Lrytas.lt tiesioginėje transliacijoje – „Eurovizijos“ atrankos finalininkai: stebėk ir laimėk prizų

Lietuvos atranka į „Euroviziją“ pasiekė finišo tiesiąją – jau šeštadienį, vasario 23-ąją, sužinosime, kas atstovaus mūsų šaliai didžiausiame Europos dainų konkurse.

„Eurovizijos“ atrankos finalininkai (iš kairės): „Henry &amp; Tommy Modric“, Jurijus ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> T.Bauro nuotr.
„Eurovizijos“ atrankos finalininkai (iš kairės): „Henry &amp; Tommy Modric“, Jurijus ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-20 09:03

Internete verdant spėliojimams ir ginčams, o konkurso gerbėjų aistroms įkaitus iki raudonumo, naujienų portalo lrytas.lt tiesioginėse transliacijose šią savaitę lankosi visi septyni „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyviai.

Pirmadienį ir antradienį portalo skaitytojai turėjo galimybę stebėti tiesiogines pokalbių su Monika Marija, Jurgiu Brūzga, Juna, Jurgiu Didžiuliu ir Erica Jennings transliacijas.

Trečiadienį tiesioginėse portalo transliacijose lankysis dar trys atrankos finalininkai. Kaip įprasta, jiems klausimus galės užduoti ir portalo skaitytojai – tai galima padaryti transliacijos komentarų langelyje portale lrytas.lt ir portalo feisbuko paskyroje.

11 valandą į lrytas.lt studiją užsuks linksmasis duetas „Henry & Tommy Modric” - dainininkas Tomas Sinickis ir jo grupės muzikantas Henrikas Piktuižis.

Atrankoje jie dainuoja kūrinį „Neverpart“. „Atlikėjų, kurie galėtų atlikti šią dainą, nespėjau surasti, nes per vėlai pradėjau ieškoti. Kažkas pasakė: „Eik pats“. Šalia stovėjo Henrikas. Pasakiau – „nebent su Henriku“. Henrikas pasakė „Okei“. Ten, iš kur aš kilęs, atsisakyti žodžių yra ne fasonas. Taigi, dalyvaujame. Kadangi daina ir žanras yra taip toli nutolęs nuo to, ką darome realybėje, kaip Žemė nuo Urano, reikėjo viską kardinaliai pakeisti: stilių, pavadinimą ir visa kita. Mes esame Modričiai, nes ši pavardė iš karto prikausto dėmesį. Ji taip nebado akių kaip Messi, bet kartu yra solidaus futbolo ženklas. Be to, ji – kroatiška. Tad tikimės Balkanų palaikymo“, – kalba Tomas.

Pasak jo, daina yra apie tai, kad ilgai kartu buvę žmonės galiausiai išprotėja, bet visgi turi pakankamai proto nesiskirti, nes buvimas kartu yra pragmatiškas dalykas. „Žinutė gali būti taikoma ir verslui, ir politikai. Brexit‘as – tiesiai į dešimtuką“ , – sako T.Sinickis.

Beje, šios transliacijos žiūrovai gali laimėti prizą – vienam klausimą uždavusiam skaitytojui Tomas padovanos naujutėlį, ką tik išleistą savo albumą „Gėris blogį nugalės“.

12 valandą kalbėsimės su antrajame atrankos pusfinalyje pirmąją vietą užėmusiu dainininku Jurijumi, dainuojančiu lyrišką kūrinį „Run With The Lions“.

Daug simpatijų pelnęs dainininkas, buvęs grupės „Rollikai“ vokalistas, jau du sykius yra viešėjęs „Eurovizijoje“ - kaip Andriaus Pojavio bei Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės dueto pritariantysis vokalistas.

Pasak talentingo vaikino, jo dalyvavimas šių metų atrankoje - apgalvotas žingsnis, kuriam šiuo metu sutelktas visas dėmesys ir pastangos, o kūrinys – puikiai atspindintis ir paties atlikėjo asmenybę. 

„Daina yra apie laisvės pojūtį, kuris mus užvaldo, kai mes pagaliau perlipame per save, nugalime savo baimes ir išlendame iš tų tamsių vietų, kur slepiasi mūsų svajonės. Juk kiekvienas iš mūsų nori bėgt kartu su liūtais! Visi mes turime tą žvėrį, tą degantį norą daryti tai, kas mus daro laimingais ir verčia jaustis visaverčiais“, – sako Jurijus.

13 valandą transliacijoje kalbinsime grupę „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, kuri atrankoje dalyvauja su linksma daina „Mažulė“.

Beje, lrytas.lt skaitytojai pirmieji turės galimybę išvysti šios dainos vaizdo klipo premjerą, o vienas klausimą uždavęs žiūrovas laimės ir prizą – abu šios grupės įrašytus albumus.

Vieninteliai atrankos finale lietuviškai dainuojantys atlikėjai tiki, jog tai – ne kliūtis nuskinti pergalę. Į „Euroviziją“, kuri šįmet vyks Tel Avive, jie ketina vykti su kūriniu, kuris jau sulaukė nemažai dėmesio ir komplimentų, linksmu choreografiniu numeriu ir dviprasmišku dainos tekstu, kuris iš tiesų pasakoja apie automobilį.

M.A.M.A. apdovanojimuose ir kituose konkursuose ne sykį triumfavusi grupė nusiteikusi rimtai – šeštadienį atrankos finale taikysis tik į pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.