Pirmasis solinis atlikėjos Bjelle albumas – komiksų formatu

Šis pavasaris atlikėjai Ramintai Naujanytei-Bjelle išties ypatingas. Šiuo metu keliaujanti po Azijos šalis, Japonijoje bei Pietų Korėjoje surengusi koncertinį turą atlikėja į Lietuvą grįžta su nauja energija ir kviečia į pirmojo solinio albumo „PLANet B“ pristatymo koncertus Vilniuje ir Kaune.

 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
 Bjelle.<br> N. Hatori nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 10:49 AM, atnaujinta Apr 10, 2019, 3:02 PM

„Pirmasis solinis albumas man yra didelis žingsnis į priekį ir begalinis pasitikėjimas savo kuriamu skambesiu. Šiame albume labai daug atvirumo – radau pusisusvyrą savyje, todėl dabar pristatau muziką taip, kaip ją girdžiu ir suprantu“, – emocijomis dalijasi atlikėja.

Pirmąjį mini albumą „Kas Tu Toks“ prieš kelerius metus su grupe išleidusi USB atmintinėje R.Naujanytė-Bjelle dar kartą stebina netikėtais sprendimais – šį kartą albumas telpa komiksų knygelėje.

„Mėgstu išsiskirti iš minios. Komiksai mane visada žavėjo, nors negalėčiau savęs vadinti jų eksperte. Albumą pateikti komiksų formatu sulaukiau kaip pasiūlymo ir nedvejodama priėmiau šį sprendimą“, – sako Bjelle.

Albumą „PLANet B“ galima skaityti ir klausyti vienu metu – komikso puslapiuose yra QR kodai, pasitelkus išmaniuosius telefonus leidžiantys skambėti muzikai būtent tose vietose, kur dainos jungia pasakojimą.

Didžioji naujojo albumo dainų dalis sukurta Islandijoje, kur atlikėja studijavo elektroninę kompoziciją Islandijos menų universitete.

„Pirmą kartą turėjau galimybę ilgesniam laikui atitolti nuo sau įprastos aplinkos, iškeliauti iš komforto zonos, todėl santykis su savimi tapo kitoks“, – pasakoja atlikėja. Ir nors komiksų istorija pasakoja apie personažą ateivį aRą, atsidūrusį kitoje planetoje, ši istorija – tai ir netiesioginis pasakojimas apie atlikėjos išgyvenimus ir fantazijas.

„Gyvenimo įvykiai įkvėpė sukurti tokios formos dienoraštį, kuris tarsi ne apie mane, bet dalis manęs“, – sako Bjelle.

Naujojo albumo pristatymo koncertai vyks balandžio 25 d. Vilniaus universiteto planetariume, balandžio 30 d. –Sinagogos studijoje Kaune. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.