Klubas „Opium“ savaitgalį pradės dešimtąjį sezoną

Vilniaus klubo „Opium“ komanda su dideliu nekantrumu laukia rudens. Tarptautinę reputaciją pelniusi šokių muzikos institucija paskutinį rugpjūčio savaitgalį pradės jubiliejinį bemiegių naktų sezoną Islandijos gatvėje.

Olandai „Beesmunt Soundystem“.<br>Organizatorių nuotr.
Olandai „Beesmunt Soundystem“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-28 10:15

Dešimtmečio vertoje renginių išklotinėje šį sezoną liks esminės serijos „Opium of the People“,„Smala“,„Juoduomenė“,„Digital Tsunami“.

Šalia klubo namiškių kuruojamų naktų į programą įsiterps kelios skambios naujienos, kurių turiniu rūpinsis nuoširdžią simpatiją sniego žmogui jaučiantys draugai iš užsienio.

Autorinėje naktyje savo atradimus į Vilnių kvies garsioji selektorė, vokietė Lena Willikens.

Meile iš pirmo žvilgsnio klubo bendruomenei tapę olandai „Beesmunt Soundystem“ kylančius scenos veidus pristatys „Komuna“ renginių metu.

Būtent šios serijos krikštynos kartu su tradiciškai naują pradžią reiškiančia „Opium iš naujo“ naktimi šį savaitgalį ir pradės jubiliejinį klubo ciklą.

„Dešimt metų klubui yra daug, ne tik Lietuvoje. Apvali sukaktis įpareigoja atitinkamai ir tuo pačiu yra geriausia motyvacija pasiūlyti lankytojams įsiminintiną turinį.

Žinoma, kelis sezono kozirius dar pasilikome stalčiuje“, – teigė „Opium“ programos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

2009-ųjų gruodį veiklą pradėjęs kaip nedidelis draugų klubas draugams, „Opium“ šiandien Europojoje yra vadinamas viena svarbiausių šokių aikštelių į šiaurę nuo Berlyno.

Tokį statusą „Opium“ pelnė nuoseklaus darbo dėka – kiekvieno savaitgalio naktimis tarp rugsėjo ir birželio vykstantys renginiai čia suvienija šimtus elektroninės muzikos gerbėjų.

Per dešimtmetį ne vieną jų kartą užauginęs klubas neapsiriboja tik savo teritorija. Nuo 2013-ųjų Nidos paplūdimyje vykstantys šokiai „Ant bangos“ užaugo iki solidaus festivalio, kurį šią liepą aplankė daugiau nei trys tūkstančiai lankytojų.

Panašaus susidomėjimo sulaukė ir balandžio pabaigoje trečią kartą surengtas paralelinio miesto festivalis „Alfavilnius“, kvietęs atrasti netikėtas sostinės erdves nakties kultūros ir aktualios elektroninės muzikos kontekste.

Be to, „Opium“ vis drąsiau jaučiasi ir už Lietuvos ribų – kasmet klubo komanda su gausia palyda skrenda savo firminei nakčiai Berlyno klube „Salon zur Wilden Renate“, o šią vasarą surengė išvyką į „Love International“ festivalį Kroatijoje, kur pirmąkart kvietė šokti jachtos denyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.