Grupė „jautì“ pristato debiutinį albumą „Too Fat To Run“

Matematinio roko grupė „jautì“ šiandien išleidžia debiutinį albumą „Too Fat To Run“, kurį gyvai pristatys balandžio mėnesį koncertinio turo metu septyniuose Lietuvos miestuose.

Roko grupė „jauti“.<br>I.Avižinio nuotr.
Roko grupė „jauti“.<br>I.Avižinio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 12:39 PM, atnaujinta Jul 22, 2022, 3:17 PM

„Visas albumas – apie mus, tampančius suaugusiais. Jis įprasmina tai, ko mes dabar šiek tiek pasigendam savyje: džiaugsmo, judrumo, atvirų, šiltų santykių, polėkio gyventi ir pažinti pasaulį.

Kartais jaučiamės, na žinot, tiesiog kiek per stori bėgti. Tokia ir yra pagrindinė albumo žinutė“, – sakė grupės nariai.

Vasario mėnesį iš būsimo albumo vaikinai išleido pirmąją dainą ir klipą „Visai Ne tai“, kuriame sudėjo spalvingus vaikystės momentus ir nostalgiją keliančias žavias akimirkas, o kovo vidury trumpam sugrįžo į mokyklą, išbėgo į sporto salę, prasimankštino ir spontaniškai sukūrė dar vieną muzikinį video dainai „Too Fat To Run“, lyg pirmojo tęsinį.

„Albumas gimė iš ilgesio nostalgiškai praeičiai, prisiminimams bei pasiruošimo ateičiai. Tai lyg dviejų skirtingų laikotarpių sugretinimas ir bandymas judėti toliau.

Tačiau, kaip sufleruoja albumo pavadinimas, judėti yra itin nelengva. Apie tai ir yra mūsų debiutinis albumas“, – sakė grupės nariai.

Sekmadienio vakare sukvietę klausytojus į išankstinę albumo perklausą sausakimšoje Užupio kavinėje, šiandien grupė dalijasi albumu, patalpintu visose muzikos platformose. Interneto platformoje „YouTube“ platformoje galite išvysti ir kūrinius papildančias vizualizacijas.

„jautì“ – tai keturi geri vaikystės draugai, susibūrę prieš tris metus, konkurse „Garažas“ 2016 metais laimėję II vietą, pasirodę įvairiuose muzikos festivaliuose, 2017 metų pavasarį išleidę savo pirmąjį mini albumą „Gap Year“ bei pristatę jį keturiuose Lietuvos miestuose, o pernai gerbėjus pradžiuginę nuotaikingai ekspresyviu vaizdo klipu „Mhm“.

Pasveikinti su nauju albumu, įrašytu „Ymir Audio“ studijoje su Snorre Bergerudo pagalba, įsigyti jį vinilo ar kompaktinio disko formatu, „jautì“ kviečia koncertinio turo metu: balandžio 4 d. Šiauliuose „W1642 – Publick House“, 5 d. Mažeikiuose „Menų stotyje“, 6 d. Klaipėdoje „Shelter pub“, 12 d. Panevėžyje „Tauros Lofte“, 18 d. Kaune „PuntoJazz palėpėje“, 20 d. Alytuje „Fenix bar“ ir balandžio 25 dieną Vilniuje kultūros bare „Kablys + Kultūra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.