Andrea Bocelli sugrįžta į Lietuvą: 2020 metais koncertuos Kaune

Populiariausias tenoras pasaulyje Andrea Bocelli 2020-aisiais surengs koncertą Lietuvoje, kuriame skambės garsiausios tenoro dainos ir operos arijos.

Andrea Bocelli.<br>Organizatorių nuotr.
Andrea Bocelli.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 10:19 AM, atnaujinta Mar 12, 2019, 10:37 AM

A.Bocelli jau daugiau nei du dešimtmečius džiugina visą pasaulį savo dievišku balsu, nepakartojamu tembru ir plačiu repertuaru – nuo operos šedevrų iki populiariosios muzikos kūrinių.

Daugiau nei 80 milijonų parduotų įrašų, „Pasaulio muzikos“ (WMA), „Auksinio gaublio“, ECHO, „Britų klasikinės muzikos“ apdovanojimai ir žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje – tai tik nedidelė dalis pasaulinio garso tenoro pasiekimų ir laimėjimų.

„Nemanau, kad dainininku tampama, kai nusprendžiama juo tapti. Dainininku tave padaro žmonės, atsiliepdami į tavo dainavimą“, – sakė tenoras.

Ypatingas A.Bocelli tembras, kuris tapo jo skiriamuoju ženklu, sodrus, galingas ir toks universalus, kad dainininkas gali atlikti viską – nuo bel canto iki verismo furoro, nuo religinio repertuaro iki populiarių baladžių.

Visa tai atsispindi jo repertuare ir dešimtyse išleistų albumų, kuriuose A.Bocelli pasirodo vis kitokiu amplua atskleisdamas klausytojams beribes savo talento ir balso galimybes.

Po keturiolikos metų pertraukos, 2018 metais, A.Bocelli išleido naujausią albumą „Si“, kuriam specialiai buvo sukurta 16 visiškai naujų kompozicijų.

Albume galima išgirsti A.Bocelli duetus su Ed. Sheeran, Dua Lipa, Aida Garifullina ir paties tenoro sūnumi Matteo Bocelli.

„Įrašinėdamas šį albumą, norėjau pasinerti į prsiminimus, grįžti į tuos laikus, kai aš buvau visai jaunas ir grodavau pianinu baruose.

Praėjo daug laiko, per šiuos metus aš sukūriau daug albumų, perdainavau daug dainų ir atlikau daugybę kitų kūrinių.

Bet atėjo momentas, kai aš pasakiau sau, kad gal jau laikas savo jėgas skirti naujų dainų paieškoms? Tai tarsi pradėti savo karjerą iš naujo“, – sakė tenoras.

Šis albumas skirtas paprastiems ir kartu neįkainojamiems dalykams. Jis yra apie širdį, sielą, pozityvumą, šeimą ir magiją, todėl šiam albumui tenoras parinko trumpą, bet labai stiprų pavadinimą „Si“ (išvertus iš italų kalbos „Taip“).

„Dabar mes gyvename tokiame istoriniame laikotarpyje, kuriame dažnai sakome „Ne“. Bet kai jūs pirmą kartą bučiuojatės, kai norite kitą žmogų padaryti laimingą, jūs visada sakote „Taip“.

Tai būtent tas žodis, kuris skamba tada, kai viskas yra gerai. Yra tūkstantis ir viena priežastis, kodėl žodis „Si“ skamba pozityviai, galingai, emocionaliai ir žmogiškai“, – sakė vienas žymiausių pasaulio tenorų.

Renginio organizatoriai primena, kad į 2017 metais vykusį A. Bocelli koncertą Kaune bilietų pritrūko, todėl visi, norintys išgirsti visą pasaulį pakerėjusį A.Bocelli balsą, kviečiami bilietais į sausio 10 d. koncertą pasirūpinti iš anksto.

Prekyba bilietais pradedama kovo 19 dieną per naują bilietų platinimo sistemą „Kakava.lt“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.