Janas Maksimovičius ir Dmitrijus Golovanovas surengs gurmanišką džiazo šventę

Ilgamečiai scenos partneriai saksofonininkas, kompozotorius, pedagogas Janas Maksimovičius ir klavišinių  instrumentų virtuozas Dmitrijus Golovanovas antradienio vakarą džiazo muzikos mėgėjams surengs gurmanišką šventę. 

J.Maksimovičius (kairėje) ir D.Golovanovas Kaune surengs išskirtinę šventę džiazo mėgėjams.<br>Organizatorių nuotr.
J.Maksimovičius (kairėje) ir D.Golovanovas Kaune surengs išskirtinę šventę džiazo mėgėjams.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 1:33 PM, atnaujinta Apr 23, 2019, 1:39 PM

Jos metu bus pristatytas debiutinis dueto albumas „Thousand Seconds of our Life“. Ne vienus metus drauge grojantys muzikantai neseniai ryžosi įamžinti savąją kūrybą kompaktinėje plokštelėje. Kūrinius iš šio albumo bus galima išgirsti Kaune „Volfas Engelman“ studijoje įkurtoje tarptautinio festivalio „Kaunas Jazz 2019“ scenoje.

Muzikantai tikino, jog jų  bičiulystė tęsiasi jau penkiolika metų, o jų duetas tapo neatsiejama lietuviško džiazo scenos gyvenimo dalimi. 

Dmitrijus ir Janas ne tik groja duetu. Jie talkina kitiems muzikantams ir kartu su perkusininku Arkadijumi Gotesmanu yra trio „Infiltrators“ nariai.

Kalbėdamas apie naująjį albumą Janas sakė, jog jame išsipildė svajonė – užfiksuoti kažkur iš pasąmonės atėjusius sąskambius.

Dmitrijus įsitikinęs, jog pagaliau prieitas taškas, kai einant menininko keliu ir stebint aplink vykstančius šiuolaikinio pasaulio pokyčius bei iššūkius, su kuriais susiduria grojantys žmonės, buvo nuspręsta, kad visa tai neturėtų keisti jųdviejų pačių pasirinktos krypties. 

„Nutarėme atskleisti savąjį muzikos kelią, nes manome, kad šiuolaikiniame pasaulyje tai reta, net išskirtinė galimybė, kuomet sąžiningai atliekama kokybiška, nuoširdi, intelektuali ir dvasinga muzika. Pristatydami savo muziką  tikime, kad keičiame pasaulį į gerąją pusę“, – teigė D.Golovanovas.

Gyvybe ir natūralumu alsuojantį albumą sudaro dvylika kompozicijų. Vienuolikos pavadinimuose įvardyta kūrinio trukmė sekundėmis. Pavyzdžiui, „170 seconds“, „207 seconds“ ar „300 seconds“.

Sudėjus kūrinių pavadinimuose nurodytas sekundes, atitinkančias kompozicijų trukmę, gaunamos 2209 sekundės. Iš to ir gimė pavadinimas „Two Thousand Seconds of our Life“? 

Tai metafora, atspindinti mažytes, bet svarbias, ilgam įstrigusias gyvenimo akimirkas, kurias patirti kviečiamas ir klausytojas.

Visa tai Dmitrijaus ir Jano kūryba, išskyrus paskutinę – JAV pianisto bei kompozitoriaus Kenny Kirklando kūrinio „Dienda“ interpretaciją. 

Muzikantai tikino, jog šis kūrinys į albumą pateko neatsitiktinai. Jano ir Dmitrijaus koncertuose „Dienda“ nuolat tampa baigiamuoju žodžiu.

„Mūsų tikslas buvo kuo labiau atsipalaiduoti, pasinerti į kūrybinį procesą ir pakilti virš kasdienybės. Ir, mano manymu, tai puikiai pavyko“, – pasakojo Dmitrijus.

Festivalio „Kaunas Jazz“ scenoje atlikėjai pasirodo ne pirmą kartą. 

J.Maksimovičius tikino, jog pirmąkart šiame festivalyje jis koncertavo daugiau nei prieš du dešimtmečius – 1997 metais.

„Didelė šio festivalio nauda ir dovana, kad jis suteikia galimybę jauniems atlikėjams išeiti į didžiąją sceną, skatina jų kūrybiškumą ir norą tobulėti. Tokią galimybę gavau ir aš. Ja naudojasi ir kiti jauni muzikantai“, – kalbėjo Janas.

Iš karto po koncerto žiūrovai turės galimybę dideliame ekrane stebėti krepšinio varžybas tarp Kauno „Žalgirio" ir Stambulo „Fenerbahce".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.