Iš tiesioginiame eteryje nusižengusios atlikėjos Migloko – kirtis Audriui Giržadui

Pirmojoje tiesioginėje „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio laidoje Miglės Vilčiauskaitės-Migloko pasirodymo metu parodytas gestas nustebino ne vieną. Atlikdama savo kūrinį „Rožės“, įsijautusi atlikėja nesusivadė ir emociją išreiškė iškeldama du vidurinius pirštus į orą.

 M. Vilčiauskaitė-Migloko ir A . Giržadas.<br> LR montažas.
 M. Vilčiauskaitė-Migloko ir A . Giržadas.<br> LR montažas.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
  M. Vilčiauskaitė-Migloko<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
 A. Giržadas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 11:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2019, 12:26 PM

Po to naujienų portaluose pasirodė straipsniai, kuriuose tokiu Miglės elgesiu piktinosi pats Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas. Kaip jis teigė 15min.lt, tokiu elgesiu atlikėja parodė nepagarbą tiek komisijos nariams, tiek žiūrovams.

Panašu, jog atlikėja mano kiek kitaip. Socialinio tinklo paskyroje ji pasidalijo įrašu, kuriame išsakė savo poziciją. Šioje situacijoje Miglė kaltės nejaučia, kadangi ji taip išreiškė savo emociją. Pasak jos, pasirodymas yra meno kūrinys, kuriame cenzūros būti neturėtų.

FAKE FAKE, išeik, Giržadai. Dainos atlikimas yra spektaklis, meno kūrinys. Prieš pasirodymą nebuvo pravestas instruktažas apie tai, kad Nacionalinis transliuotojas taiko cenzūrą meno kūriniams ir egzistuoja kažkokie neleidžiami judesiai. Suprantu, kad Nacionalinis transliuotojas gali turėti tam tikrus etiketo reikalavimus, kaip korektiškas sterilus elgesys ir norminė kalba laidų vedėjams, tačiau to reikalavimas meno kūrinio ribose neabejotinai yra cenzūra.

Į Eurovizijos atranką dalyvauti nesiveržiau, mane pakvietė viena prodiuserių. Noriu pabrėžti, kad esu ne tik atlikėja, bet ir kompozitorė, prodiuserė, sutikau dalyvauti tik todėl, kad turėjau galimybę (ar bent jau maniau, kad turėjau) atlikti savo kūrinį taip, kaip norėjau. Jei man būtų siūloma atlikti kito autoriaus dainą ar šokti aprengtai apatiniais drabužiais ir klubais atlikti frikcijas, nebūčiau sutikusi.

Aš ne tik nesiruošiu atsiprašyti, bet ir manau, kad A. Giržadas turėtų manęs atsiprašyti už savo mizoginišką komentarą ir grasinimą. Žodžiu „mergaitė“ vadinti suaugusią moterį, mamą? Tai galiu suprasti tik kaip mėginimą pažeminti, parodyti moteriai jos vietą – gašliai judinti klubais ir imituoti frikcijas nulenkus galvą yra „OK“, o būti drąsiai ir ekpresyviai judėti taip, kaip moteriai nepriimtina, jau nebegalima? Kodėl?

Jei jau kalbame apie žinutę, kurią siunčia judesys, tai jaunai merginai demostruoti nuolankų seksualumą ir lytinio akto judesius galima, o išsitiesti ir „pasiųsti“ įsivaizduojamą lyrinį herojų – nusikaltimas? Tai rodo, kad principai ir moralė yra apsimestinė, suvaidinta ir sumeluota. Neįtikėtina, kad Nacionalinio transliuotojo atstovas leidžia sau tokį diskriminuojantį seksistinį ir mizoginišką elgesį. FAKE FAKE, išeik, Giržadai!“, – socialinio tinklo paskyroje rašė atlikėja.

Šis Miglės įrašas sulaukė žinomų žmonių palaikymo. Į šią situaciją sureagavo ir neseniai neigiamų komenatarų laviną atlaikiusi Justė Arlauskaitė-Jazzu. Ji komentaruose išreiškė palaikimą tokiam Miglės poelgiui.

„Šaunuolė tu esi. Ir visiškai tave palaikau, sese“, – komentavo Jazzu.

Jazzu pritarė ir reklamos specialistė ir atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.

„Pradžiai tai būtų galima pracenzūruoti tas nepilnametes mergaites, kurios truputį pamiršta, kad yra nacionaliniame eteryje, o ne bordelyje. O tada galima pereit prie kombinacijų, kurios žeidžia tuos, kurie patys labai veržiasi būti įžeisti. Labai geriu Audrių, bet nesuprantu visiškai kas čia dabar per skandalas lygioj vietoj“,- po įrašu brūkštelėjo Dovilė.

Primename, jog po skandalingo ir komisiją sužavėjusio pasirodymo, Migloko su daina „Rožės“ į „Eurovizijos“ atrankos finalą nepateko.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad į finalą patenka šie dalyviai: Henry & Tommy Modric, Lukas Bartaška, Juna ir Monika Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.