Iš klubo į gamtą: debiutinis festivalis „Cape Kablys“ – jau šį savaitgalį

Rugpjūčio 9-11 dienomis Trakų rajone, Skaisčio ežero pakrantėje esančiame Pusiasalyje pirmąkart vyks klubo „Kablys“organizuojamas elektroninės muzikos festivalis „Cape Kablys“. Atlikėjų sąraše – nuo techno scenos grandų Blawan ir Schwefelgelb iki jau puikiai pažįstamų klubo rezidentų.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr. 
Organizatorių nuotr. 
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 5, 2019, 1:34 PM

Septynerius metus gyvuojantis Vilniaus klubas „Kablys“ antrąjį rugpjūčio savaitgalį keliasi į gamtą: „Esame suorganizavę ne vieną vienos dienos festivalį klube – „Sirius“, „Labirintas“, „Kilpos“. Vėliau bendradarbiavome su „Devilstone“, kur prižiūrėjome šokiams skirtą sceną, tad galų gale jaučiamės subrendę savarankiškai išvykai į gamtą – pilnaverčiam vasaros festivaliui,“ – teigia renginio organizatoriai.

Solidus statusas Lietuvos elektroninės muzikos scenoje

Naujovių, muzikinės įvairovės bei eksperimentų nesibodintis, klubas šiandien užima svarbią vietą elektroninės muzikos padangėje Lietuvoje. Tokios renginių serijos kaip „Knocturne“, „Hooked On“, „Darkroom“, keturiolika metų gyvuojanti „Souled“ ar kartą per metus vykstantis „Labirintas“ yra pažįstamos ne tik vilniečiams, bet ir kitų miestų gyventojams.

Netrukus debiutuosiantis ir festivalio formate „Kablys“ išgyvena aukso amžių – po vienu stogu čia vietą randa ir gaivališki hauso ritmai, ir tamsūs techno skambesiai, ir laužyti eksperimentiniai ritmai. Tačiau kiek plataus klubo turinio persikels į Pusiasalį prie Skaisčio?

Debiutuoja su savaitgalio trukmės diskoteka po atviru dangumi

Nuo miesto pernelyg nenutolęs, tiek mėgstantiems iškylauti, tiek mylintiems namų patalus tinkantis, festivalis žada dvi dienas kokybiškos muzikos – su techno, elektro, disko, dramenbeiso ir visų kitų grožybių – Skaisčio ežero pakrantėje.

Festivalis svečių ausis glostys klubo svečiams gerai pažįstamų aukščiausios klasės techno žvaigždžių pasirodymais: ant scenos stos nenustojantis eksperimentuoti Blawan ir savo pasirodymų metu gaivališka energija trykštantys Schwefelgelb. Čia taip pat sutiksime vieną įtakingiausių halfstepo prodiuserių Pessimist, spalvingais miksais garsėjantį DJ Haus ir dešimtis kitų elektroninės muzikos atlikėjų.

Pasak festivalio organizatorių, jo programa buvo aiški jau nuo pat pirmųjų jos planavimo dienų – beveik visi atlikėjai ne kartą yra groję „Kablyje“ ir sutraukę minias žmonių, trokštančių juos išgirsti gyvai. Kartu su užsienio svečiais festivalyje pasirodys ir daugybė klubo rezidentų, kurie drauge augo ir kūrė „Kablio“ kultūrą: nuo ekstravagantiškais šou pagarsėjusio jungiančio Jaroškos, iki „Darkroom“ tamsiojo sąstato, nuo visapusį techno spektrą padengiančių „Hooked On“ ar „Black Wave“ komandų iki legendinio Lietuvos elektroninės scenos personažo Less Feeling. „Pirmasis festivalis bus nedidelis, bet jaukus ir kokybiškas“ – tikina renginio organizatoriai.

Daugiau nei 30 elektroninės muzikos atlikėjų magiškame Pusiasalio gamtos prieglobstyje – jau šį savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.