmestas narys – lietuvių kilmės būgnininkas Philas Ruddas.

Grupę AC/DC, kurios įrašai pasaulyje parduoti daugiau nei 200 milijonų egzempliorių tiražu, dar 1973-iaisiais įkūrė du broliai – gitaristai Malcolmas ir Angusas Youngai.

2014-aisiais buvo pranešta, kad Malcolmas nebėra grupės narys. Jis pajuto silpnaprotystės požymius ir kartais iš naujo turėdavo mokytis dainas, kurias mokėjo visą gyvenimą. 2017-ųjų rudenį jis mirė.

2015-ųjų pradžioje AC/DC neliko ir grupės veterano būgnininko Ph.Ruddo, atsidūrusio teisme dėl įtarimų žmogžudystės planavimu. Jo vietą užėmė anksčiau AC/DC grojęs Chrisas Slade’as.

Tada 2016-ųjų pradžioje su grupe buvo priverstas atsisveikinti ir 36 metus joje dainavęs vokalistas Brianas Johnsonas. Medikai jį įspėjo, jog jo klausa taip suprastėjusi, kad toliau koncertuodamas jis rizikuoja visai apkursti.

A.Youngas išmetė B.Johnsoną, nors šis prašė palūkėti ir atidėti koncertus, ir vietoj jo priėmė JAV roko grupės „Guns N’Roses“ vokalistą Axlą Rose’ą.

Bet 2016-ųjų rudenį su AC/DC atsisveikino dar vienas narys – grupėje nuo 1977-ųjų grojęs bosistas Cliffas Williamsas. Vos per porą metų AC/DC neteko 4 iš 5 esminių grupės narių.

Grupė sugebėjo baigti pasaulines gastroles, o tada jos ateitis pakibo nežinioje, bet dabar aiškėja, kad AC/DC istorija dar nebaigta.

Grupei artimi šaltiniai teigia, kad AC/DC ruošia naują albumą, kuriame skambės ir M.Youngo prieš dešimtmetį įrašytos gitaros partijos. Be to, į grupę esą grįžo ne tik B.Johnsonas, bet ir Ph.Ruddas bei C.Williamsas. Taigi – beveik visa senoji AC/DC sudėtis.

Kol kas nežinoma, ar grupė, kuri niekada nėra viešėjusi Lietuvoje, dar kada nors išeis į sceną pagroti gyvai. 2015–2016 metais vykusios gastrolės, kuriose grupė pristatė naujausią albumą „Rock Or Bust“, buvo vienos pelningiausių AC/DC istorijoje. Skaičiuojama, kad jų koncertus pamatė per 2 milijonus žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.