Alina Orlova pristatys pirmąją vinilinę plokštelę

Praėjo daugiau nei 10 metų nuo Alinos Orlovos debiutinio albumo „Laukinis šuo dingo“ pasirodymo, ir štai jos ankstyvoji kūryba naujai suskambės vinilinėje plokštelėje.

 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkos nuotr.
 Alina Orlova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Alina Orlova.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-02-05 11:40

Kovo 2-ąją sostinės gyvos muzikos klube „Tamsta“ įvyks jaukus vinilo pristatymo koncertas. Su gerbėjais A. Orlova susitiks ir Vilniaus knygų mugėje.

Daugeliui Alina primena mįslingą merginą iš senų nuotraukų albumų. Vizualiai ji ir plokštelių grotuvas galėtų būti neišskiriamas duetas.

Tačiau tokį grotuvą atlikėja įsigijo visai neseniai.

„Kol jo neturėjau, plokštelės man nedaug reiškė, o dabar klausausi ir džiaugiuosi: ir kitas garsas, ir kitas jausmas, – sako A. Orlova. – Smagu, kad tai plačiai plinta, vis daugiau žmonių turi grotuvus. Ir plokšteles daug kas dabar leidžia. Mano atveju, tai buvo natūrali eiga. Pasiūlymas sutapo su sukaktimi: 10 metų praėjo nuo debiutinio albumo, visai graži proga išleisti vinilą.“

Alinos debiutinio albumo dainos – kupinos romantizmo, entuziazmo, jos atviros, emocionalios, juntama kūrybos formų paieška, paauglystės audrų iškrova. Šiandien A. Orlova – brandesnė, jos muzika įgavusi kitą gylį.

Tačiau atsisėdusi prie fortepijono ji tokia pat aistringa, ugninga, tikra. Kai Alina dainuoja – viską ant scenos pamiršta. Kai jos muzika skamba kino filmuose – atlikėjos balsas tarsi tapo epizodus, užpildo juos šiltomis, sodriomis spalvomis.

Koncertuose A. Orlovos pokalbiai su publika dažniausiai būna trumpi, trapūs. Tačiau artėjančiame plokštelės pristatymo koncerte, kuris kovo 2 dieną įvyks klube „Tamsta“, atlikėja ketina pabendrauti su klausytojais, papasakoti jiems daugiau, juk ir pasikalbėti yra apie ką.

„Kartais nereikia šnekėti, o kartais – norisi. Tik svarbu, kad viskas gautųsi natūraliai. Niekada prieš koncertus neplanuoju, ką sakysiu. Tačiau tai – ne tik koncertas, bet ir vinilo pristatymas. O ir aš pastaruoju metu labiau apsipratau su buvimu ant scenos“, – šypsosi Alina.

Klubo „Tamsta“ erdvė jai – puikiai pažįstama, sava, – kaip ta saugi juoda suknelė, su kuria niekada neprašausi. „Tai patogi vieta, labai tinkama kameriniam koncertui. Neformali atmosfera – žmonės atsipalaidavę, kitaip nei, tarkime, per koncertą bažnyčioje. „Tamstoje“ grojau labai daug kartų, o šįkart sugrįžtu su retrospektyviniu koncertu. Tačiau grosiu ne tik senas dainas – atliksiu ir naujų. Bus gražus vakaras“, – sako A. Orlova.

Kiek anksčiau Alina savo plokštelę „Laukinis šuo dingo“, išleistą limituotu tiražu, pristatys Vilniaus knygų mugėje. Tai, kad mugė virsta viena tiršta žmonių mase ir komunikavimo koeficientas pasiekia lubas, atlikėjai visai nekelia streso.

„Galbūt iš pradžių ta galybė žmonių šiek tiek veikia, bet kai patenki ten ir nusiteiki, tai teikia džiaugsmo. Man įdomu pasiklausyti ten vykstančių diskusijų, pavartyti knygas, Muzikos salėje pasiklausyti atlikėjų“, – teigia A. Orlova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.