40 metų švenčianti grupė „Studija“ pristato pirmąją naujausio albumo dainą

Besiruošdama koncertiniam turui, legendinė grupė klausytojams pristato pirmą, naujojo albumo „Neliūdim“ dainą. „Į albumą sudėjome 15 dainų, kuriomis tikime labiausiai. Šiandien, su nekantrumu pristatome dainą „Vasara jau šalia“. Tikime, kad tai bus šios vasaros hitas“, – sako grupės lyderis Steponas Januška. Nuo gegužės 1 dienos dainą transliuos radijo stotys, jos klausytis bus galima ir populiariausiose internetinėse muzikos platformose.

„Studija“ pristato pirmąją naujausio albumo dainą.  
„Studija“ pristato pirmąją naujausio albumo dainą.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2019, 9:03 AM

Prieš 40 metų legendinės grupės „Studija“ įkūrėjais tapo penki studentai. Keturiasdešimt metų grupės sudėtis beveik nesikeitė.

„Šou biznyje nesunku pastebėti vienadienių išsišokimų tendenciją: pirmadienį uždainuoja, antradienį kviečia į „atsisveikinimo“ koncertą, trečiadienį jau užsiima dulkių siurblių prekyba, , o ketvirtadienį, žiūrėk, vėl kviečia į „sugrįžimo koncertą“. Čia reikia atskirti du dalykus: žaidimą ir gyvenimą. Mūsų grupė gimė iš pašaukimo, mes profesionalai tiek pagal išsilavinimą, tiek pagal požiūrį į muziką. Mes – šeima, kuriai muzika yra ne žaislas, bet gyvenimas“, – tikina Steponas Januška.

Pasak grupės lyderio, keturias dešimtis metų rašoma grupės istorija nestokoja nei juodžiausių krizių, nei sėkmės šuolių.

„Sėkmė neretai susijusi su pinigais. Nustojome būti tėvų išlaikomais jaunuoliais, siekėme išgyventi iš muzikos, tačiau šis verslas – negailestingas: vieną dieną tu – garbinamas tūkstančių, kitą – niekam nebereikalingas. Ne sykį išgyvenom šį pragarą. Ir ne tik tai. Per keturiasdešimt metų įvyko didelių ekonominių krizių, o kai „badauji“, tada ir visas vidinis kolektyvo klimatas tampa sunkiai pakeliamas, konfliktiškas. Tačiau mes – išgyvenome, mus „rišo“ aistra muzikai ir štai, po keturiasdešimties metų, visam pasauliui tris kartus apsivertus aukštyn kojom, „Studija“ vis dar tvirtai stovi ir, patikėkite, turi parako“ , – šypsosi grupės lyderis.

„Stipriai dirbame ir tikime, kad naujo albumo „paleidimas“ sugrąžins „Studiją“ į tuos laikus, kai gastroliuodavom po visą Lietuvą, o mūsų muzikos laukdavo būriai klausytojų. Šiais metais didžiuosius koncertus surengsime jau rudenį!“, – planais dalinasi S. Januška.

Naujausias grupės albumas „Neliūdim“ CD formatu turėtų pasirodyti š.m. gegužės pabaigoje, tačiau albumo dainos jau dabar yra pristatomos klausytojams. „Albumas pavadintas vienos iš dainų vardu“. Kodėl? Viskas paprasta – „Neliūdim“ – būtent tokia šiandien yra „Studijos“ nuotaika ir nusiteikimas, kuriuo užkrėsime ir jus.“

Steponas Januška dėl „Studijos“ jaučiasi užtikrintas: „sėkmę prognozuojame mažiausiai pusei albumo dainų, o kelios jų tikrai turėtų tapti hitais. Albumo pristatymą pradėjome nuo dainos, „Vasara jau šalia“, kurią šiuo metu atliekame ir savo koncertuose. Nors publikai šis kūrinys labai patinka, atidavus „gabalą“ į radijo stotis, jis staiga blykstelėjo ir netrukus nugeso. Nesupratome, kodėl? Pagalbos ranką ištiesusi kūrybos studija „Showart“ patikino, jog liūdėti neverta: šiandien, muzikos sklaida aprėpia kur kas daugiau platformų, nei radijo stotys. Maža to, kai konkurencija tokia didžiulė, reikia numatyti kada, kur ir kaip pristatyti dainą, kad ji būtų išgirsta ir sulauktų deramo pasisekimo. Taip ir susiklostė – šiandien prodiuserine „Studijos“ puse rūpinasi „Showart“, o mes, niekieno netrukdomi, galime užsiimti kūryba bei muzika kuri mus „veža“ lygiai taip pat, kaip ir prieš keturiasdešimtį metų!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.