Čekų pirotechnikai nekantrauja nustebinti lietuvius

Rugsėjo 21 d. Vingio parke fejerverkų festivalyje „Vilniaus fejerija 2019“ konkursinėje programoje pirmą kartą dalyvaus komanda iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kuri rungsis su Senojo žemyno atstovais – Čekija ir Portugalija.

 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 4:53 PM

„Makalu Fireworks“ atstovai iš Čekijos, ruošdamiesi pasirodymui Vilniaus fejerijoje, tikino, kad jų pasiruošimas vyksta sklandžiai ir jie nekantrauja sulaukti pirmojo pasirodymo Lietuvoje.

– Kaip sekasi ruoštis festivaliui ir sekti programos planą? lrytas.lt paklausė „Makalu Fireworks“ atstovų.

– Dažniausiai mums prireikia dviejų savaičių suruošti fejerverkų choreografiją ir tada dar dviejų savaičių paruošti pačius fejerverkus. Viskas vyksta sklandžiai.

– Ar jau išsirinkote muziką savo fejerverkams?

– Taip. Kai dirbame su įvairiais šou, pirmiausiai išsirenkam muziką ir tik tada pradedame pagal ją nuosekliai ruošti pirotechniką. Taip užtikriname, kad kiekvienas mūsų kūrinys būtų originalus.

– Ar jums yra kada nors tekę būti Lietuvoje? Kas jus labiausiai domina čia?

– Tai bus mūsų pirmas kartas Lietuvoje. Mums labiausiai knieti pamatyti „Bliko“ ir kitų šalių pasirodymus, o svarbiausia parodyti savo kūrybą naujai ir kitokiai auditorijai.

– Ar galėtumėte papasakoti, kaip atsirado jūsų kompanija?

– Mūsų kompanija susikūrė kaip trijų aukštosios mokyklos studentų, mylinčių fejerverkus, pirotechniką ir chemiją svajonių profesijos išsipildymas. Taip pat ir susikūrė mūsų pavadinimas. „Makalu“: MA – Martin, KA – Karel ir LU – Lukáš. Kiekvienais metais rengiame Prahos Naujųjų Metų fejerverkų šou, dalyvaujame įvairiose fejerverkų varžybose.

– Kokius fejerverkus mėgsta čekai?

– Čekams patinka daug įvairių spalvų ir formų. Bet didžiausią įspūdį jiems palieka dideli ir garsūs efektai.

– Kaip manote, ar Čekija turi savo specifinę fejerverkų kultūrą ir ar ji skiriasi nuo kitų šalių?

– Mūsų šalyje fejerverkų kultūra vyrauja nuo Rudolfo Antrojo laikų, kuris atvežė fejerverkus į Čekijos teritoriją. Sovietmečio laikais fejerverkų šou nebuvo dažnas reiškinys tačiau po sovietų atsitraukimo jie labai išpopuliarėjo ir iki šių dienų labai populiarūs.

Rugsėjo 21osios vakarą Vingio parke išgirsite ir pamatysite įspūdingą ir jautrią muzikos, šviesų, lazerių ir fejerverkų kelionę laiku ir erdve, kuri jau yra pelniusi tarptautinį pripažinimą. Muzikiniuose intarpuose pasirodys grupė „Pelenai“ ir Česlovas Gabalis. Skambės gražiausia pasaulio muzika. Nuo drąsaus eksperimento festivalis per daugiau nei dešimt metų išaugo į vieną įspūdingiausių pramoginių renginių sostinėje. Praėjusiais metais, kaip buvo spėjama, jame apsilankė apie 20 tūkstančių žiūrovų.

Nepamirškite, kad galite dalyvauti konkurse ir laimėti bilietus į šį renginį. Tai galite padaryti paspaudę čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.